2014. ápr. 14.

Rossz a program

Az a fajta, amit dekódolnak belénk. Ráadásul rögtön kétfélét is. (legalább)
Az egyik oldal azt sulykolja, hogy "csináld minél gyorsabban", pörögj, legyél szép, ehhez használj mindenféle csodaszert, nevelj csodagyerekeket könyvből, és elsősorban élj.
A másik oldal meg azt sulykolja, hogy "Vissza a természethez". Dobd ki a tévét, süssél kenyeret, főzzél szappant, varrjál magadnak ruhát, és esténként a nagy családi tűzhelynél magad főzte egészségesebbnél egészségesebb kajával türelmesen, szeretettel és negédes mosollyal az arcodon válaszd szét Pistikét és Józsikát, akik épp a fakardjukkal ütik-vágják egymást.
Igazából mindkettő hülyeség. Mert nincs ember, aki képes úgy élni, hogy mindig, minden ugyanolyan legyen. Bele kell férnie az életünkbe ugyanúgy a gyorsétteremnek, mint a házi süteménynek. Túl kell élnie minden családnak, ha éppen úgy telik el egy nap, hogy nemhogy kenyér nem sült, de még ebéd sem lett, és anyának nincs türelme semmihez és senkihez. Bele kell férnie akkor, ha egyébként egészséges egyensúlyt teremtünk ezeknek a dolgoknak.
Nem kell megfelelni senkinek sem. Nem kell úgy élni, mint a szomszéd, és nem kell olyannak sem lenni, mint a tévé háziasszonyai. Úgy kell élni, ahogy nekünk jó. És ha nekünk attól jó, hogy pipifasírtot eszünk porból készült krumplipürével, ám legyen.
Sőt.. néha még az is előfordulhat, hogy mindezt összemixeljük, és épp olyan napunk van, amikor egy kicsit ilyenek is vagyunk, meg egy kicsit olyanok is. De ez is bőven normális.

Így aztán most, hogy kellőképp megnyugtattam magam, hogy igenis normális vagyok, elmehetek aludni. Igazán megérdemlem. Pedig csak bolti pizza volt itthon a gyerekek vacsorája. ;)

3 megjegyzés:

  1. Gondoltam, hogy valami ilyen lesz az utolsó mondat :D Egyébként egyetértek, szerintem is így kell(ene)!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem itt is van egy cuki arany középút. Én mondjuk szégyellem, ha pl. fagyasztott krumplival mérgezem a gyerekeket, igyekszünk minél E betű mentesebben táplálkozni....de.....hát na....:)

    VálaszTörlés
  3. Hátha megnyugtató valaki számára, ezért leírom, hogy ezt így is tanítják a Semmelweisen Egyetemen ugyanúgy, mint pl. az OÉTI-ben. :) Nincs fekete lista, csak mixelés, ahogy írtad és persze abban azért jó, ha a pozitívabb dolgok kerülnek előtérbe. Egyébként ha valaki meg szokta nézni az összetételt, azzal már nagyon sokat tesz (szerintem és szintén OÉTI szerint is a legtöbbet), ha elkerüli a "hidrogénezett növényi zsír"t meg a kakaómasszát első körben. :)

    VálaszTörlés