2014. aug. 22.

Hogyan kell?

Hogyan kell úgy kikapcsolódni, hogy közben azért mégis aktív egy kicsit az ember? Hogyan kell vajon úgy lenni, hogy rövid idő alatt lerázza magáról az ember a napi fáradtságot, átlényegül, és amikor otthon van, az nem arról szól, hogy nyűg a bevásárlás, a főzés, de még majdnem az is, hogy valakihez hozzá kell szólni.
Keresgélem mindig ehhez a megfelelő receptet, de valahogy sosem találom meg. Nincs olyan, hogy hazajövök, gombnyomásra kikapcsolom magam abból a szerepből, és egy másik gombnyomással átalakulok valaki mássá. Ha fáradt vagyok, akkor fáradt vagyok. És akkor nem akarok főzni, és nem akarok vásárolni, és a legkevésbé sem akarok igazságot tenni két veszekedő között. Olyankor húz az ágy, és alig várom, hogy a fájós porcikáim (úgy nagyjából az összes) kicsit lenyugodjanak.
Közben pedig látom-hallom-tapasztalom, hogy mások munka után még sütnek-főznek-mosnak-takarítanak, és állok hülyén, hogy vajon hogyan kell ezt? Biztos nem mindenki él energiaitalon, hogy bírja szuflával. És nem, nem olyan akarok lenni, mint mások. Sőt, nem is az motivál, hogy egy bizonyos sémának megfeleljek. Azt szeretném csak elérni, hogy másról is szóljanak a mindennapok, mint erről az örökös nyűgös harcról, amit ezek miatt vívok magammal idebent.
Felmerült bennem, hogy valami ütős vitaminkészítményt kéne szednem, a reklámok például azt sugallják, hogy a Supradyn lenne az én varázsszerem, legalábbis ott mindenki olyan kis energiadús lesz tőle. :) Van olyan oldalam, amelyik hisz a mesékben, úgyhogy hajlamos vagyok hinni valamennyire a reklámokban is.
De felmerült bennem az is, hogy talán túl egyoldalú vagyok mostanában, és az összes energiám egy helyen fekszik. Amikor pedig onnan kiszakadok, akkor le is eresztek rögtön, mint a lufi.
Az ősz nagy feladata lesz, hogy ennek a végére egyszer s mindenkorra pontot tegyek. Mert úgy unom már magam, hogy az fenemód idegesítő. :D


3 megjegyzés:

  1. Nem vagy egyedül! Délelőttös héten itthon én sem csinálok semmit. Csak délutános héten van energiám a házimunkára.

    VálaszTörlés
  2. Nekem sem futja jelentős tevékenységekre munka után. Főzni mondjuk muszáj, mosogatni szintén, a mosógépet megetetni sem nagyon fárasztó, teregetni segítenek a gyerekek.. A vasalás sokszor felhalmozódik a hétvégére. Ezen kívül már csak az általános rend fenntartására szoktam törekedni, de kudarcot szoktam vallani. :)) Sodródom az árral, az a helyzet....

    VálaszTörlés
  3. Azért megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül. :) ;)

    VálaszTörlés