2014. dec. 17.

E-napló

Van az a helyzet, amikor úgy érzem, hogy kettétépik a lelkemet. Ilyen volt ez ma délután is. Ott álltam (ültem) bénultan, és tudtam, hogy a legbölcsebbet akkor teszem, ha hallgatok. Így aztán hallgattam. De azóta meg az marcangolja a lelkemet, hogy most mindketten azt érzik, hogy nem álltam melléjük, és hogy ez milyen már. Mondjuk jól érzik, mert egyik mellé sem tudnék most sem odaállni teljes hittel, mert mindenkinek igaza van, és mégsincs igaza senkinek.
A sztori igen egyszerű, mondhatni banális és béna is. Megnézte ma délután Balázs az e-naplót. Csak Patriknak van ilyenje, így aztán róla lesz szó. Múlt héten néztem, akkor még tuti, hogy nem volt ott, ami most. Van egy egyes, és egy kettes matekból. De ami a pláne, amikor Balázs felbőszülten megkérdezte, hogy "Ez mi?" akkor a "gyerek" elég határozottan kijelentette, hogy nem tudja. Halvány fogalma sincs. Mert ők október óta nem írtak dogát. Az egyes november 27-i dátummal van ott, a kettes maival. (ami több, mint érdekes, mert ugye.. hétfő óta az iskola környékén sem volt, hétfőn meg a matektanár volt beteg) Az, hogy nem tudja, még olaj volt a tűzre az egyébként is ideges Apának, így aztán mindenféle szankciót vezetett be rögtön és azon nyomban.
Én csak magamban sóhajtoztam, és morogtam, ez már az a pont volt, ahol bölcsebb volt a hallgatás. Nem is tudom, mit gondolok úgy egyébként sem. Tudom, hogy Patrik az a gyerekünk, aki nem hazudik ezügyben. Ha azt mondja, hogy nem tudja, én hiszek neki. De azt is tudom, hogy ez az egész sztori egy tizenöt éves kamasz esetében az a sántítós sztori.
Ráadásul.. régóta tudom én, hogy Patrik és a matek messze vannak egymástól. A matekon belül még a geometria meg aztán főleg. Így aztán vele kapcsolatban a matek tantárgyat kiiktattam a fontos dolgok közül. Jó, hát azért egy hármast összehozhatna belőle.
Na mindegy. Majd kiderítjük mi ez a két jegy. Meg hogy hogy is lehet kijavítani.

4 megjegyzés:

  1. Hmm... kamasz ide vagy oda, az aznapi kettes nem tőle sántít, ha bent se volt. :(

    VálaszTörlés
  2. HAsonlóan jártam a múltkor én is. Violát jól megbőgettem, mert ott volt egy irodalom egyes - mellette a házifeladat bejegyzés - és ő nem tudta,hgy mikor és miért gyűltek ki a pontjai. Na aztán én írtam a tanárnőnek egy üzenetet,hogy itt sír a gyerek, mert nem tudja, hogy hogy islett ez a jegye és, hjgy valóban együtt csináltuk meg legutóbb a leckéjét... A tanárnő rögtön válaszolt is, hog yne aggódjak, csak egyeztetett a pontfelelőssel, és most írta be a jegyet, ami egyébként nem számít,mert a gyerek órán igyekszik. Szóval van, hogy valóban sokkal később kerül be egy egy jegy a naplóba, jó esetben csak egy héttel, rosszabb esetben hónapokkal később és, a gyerek valóban elfelejtheti, főleg ha a házifeladat vagy egyebek miatt kapta. Sajnos nálunk sem matekos senki, ez van.... Én tutira megkérdezném a tanárt!

    VálaszTörlés
  3. Én tavaly végig stresszeltem az email megnyitásokat, mit fogunk kapni, milyen jegyet. Nálunk nem aznap írják be a jegyeket, legalábbis, van olyan tanár aki hónapok múlva. Elvileg, de írom elvileg oda kellene írniuk a felelés, vagy a doga dátumát is. De nem mindig szokták. Idén nem stresszelek, pedig lenne miért...csak megjegyzem. Amúgy Patrik egy nagyon okos fiú, és kamasz. Majd alakulnak a jegyek! Kitartást nektek!

    VálaszTörlés
  4. Nem egyszerű. Nagy harcokon vagyok én is túl.....

    VálaszTörlés