2014. ápr. 11.

Mégis elmondom

Azt mondtam a múltkor, hogy nem fogok írni az ilyesmiről. De ezzel most már úgy tele van a hócipőm, hogy majd' szétrobbanok tőle, úgyhogy kész, ma erről írok, és hátha még majd ez is jót tesz.
Szóval.. a térdfájásom mellé van ez a viszonylag állandó nyakfájásom is. Ami mindig rosszabb, és magam sem tudom, hogy miért is nem derítem már ki, hogy miért van ez. Mondjuk lehet, hogy leginkább azért, mert fogalmam sincs, kihez is kéne fordulnom. Nyakászt egyet sem ismerek.
De így, a kettő együtt kikészít idegileg. Mert a térdem fájását nem tudom elfelejteni egy percre sem, mert vagy folyamatosan fáj, vagy ha lépcsőn megyek, akkor még bele is nyilall jó nagyokat, ha meg sokáig ülök, akkor utána szépen elmerevedik, és alig tudom behajlítani. Van, hogy húzom is egy kicsit, mert úgy könnyebb. A nyakam fájását meg azért nem tudom elfelejteni, mert nem csak egy állandó kellemetlen érzés, amitől néha még az is nehéz, hogy egyáltalán a fejemet el tudjam viselni rajta, hanem még a fejem is megfájdul tőle. Úgy, hogy nem használ rá semmi. Folyamatosan tekergetem, roppan hatalmasakat, néha megfeszítem, és akkor is van egy-egy pont, ahol jobban fáj, és utána kicsit megkönnyebbülősebb (úgy másfél percig). Ha masszírozzák, akkor majd' betojok a fájdalomtól, de ha kibírom, utána jobb. És újabban olyan is sokszor van, hogy nem csak a nyakam fáj, hanem onnantól felfelé is minden, meg lefelé is a lapockámig. Na ez a létező leggonoszabb, amikor ez így együtt.
De vannak olyan napok is, amikor semmi nem jó, és csak fáj, és szétrobbanok. Igyekszem ilyenkor meg sem szólalni, de nem mindig sikerül. Amikor meg nem sikerül, akkor morgok, és beszólok.
Nincs mese. Kell egy új térd és egy új nyak. A mostaniak nem akarnak velem együttműködni.

7 megjegyzés:

  1. Szia,
    a férjem volt hasonló helyzetben, reumatológus doktornál voltunk, röntgen,nyaki gerinc sérv diagnózis, gyógytorna. Most jó.
    Ilona

    VálaszTörlés
  2. Irány a reumatológus, és a nyakadat a gyógytorna majd szépen rendbehozza. Én se hittem benne, már feküdni se tudtam a fájdalomtól, de az első (!) torna máris rengeteget javított rajta. Azóta is, ha előjön, végzem a régi betanult gyakorlatokat és kész.

    VálaszTörlés
  3. A térdhez tudnék hozzászólni - négy éve volt ilyen problémám, szó szerint bőgve vezettem, már a csípőmbe is felsugárzott a fájdalom. Lényeg a lényeg - mindkét térdembe kaptam kenőanyagot - egy orosz, hyaluronsavas injekciót. Azóta semmi bajom. Igaz, figyelek a mozdulataimra, nem guggolok le, hanem lehajolok, letérdelek és évente egyszer egy kopásgátló kúrát is végigcsinálok - vannak erre nagyon jó készítmények.

    VálaszTörlés
  4. Neurológust is keress meg a nyakad miatt szerintem.

    VálaszTörlés
  5. Szio! Még gerinc professzort javasolnék. Ha nem volt mütéted erre a két dologra, akkor keress rá KIEM professzorra. Ö nekünk ( férjemnek is meg nekem is) nagyot segitett.:-) Vietnami idegsebész volt, de gerinc orvos lett belöle.:-)

    VálaszTörlés
  6. Kiem prof. tényleg jó, amikor nekem még csak kezdődtek a gerincproblémáim, néhányszor voltam nála és sokat segített.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm az ötleteket. Még gyűjtök egy kis bátorságot (meg hagyom még magam egy kicsit szenvedni), aztán utánajárok mivel is kell szembenéznem. :)

    VálaszTörlés