2015. jan. 4.

Azt hittem

Amikor már egészen biztos volt, hogy három fiunk lesz, akkor olyan dolgokkal biztattam magam, amikről tudtam, hogy nem az erősségeim, de egy lányos anyukának azért tudnia kell.
Az egyik ilyen volt az, hogy legalább nem kell frizurát készítenem. Legalábbis azt hittem, hogy nem fog kelleni, mert fiúkkal kapcsolatban ez az utolsó, ami eszébe jut az embernek, nem?
Igazából nem is jelentette ez a frizura-kérdés semmi gondot, még akkor sem, ha a házi fodrász is én vagyok, mert egészen eddig afféle egyen-frizurát hordott a család fiú-vonala. Alul a legkisebb hossz, amit vág a hajvágó, felül pedig -attól függően milyen az idő- vagy a leghosszabb, amit tud a hajvágó, vagy esetleg a közepes fokozat. Egészen egyszerű volt vágni is, kezelni is, jól is állt nekik.
Csakhogy... úgy esett, hogy a három focirajongó fiam közül kettő lázadni kezdett, és ezzel egyidőben növeszteni a hajukat, meg feltételeket szabni, hogy hogy is lehet vágni, és legfőképpen hol is lehet levágni, és hol nem érhetek hozzá. Erik volt a legelső, őt követte Roland is. Erik első focis frizurája már a múlté, mert még novemberben meguntam, hogy nem áll sehogy sem, és ő is azt mondta, vághatom, hát vágtam is. Azt hiszem, még olyan nem volt, mint akkor este.. hogy szóba sem akart állni velem, mert nem olyan lett, mint ahogy ő szerette volna. Azzal lehetett csak vigasztalni, hogy szerencsére a haja meg fog nőni, és amúgy is jót tesz majd a fejbőrének egy kis fellélegzés (pont olyan sűrű haja van, mint nekem).
Ma este megint hajvágás volt. Patrik nemes egyszerűséggel hagyta, hogy vágjam a megszokott fazonra, de a két kicsi ugyan hogy nem... Rolinak csak körben szabadott, felül egész hosszú már, de semmiképp nem érhettem hozzá, és ezt többször is ellenőrizte menet közben. Eriknek szintén így kellett, de neki a forgóján igazíthattam azért (pont a feje búbján van).

Csoda e mondjuk, ha ilyesmire adták a fejüket, ha a példaképeknek is ilyen fontos a hajviselet?







Fiús anyukák, vigasz, vagy nem, mégis kell a frizurákkal is foglalkoznunk. :) (elárulom, kimosható hajspray-t is vettem már.. zöldet)

3 megjegyzés:

  1. Ez aranyos:-) De ugye nem ilyen a hajuk,mint a focistáknak? Még Gareth Bale haja elmegy,de C. és Neymar frizurája nem az igazi:-)

    VálaszTörlés
  2. Ha hiszed, ha nem nálunk ugyanez a téma. Egyelőre csak Máténál. Hogy alul rövid, felül hosszú, és így meg úgy álljon. Most valamennyire sikerült rávenni egy normál kisfiúsra, mondván a sapka úgyis lelapítja, de lesz még ebből néhány vitánk :)
    Nálunk Feri nyírja őket.

    VálaszTörlés
  3. Kriszti, most épp nem, de Eriknek volt már Neymar punkos frizurájához hasonló (és jól állt neki), és pont az ő szőkesége miatt kellett beszereznem azt a bizonyos spray-t is. :D Rolinak pedig Bale-éhez hasonló az, ami tetszik. :)
    Bea, ha hiszed, ha nem, épp Te jutottál eszembe, amikor az utolsó mondatot leírtam, gondolva arra, hogy a Te fiaid is focirajongók.. :D :D

    VálaszTörlés