2014. szept. 13.

Melyiket a sok közül?

Amikor a héten voltam azon a bizonyos kimozgatáson, ami az eheti masszírozásnak felelt meg, több mindenre is fény derült. Vannak, amiket eddig is tudtam, és azért vannak újdonságok is. Nem megyek bele a részletekbe, jelen pillanatban nem érezném magam jobban attól, ha látnám írásban is. :) Mondhatjuk úgy, hogy le vagyok pukkanva, így aztán nem csoda, hogy az esetek nagy többségében fáradt vagyok és kedvetlen, és nincs kedvem mozdulni sem.
Szóba került, hogy többféle vitamint és bigyókát is jó lenne pótolnom, és aztán ezzel kapcsolatban eszembe jutott az is, hogy jön az ősz, meg a tél, és lehet, hogy a gyerekekre is ráférne valami imunnerősítés (főleg mert Patrik már túl is van egy torokfájós-köhögős víruson). Tudom, hogy ezerféle létezik, és bevallom, elrettentenek ezeknek az árai, főleg ha kiszámolom, hogy összesen hányan vagyunk.... Ha meg még azt is nézem, hogy amúgy gyümölcsfogyasztásban is igen szépen teljesítenek, akkor meg el is bizonytalanodom, hogy kell e vajon?
Nekem kéne valami bitang mennyiségű c-vitamin, glükozamin, meg talán valami immunbigyó sem ártana. Ezeknek utánanéztem, hát.. hmm. A kínálat nem gyenge, fogalmam sincs miért van ekkora szórás az árak között. A drágább mindig jobb is? Vagy nem?

Szóval, egy szónak is száz a vége. Adjatok tanácsot, ki milyen vitamint, immunerősítőt, ásványi sót, miegymást szed, ad a gyerekének? És működik? Mert egyébként nem betegesek vagyunk, hanem inkább fáradékonyak. A mindenféle nyersen összetrutymákolt zöldségektől kíméljetek, azt senki le nem nyelné nálunk. :D

4 megjegyzés:

  1. Immunerősítéshez én a Béres Cseppre szavazok. Persze, nem igazán tudja megmondani az ember, hogy ilyesmi nélkül mennyire (nem) lenne épp beteg, de szerintem ez beválik. Plusz, ha valaki kezd beteg lenni, nagy dózisú C-vitamin is segíthet. Ezt én is kétkedve fogadtam, de amikor érzi az ember, hogy valami nem oké és bevesz mondjuk 2*1000 mg-osat, az szintén működő dolognak tűnik. Egyébként néha tényleg jobb a drágább, mondjuk a Béres magnézium azért, mert olyan vegyületben van benne a magnézium, amiből sokkal nagyobb arányban hasznosul, C-vitaminnál lassabban ürül ki stb., de ezekkel annyira nem lehet mellélőni már. Szerintem egy dologra érdemes még figyelni, hogy ne kezdjen el az ember külön ezt is szedni meg amazt is (különböző ásványi anyagokra gondolok elsősorban), hanem törekedjen valami olyan készítményre, amiben több anyag megtalálható, mert akkor jobb eséllyel nem fogja eltolni az arányokat a szervezetében. Csak azért mertem ennyit írni, mert kérdezted. ;)

    VálaszTörlés
  2. Mi a gyerekeknek a C- és D-vitamin mellett Immunotrofinát adunk. Az utóbbit egy ismerős ajánlotta, azóta a nagyobbik gyerekünk kiét éve nem nagyon volt beteg (csak gyomorilag gyengébb), és tavaly télen a kicsi, aki tavaly télen kapott először, sem igazán, legalábbis nem volt vészes és és gyakori.
    Mi felnőttek is szoktunk néha kúraszerűen, most éppen Bérestől Herbál van.
    Nem vagyunk túl tudományosak ebben, inkább mások tapasztalatai alapján választunk.

    VálaszTörlés
  3. gyerekeknek c-vitamin, d-vitamin és kúraszerűen halolaj
    felnőtteknek: multivitamin ginsenggel, vagy gingkoval

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen az ötleteket. :-)

    VálaszTörlés