2015. máj. 17.

Erdei iskola előtt

Rutinosnak számítunk már ezen a téren (is), és valóban, az a helyzet, hogy tanulható ez az elengedés dolog, mert most, a harmadiknál már sokkal könnyebb. De attól még, hogy még egyszer sem akartam elsírni magam, nem féltem kevésbé, és nem azon fog jövő héten járni jó sokszor az eszem, hogy vajon hogy boldogul "egyedül". Persze, nem egyedül lesz, mert ott lesznek az osztálytársai, akikkel nagyon jól érzi magát, ott lesznek a tanító nénik, akiket nagyon szeret, és lesz ott segítő szülő is, aki majd minden bizonnyal ott segít, ahol tud. Mégis, hiába tíz és fél éves lassan, még sosem volt ilyen, hogy ő nélkülünk, a családja nélkül legyen. Neki ugye már nem kellett olyasmit sem megélnie, hogy anya elment szülni, mert ő a legkisebb. És persze, pont ebből a legkisebbségéből fakad, hogy én bizony rendesen "elbabáztam" vele, és a mai napig is egy csomó mindenhez kicsinek tartom még.
Ő, mint minden ilyen helyzetben, ami róla szól, nagyon lelkes, nagyon várja, és talán még meg sem fordult a fejében, hogy majd úgy kell elaludni, hogy nem leszünk ott sem mi, sem a tesói. Nem baj ez, csak épp most azon aggódom, hogy vajon hogy viseli ezt majd holnap este, amikor mindez valóság lesz. Meglátjuk.
A bőrönd becsomagolva, a szokásos módszernél maradtunk, minden napra külön zacskóban elkészítve egy alsó, egy zokni, egy póló, egy rövidnadrág, egy hosszúnadrág, és egy pulcsi. Ezt még Patrik erdei iskolája előtt javasolták a tanító nénik, és bevált. Került még bele ágynemű, lepedő, törölköző, papucs, plusz póló, plusz cipő, pipereholmi, Rubik kocka és Rubik kígyó, és egy könyv. Remélhetőleg mindez haza is fog érkezni. Mondjuk semmi nem pótolhatatlan, de ha a Rubik kocka tűnik el, akkor biztos, hogy nagyon szomorú lesz.
Azon is gondolkodtam, vajon fel tudja e húzni majd a paplanra a huzatot? Mert a párna még csak megy, de a paplan? Hát, reméljük, hogy itt majd a segítő szülők segítő kezei közbelépnek. :)
Hosszú hét lesz, az biztos. Még akkor is, ha nekünk is lesz programunk menet közben, és csütörtökön lesz egy szülős este is az erdei iskolában.
De azért jó lesz péntek délután érte menni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése