2014. máj. 17.

A szépségért meg kell szenvedni

Ezt a mondást ma sikerült a saját bőrömön megtapasztalnom.
Na de kezdjük az elején. Tegnap egy hirtelen ötlettől vezérelve megcsörgettem a fodrászomat, hogy ugyan mit szólna hozzá, ha én akarnék menni hozzá holnap? És csodák csodája volt hely. Később még egyeztettünk a pontos időpontról, mert két lehetséges is akadt, de akkor már biztos volt, hogy mehetek. Én meg megkönnyebbültem és örültem, mert már megint nagyon megnőtt, és nagyon sok is lett a hajam, egyre többször éreztem késztetést, hogy vagy kitépjem én magam, vagy hagyjam magam megtépni valaki más kezétől. :) 
Én vagyok az, aki bizonyos időnként megunja a saját kinézetét, és akkor valami újra vágyik. Így lettem például a majdnem narancsos vörösből mára szinte teljesen fekete. A két színárnyalat között volt már minden, mi szem-szájnak ingere.A hajam hossza is hangulatfüggő, de hosszú biztosan sosem lesz. Most is ilyen stádiumban vagyok épp, amikor a stílus még csak-csak tetszik továbbra is, és tulajdonképpen a színével sincs nagy bajom, mégis unom az egészet. Így aztán kitaláltam, hogy akkor tegyünk bele melírt, valami vöröset. És akkor újdonság is lesz, meg a fekete is marad, meg egyáltalán. 
Előadtam a fodrásznak a kívánságomat, aki szerintem meg sem lepődött rajta, hogy már megint kitaláltam valamit, mert zokszó nélkül mondta, hogy oké. Levágta és kiritkította a hajamat, aztán a fejemre tette a sapkát, és nekiállt a melírozásnak. Kicsit több, mint fél óra múlva akarta lemosni, de már az előzetes ellenőrzésnél kiderült, hogy nagyon-nagyon jól sikerült a hajfestésem, mert nem is akarja megadni magát a melírnak. Így aztán még kellett egy kicsit várnunk vele, újra átkente. 
Itt kezdődött a baj. Mert mindez már a hajmosó bigyónál történt. Én ott ültem hátrahajtott fejjel, mert már csöpögött a hajam egy kicsit, de nem volt szabad épp akkor megtörölni sem, meg semmit sem. A második perctől kezdve megfájdult a nyakam. Először csak egy kicsit. Megpróbáltam helyezkedni. Aztán még jobban fájt, és újra fészkelődtem, hátha találok egy olyan testhelyzetet, amiben enyhül. Végül már majdnem könyörögtem, hogy nem érdekel, befogta e, mossuk le, és hadd üljek fel, mert ebbe a fájdalomba belehalok. Amennyire szeretem a hajmosást, ahogy a fodrász csinálja, most alig vártam, hogy végezzen. 
Az a pár perc annyira kicsinált, hogy a fájdalom tartósan megmaradt egész nap. De nem is kicsit fájt. És naná, hogy én meg balga módon a második recept fájdalomcsillapítót nem is váltottam ki, mondván, nem lesz rá szükség. Ma meg hiába is akartam, mert az egyetlen nyitva tartó gyógyszertárban nincs ez a tabletta. 
Ja, és hogy hogy sikerült a melír? Hát.. azért látszik egy kicsit. :)

6 megjegyzés:

  1. Ízlések és pofonok, de szerintem annyira nem nagy baj, ha nem látszik a vörös a feketében. Én ilyen kombóban olyat még nem láttam, ami nem közönséges, de persze a tiéd ettől még lehet jó:)

    VálaszTörlés
  2. Óh, ez a fránya fejfájás... :-(

    VálaszTörlés
  3. Kriszti, basszus, mióta csak láttam a kommentedet, azóta azt nézegetem, hogy vajon akkor az enyém most közönséges vagy nem? Remélem én lennék az a bizonyos kivétel nálad is.. :) (én nem érzem közönségesnek.. csak kb. két árnyalattal világosabb a hajam színénél, és nagyon vékony melír)
    Teide, ha legalább igazából a fejem fájna.. azt is jobban viselném, mint ezt a nyakmizériát (a fejfájást legalább jól ismerem már)

    VálaszTörlés
  4. Te, Dius, nem lehet hogy neked (is, mint nekem) nyaki gerinserved van?? Nekem is ilyen volt, hogy hiaba asik mindnekinek jol, a fodrasztaos hajmosas, en mindig azt hittem ott pusztulo el a talba hajtva a fejem, d hgy magamtol keptelen leszek kiemelni, az tuti....
    En a McKenzie tornanal kotottem ki: otthonra adtak gyakorlatokat, egy speci Mckenzie elemet es egyeb nyakizomersitoket, es ezzel sokkal jobb. (Igaz, nem a fodraszat, hanem a kesobb elkezdodo kisugarzo fajas meg karzsibbadas miatt jartam a dolog utan.)
    Szep napot,
    Adri

    VálaszTörlés
  5. Adri, én nem tudom.. azt nem mutatja ki a röntgen? Mert azon voltam, de semmi eltérést nem mutatott. Nekem is zsibbad a bal karom is, és a fejem is fáj tőle. Én a reumatológián voltam vele. Esetleg máshova kellene mennem?

    VálaszTörlés
  6. Szia,
    ezt az oldalt nezd meg, nekem sokat segitett abban, merre induljak el.... (mar akkor, amikor a tavalyi tunetekhe hasonlot ezdtem iden produkalni, de nem akartam szteroidos gyogyszert szedni.)
    http://porckorong.hu/
    a McKenzie tornanak pedig itt tudsz utana nezni:
    http://mckenziemodszer.hu/gen/index.html
    Engem nem kuldott az orvosom rontgenre, azt mondta az nem feltetlen mutatja a servet, viszont a tuneteim alapjan ugy tunt az van.
    Remelem jobban van a nyakad, es tetszik ez a jo kis meleg!! :))
    Szep estet,
    --adri

    VálaszTörlés