2015. márc. 29.

Tanácstalan

Eddig mindig ösztönből tettem mindent a gyerekeimmel kapcsolatban. Ösztönösen védtem őket, vagy épp szidtam le, valahogy mindig sikerült ráéreznem arra, amire épp akkor szükség volt. Vagy csak azt hittem? Most, hogy Roli beteg (és nem, ma sincs még jobban) valahogy cserbenhagy az ösztönöm. Teljesen tanácstalan vagyok, és csak adagolom neki időnként a b6 vitamint, meg a lázcsillapítót, esetleg a görcsoldót, de nem tudom, hogy egyáltalán jót teszek e vele. Mert adtam neki hasfogót is (ami amúgy Balázs szerint nem is az), aztán azt olvastam, hogy többet ártottam vele, mint amit használtam, mert így a vírus nem tud kiürülni belőle, és csak lázat okoz. Feltéve, hogy valóban rota-vírus ez az egész. Ezt is csak onnan sejtem, hogy a húgoméknál másfél hete épp ez tarolt. És elkapta anyám is. Így aztán sanszos, hogy ezzel van dolgunk, bár felettébb gyanús, hogy senki másnak nincs baja (még?). Az elmúlt héten orvos is látta kétszer. És nem találta betegnek, mert csak ezzel a vírusos torok sablonszöveggel jött. De mégis.. nem hagy nyugodni a gondolat, hogy most cserbenhagytak a híres ösztöneim, mert szegény gyerek csak néz rám azokkal a nagy szemeivel, és fekszik mozdulatlanul. Nem sír, nem jajgat, nem panaszkodik, és nem okoz egyetlen percre sem gondot. De az a nézés.. attól már sírhatnékom van.
A holnapban reménykedem megint, hogy addigra úgy ébred, hogy nem fáj semmi, és éhes.

8 megjegyzés:

  1. Jobbulást szegénynek. Ez az egyik legrosszabb betegség, mi is átéltük egyszer 5 napig :/ Egyébként tényleg csak ártasz vele Dius, ha gyógyszert adsz ilyenkor, az a legjobb ha kiürül a szervezet, alul, felül ezt mondta a mi gyerkőc orvosunk is. És a szénsavtól kikevert , jéghideg kóla ami még használ. Hogy miért fogalmam sincs, de még a neten is rajta van,hogy az ilyenkor orvosság. Remélem lassan már jobban lesz a kisfiad.

    VálaszTörlés
  2. Jobbulast nektek.Nalunk is igy kezdtuk,azt hittem a sima hanyos-hasmeneses virust kaptuk el de influenzavolt.Fiamnal egy het,ferjemnel ket het volt.Kivanom h ne ez legyen nektek es a szunetre meggyogyuljatok.

    VálaszTörlés
  3. Ez a legrosszabb, amikor nem javulnak, átérzem nagyon...De aztán olyan hirtelen lesznek jobban, bízom benne, hogy nálatok is ez lesz. Remélem ma már jobban van Roli...

    VálaszTörlés
  4. Gyógyulást - ismerem ezt a tehetetlen-vagyok érzést! Amit mi szoktunk : széntabletta - az mindig hat, kicsit lassabban és legalább természetes.

    VálaszTörlés
  5. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Jobbulást és kitartást!
    Igyon sokat, ha csak egy-egy kortyot is, az is számít.

    VálaszTörlés
  7. Szia! Ne haragudj, hogy ismeretlenül írok. most kattintottam a blogodra. Először is mielőbbi jobbulást a Királyfinak.
    Mindegy milyen vírust nyalt be, rota vagy nem rota, a lényeg, hogy ilyenkor igyon. Hányás után hagyd pihennia gyomrát, ne itasd egy-másfél órán keresztül, ettől még nem fog kiszáradni. Ha abbamarad ahányás, akkor vizet, nem jéghideg vizet, de hűvösebbet kortyonként. egy korty-öt perc szünet. Ha jól bírja lehet emelni az adagot.
    Amennyiben szívesen fogadja, akkor inkább ropit, pufikukit etess vele, egy-egy barabot, ez sós, így iszik is majd rá és az elveszített sókat is pótolja.
    Hasmenés: aminek ki kell jönnie, az jöjjön ki. Milyen jellegű széklete van? Ezt figyeld meg. Színe, állaga, szaga. Nem kell megilyedni. Rotánál nagyon zöld, nagyon folyós-vízszerű és irtózatosan büdös.
    ENTEROL por vagy tabletta, amit javasolni tudok... ez probiotikum, segít a bélflórát helyreállítani. Tapasztalatom szerint gyorsan hat. Normaflor-t felejtsd el. Hasfájásra Epumisan csepp vagy tabletta/gyöngy, gyerek életkorától függ. Sok pihenés, alvás.
    Mostanság elég makacs vírusok vannak, nem ritkán 6-7 napig tartó magas lázzal is járnak, nem kell megijedni, de ha úgy ítéled eg, akkor mindenképp menj vissza a dokihoz vele. Inkább egy felesleges kör legyen, mint valami baj.
    Mindenképp orvos, ha elesett, bágyadt, nagyon sápadt, nagyon alusékony, nehezen ébreszthető, besett szemek, acetonos lehelet.
    Írd a folyadékbevitelét, hogy követni tudd mennyit iszik. Ilyenkor fontos lenne, hogy többet vigyen be, mint amennyi a testsúlyára vonatkozik, hiszen a hányással-hasmenéssel, lázzal sokat is veszít.
    Mégegyszer jobbulást és elnézést, hogy belebeszéltem, remélem tudtam egy kicsit segíteni. :)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a tanácsokat, vigasztaló szavakat, és együttérzéseket. Királylány, Neked külön is köszönöm, hogy ennyit írtál, ki fogom próbálni, amiket tanácsoltál.
    Ma már nem hányt, nincs láza, és hasmenése sem, ez azért reménykeltő. Enni még nem eszik semmit (pár szem keksz), és fáj a hasa is, de talán lassan a gyógyulás felé kacsintgat.

    VálaszTörlés