2015. ápr. 4.

Idegesítően trendi

Az nem én vagyok. Sőt. Mindjárt ki fog derülni rólam az is, hogy nem vagyok egyáltalán trendi.(Idegesítő lehet, hogy igen, ezt azért vállalom) Napok óta látom, sőt a saját füleimmel hallottam is, ahogy "Boldog Nyulat" kívánnak egymásnak az emberek. Először azt hittem, csak valami vicc.. de nem, ezek tényleg így kívánnak Kellemes Húsvéti Ünnepet. Rettenetesen idegesít, és fel vagyok rajta háborodva. Mert az egy dolog, hogy az a trend, hogy mindent rövidítve mondunk, írunk, de azért már egy ilyet... ne rövidítsünk már le. A legnagyobb egyházi ünnep a világon, és akkor képesek ledegradálni oda, hogy azt mondják, boldog nyulat? Még ha nem is nézek ennyire mögé, mert teszem azt, azt gondolom, hogy az a szerencsétlen flótás azt sem tudja mit ünnepelünk húsvétkor, akkor is hülye az egész szóösszetétel. Mert hogy is kell ezt érteni? Legyen egy boldog nyulam? Vagy vegyek egy boldog nyulat? Vagy mi van?
Ezeknek az embereknek volt vajon gyerekszobájuk? Vagy szorult beléjük egy cseppnyi jóérzés? El tudom én azt fogadni, hogy nem mindenkinek van egyházi érintettsége, de attól még illik tiszteletben tartani azt, hogy ez az ünnep elsősorban az egyházé. Ahhoz pedig a nyúlnak semmi, de semmi köze.
A nyúl egy egészen más kérdés. Még a boldog is.

Én meg közben a takarítást elnapoltam, viszont sütit sütöttem. És ha már nekiálltam, akkor rögtön háromfélét is. :) Be is kell vallanom, hogy Eszternek van igaza, a sütés még mindig jó hobbi. :) Mert ugyan elfáradtam, de olyan jólesett, hogy még most, hogy leragadnak a szemeim, még simán nekiállnék még valaminek, csak azért a jóleső érzésért. :)

9 megjegyzés:

  1. Ezért (is) sütök mindig!:-)
    Jó pihenést és Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

    VálaszTörlés
  2. Hozzánk ez a trend még nem ért ide, nem is hallottam, de jobb is.
    Áldott,békés ünnepeket!

    VálaszTörlés
  3. Nekem még nem kívántak így kellemes Húsvétot, de hallottam, hogy létezik ez a fajta üdvözlés.Nem tartom annyira idegesítőnek, hiszen annak ellenére, hogy a Húsvéth egyházi ünnep, ilyenkor mindenki szabizik, pihen, kirándul, - függetlenül attól, hogy vallásos-e. A Húsvét sokak számára a tavaszébresztés, az újjászületés ünnepe, ezért én azt gondolom, mindenki élvezze úgy, ahogy az neki a legjobb és köszönjön úgy, ahogy neki tetszik. Kellemes ünnepeket kívánok neked ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan, én is így gondolom. Hogy mennyire trendi a boldog nyulat azt nem tudom, de azt igen hogy én már gyerekkoromban is hallottam, pedig az nem most volt és egyáltalán nem tartottam ezt húsvét ellenesnek. Én is mondtam a gyerekemnek már és jót nevetett rajta. Szerintem mindenki úgy ünnepel, ahogy akar, nem lehet mindenkire ugyan azt a dolgot ráhúzni. Kinek ilyen az ünnep, kinek olyan. Nekem a húsvét egyáltalán nem a kedvenc ünnepem, nem is ünnepeljük meg olyan nagyon, vallásos sem vagyok, sőt sonkát sem vettem, medvehagymás, kolbászos rántottát ettünk egy baromi jó erdős séta után. :)

      Törlés
    2. Nem az a fontos, hogy ki hogy ünnepel és mit csinál, amúgy is olyan sok blogon olvasom ezt a de idegesít ez meg az, meg de idegesít a szomszéd, a boltos, a kolléga, a nem tudom én kicsoda ezért és ezért. De miért is idegesít? Azért mert azt csinálja, ami neki tetszik és nem azt, amit a társadalom elvár(na)? Mert máshol az a szokás, ezért nála is az legyen? Hát pontosan ezért nem tud a legtöbb ember lazítani, pont ezért van sok embernek frusztrációja,mert állandóan azon kattog az agya, hogy jaj, ha én ezt most megteszem akkor mit fognak hozzá szólni?? Hát nem mindegy? A szomszédom érezze jól magát az én tettemért, vagy én magam? Na, ezért és csak ezért irigylem az Amerikaiakat, mert ha valaki zöld csíkos nadrágot húz fel reggel és hupilila pólóval baromira nem érdekel senkit. Meg kellene tanulnunk ezt. Dius, ezt nem neked szánom, ez már csak az én gondolatom, sokszor sajnos én sem tudom megfelelően elengedni magam :) De azért dolgozom rajta, hogy csak is Önmagamnak feleljek meg! :D Kellemes ünnepet Nektek.

      Törlés
  4. Egyetértek. Sőt, lehet ezt még fokozni, épp tegnap hallottam: Áldott nyuszit! :( Azért én inkább áldott szép Húsvétot kívánok Nektek, Dius! :)

    VálaszTörlés
  5. Kellemes Húsvétot kívánok! :)

    VálaszTörlés
  6. Áldott békés ünnepet kívánok!
    (Inkább mint boldog nyulat:-o )

    VálaszTörlés