2014. jún. 22.

Bizonyítványok

Nem fogom szakítani a hagyományokkal még akkor sem, ha ebben az évben van, amire nem lehetünk éppen a legbüszkébbek. De ettől még a mieink.. :)

Roland (második osztály)
Magatartás: jó
Szorgalom: jó
Magyar irodalom: jeles
Magyar nyelv: jeles
Matematika: jeles
Környezetismeret: jeles
Ének-zene: jeles
Rajz-és vizuális kultúra: jó
Technika-és életvitel: jó
Testnevelés és sport: jeles

Izgult a bizonyítványosztás előtt, ahogy ő mondta, még a tenyere is izzadt. :) Nem volt miért izgulnia, mert ez egy szép bizonyítvány, úgy meg aztán főleg, hogy talán egyetlen napon sem volt úgy az iskolában, hogy szívvel-lélekkel ott volt. De majd változik még, sokat fog komolyodni, ami kell is ahhoz, hogy ez a bizonyítvány valami ilyesmi maradjon. Mert esze az van, csak kitartása és szorgalma nem túl sok... (még)

Erik (ötödik osztály)
Magatartás: változó
Szorgalom: jó
Magyar nyelv: jó
Irodalom: jó
Történelem és állampolgári ismeretek: jeles
Angol nyelv: jó
Matematika: közepes
Informatika: közepes
Természetismeret: jó
Ének-zene: közepes
Rajz-és vizuális kultúra: elégséges
Technika és életvitel: jó
Testnevelés és sport: közepes
Hit-és erkölcstan: jó
Informatika fakultáció: részt vett
Tánc- dráma: jeles

Azt talán nem is kell mondanom sem, hogy ő mennyire izgult a bizonyítvány osztás előtt. Már előző este bele volt betegedve, alig bírt aludni is. Hétre ment, hogy segítsen az osztályfőnökének díszíteni még, és nem is találkoztunk már, csak a bizonyítvány osztás után. Kijöttünk Patrikkal a búcsúzkodás után, és ahogy megláttam Erik arcát, tudtam, hogy nem úgy lett, ahogy ígérték neki. Nincs mit szépíteni rajta, hogy ez nem egy remek bizonyítvány. De már csak azért is álljon itt, hogy emlékeztessen majd engem is mindig arra, hogy ez erre a tanévre a közös bizonyítványunk. Nem csak az övé, hanem a mienk is, és a tanáraié is. Mert igen, neki kell tanulnia egyedül, és önmagának kell tanulnia, nem nekünk, de mi, felnőttek vagyunk azok, akiknek segítenünk kell neki ebben. És van ebben a bizonyítványban olyan jegy, ami azt mutatja, hogy vannak, akik semmiképp sem tudnak neki segíteni, és vannak, akik azt szeretnék, hogy neki is öröm legyen a tanulás. Velük együttműködve (és ezért végtelenül hálás vagyok az osztályfőnökének) sikerült elérni, hogy négy olyan tantárgyból, amiből még április elején épp csak kettesre állt, most négyest kapott. Nem kegyelem négyest, hanem olyat, amiért bizony keményen megdolgozott. A történelem ötösre nagyon büszke vagyok. :) És vessetek rám követ, de sem a tesi, sem a rajz jegy nem érdekel. Csak azt kértük tőle, hogy a matekot javítsa ki. A leckét megtanultuk,és nagyon szégyellem magam azért, hogy neki kellett fizetnie azért, mert későn vettük észre, mennyi mindenben igényel segítséget.

Patrik (nyolcadik osztály)
Magatartás: példás
Szorgalom: példás
Magyar nyelv: jeles
Irodalom: jeles
Történelem-és állampolgári ismeretek: jeles
Angol nyelv: jeles
Matematika:
Informatika: jeles
Fizika: jó
Biológia: jeles
Kémia: jó
Földünk és környezetünk: jó
Ének-zene: jeles
Rajz-és vizuális kultúra: közepes
Technika-és életvitel: jeles
Testnevelés-és sport: jeles

Az általános iskolai tanulmányait befejezte.

Hát az ő bizonyítványában semmi meglepő nincs, pont ugyanolyan, mint tavaly. Azt meg mi tudjuk, hogy ha esetleg egy fél órát valaha is rászánt volna a tanulásra, akkor ez a bizonyítvány minden gond nélkül lehetett volna kitűnő is. Csak azért nem vesszük a fejét érte, hogy nem szánta rá a fél órákat, mert ő maga is tisztában van ezzel, és úgy áll hozzá a leendő gimis évhez, hogy "azért itt már majd tanulni is fogok". Melegen ajánljuk neki, mert nem biztos, hogy mindig elegendő lesz, hogy olyan agya van, mint a szivacs. :)

És akkor végre lezártuk a 2013/14-es tanévet. Elraktározzuk belőle azt, amit kell, elfelejtjük, amit kell, kipihenjük, amit kell, és majd szeptemberben kezdődik újra.

7 megjegyzés:

  1. Milyen rajztanar van abban az iskolaban? Nalunk, ha valakinek nem is volt keszsege, elmeletbol mindig javithatott, igy jo jegyet kaptak.
    Egyebkent gratulalok a fiuknak!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a fiuknak!:-)
    ....hogy a bánatban adhat valaki rajzbol kettest, el nem tudom képzelni....

    VálaszTörlés
  3. A rajzon én is megdöbbentem. Arra emlékszem, hogy aki nem tudott rajzolni, az négyest kapott...

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok!
    Vonjátok le a tanulságokat, és jövőre az a néhány rosszabb jegy is jobb lesz!
    Ez a rajz:)

    VálaszTörlés
  5. Én is.:-)Szépek ezek a bizik,Erik meg a matekot majd kijavítja.A rajz kettes is csak azért baj,mert egy ilyennel remekül el lehet venni a gyerek kedvét a művészettől.Egyébként nem zavarja őket,hogy leírod a blogba a bizonyítványukat?Engem ennyi idősen nagyon zavart volna,bár öreg vagyok,akkop még nem volt blogszféra:-)

    VálaszTörlés
  6. Köszönjük a gratulációkat. :)
    Kriszti, nem zavarja őket. :) (megkérdeztem)

    VálaszTörlés