2014. ápr. 10.

Elégedettség

Miért, Te elégedett vagy?-kérdezte ma tőlem az egyébként is örökké kíváncsiskodó kolléganőm (de őt így szeretjük).
És amikor azt válaszoltam, hogy igen, az vagyok, akkor nem értette. És hogy az ő szavait idézzem: "Pedig nálatok is mindig van valami" Ez tény. De ha nem lenne, unalmas és végtelenül lapos lenne az életünk, egymerő szürkeség és kiszámíthatóság, amitől nemhogy elégedett nem lennék, hanem sokkal inkább fásult.
De tessék, akkor írásba is adom, hogy elégedett vagyok:
-a családommal
-a munkámmal
-a fizetésemmel
-az időjárással (jó, hát ma egy kicsit fáztam már)
-a kutyáinkkal
-az autónkkal
-a számláink összegével

És biztos még egy csomó mással is. Ez mondjuk nincs összefüggésben azzal, amit tegnap írtam, pedig akár lehetne is, de magammal szemben mégis van valami örök elégedetlenség. De majd ezen is dolgozom még, hogy másképp legyen. (alakul, alakul...)

Néha becsúszik egy-egy rosszabb nap, amikor nem úgy sikerülnek a dolgok, hogy elégedettséggel töltsenek el, de tulajdonképpen szerencsésnek mondhatom magam, mert kis nüansznyi dolgok ezek. Apró epizódok, amik akkor, adott pillanatban fontosak, de aztán elég hamar jelentőségüket vesztik.
Mint például hogy volt ma valamikor az a csupa négyes a számlálón, és most az egyszer senki nem küldte el nekem. Most épp szomorkodom egy kicsit miatta, mert megvan már a csupa egyes is, meg a csupa kettes is, meg a csupa hármas is, és most ez kimarad.. De holnapra ez is kevésbé lesz fontos.
Ahogy az sem lesz majd nemsokára annyira fontos, hogy én is eljussak a Pancho Aréna megnyitójára. Regisztráltunk a jegyekért, de ötünkből csak egynek sikerült. Az az egy jelen esetben, aki mindent visz. Patrik lett a szerencsés. Erik irigy rá, és miatta talán jobban haragszom a sorsra, mint minden egyéb más miatt, mert neki megint nem lett jó. Most még azt mondom, a megnyitóig minden követ meg fogok mozgatni azért, hogy szerezzek még négy jegyet, de ha nem így lesz, akkor sem dőlök majd a kardomba. :)

Ezektől a dolgoktól még nem változik semmi, és pont ugyanúgy elégedett leszek:
- családommal
-a munkámmal
-a fizetésemmel
-az időjárással
-a kutyáinkkal
-az autónkkal és a
-számláink összegével is.


4 megjegyzés:

  1. ciki-nem ciki meg kellett keresnem a netem, hogy mi a fene az a Pancho Aréna.... (miért Pancho? és hogy ejtik? pancsó?)
    Számlálódról én lemaradtam, mert már 444 463-mat mutatott

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom a 444444-számodat, megjegyzem, még amikor az 1-eseket vártad direkt miattad néztem meg, hogyan kell ezt rögzíteni, és berakni üzibe, hogy ha esetleg nálam lenne, nagy örömmel megküldhessem Neked. De nem nálam volt. (És én sem tudtam mi az a Pancho Aréna:-))))
    Boszi

    VálaszTörlés
  3. én 444456-nál jártam itt. meg is állapítottam, hogy erről lecsúsztam :(

    VálaszTörlés
  4. Eszter, azért Pancho, mert ez volt a beceneve Puskásnak a Real Madrid focistájaként. A Puskás név ugye kézenfekvő volt az akadémia miatt, de Puskás Stadionunk már van Budapesten. Így lett aztán Pancho Aréna.(és igen, úgy kell ejteni)
    A csupa négyes képben még reménykedem, hátha valakinek csak nem volt ideje elküldeni.

    VálaszTörlés