2014. febr. 3.

Majd aki a végén...

Murphy úr és mi épp a Ki nevet a végén társasjátékkal játszunk. Mondjuk már tegnap is utaltam rá, hogy én eléggé unom már a dolgot, sőt.. De Ő fáradhatatlanul játssza. Csak dobálja a hatosokat, és valahogy folyton úgy járunk mostanában, hogy ő az, aki kétszer dob, aki nem marad ki egyetlen dobásból sem, aki előre léphet jutalomból akárhány mezőt is, és naná, hogy Ő ér be előbb a célba is. Ott meg aztán visszafordul, és röhög.
Akkor is, ha körmünkszakadtáig küzdünk, most már igen komolyan véve a játékot, és minden helyzetet igyekszünk azonnal megoldani. Ha hatost dob, akkor mi is. Hatot lépünk rögtön utána. Ma visszakerült a fog. Felhívtam a mosógépszerelőt (aki majd holnap jön). Egészen fel is szabadultam tőle, hogy ugyan egész délelőtt ezt-azt intéztem (és ez lett volna a lógós napom, az a bizonyos visszafekvős), de legalább jól haladtam, és újra közeledett a mínusz a nullához. Sőt, már majdnem pozitívnak is éreztem a mérleget egy pillanatra, amikor Murphy, ez a k.cs.g simán két dobókockával is hatost dobott. Egyszerre! Hú, hogy mennyire utáltam. Egy pillanatra gondoltam, hogy na most megfogom a játéktáblát, ráborítom, és agyondobálom a figurákkal-dobókockákkal, meg még mindazzal, ami épp akkor a kezem ügyébe akad. Hogy mit tett ez a dög? Aljas módon járt el, és ott támadott, ahol egyszer már járt, mit egyszer, minimum kétszer az elmúlt hónapban. És ez már nem a Ki nevet a végén, hanem a Mortal Combat, vívjuk a halálos harcot. Melegen ajánlom neki, és magamnak is, hogy ne játsszuk végig, hanem nyírjam ki idő előtt, mielőtt ő végez velem.
Szóval.. ma úgy kellett hazahúzni a kocsinkat. Soha nem történt még ilyen. De most igen. Murphy bekeményített. De nem az övé a végső győzelem. Mert én már tudom, amit ő még nem. És én leszek az, aki nevet a végén. :)

5 megjegyzés:

  1. Muszáj megkérdeznem, hogy francia autó?

    VálaszTörlés
  2. hát Dius... pedig már azt hittem, hogy tegnap hozzánk küldted az Urat, mert Milánnak levált a cipőorra, kitörött a babakocsi kereke, (persze a város közepén, és 3 hátizsák volt nálunk, mert uszodából hazafelé még a könyvtárban is megálltunk), este pedig a fürdőben ejtettem el a fülbevalóm hátsó részét, amit könnyek között jó ideig kerestem, de végül meglett. De a posztod után azt hiszem, még mindig én jártam jobban.
    Az ERŐ veled van, Dius! Hajrá!

    VálaszTörlés
  3. Uh, remélem, hamar javul a helyzet! Sütiznünk kéne már, Dius!

    VálaszTörlés
  4. Mesélő, szerintem amúgy nem a francia autókkal van a baj, hanem az autószerelőkkel, akik úgy nőttek fel, hogy mindenhol azt szajkózták, hogy a franciák nem tudnak autót csinálni, csak szexelni. A mienk éppen az idén tizenegyedik éve, hogy működik, és eddig még igen megbízhatóan működött. :) Most lázad csak.. :)
    Uhh, Bea, azért ez sem volt semmi. Örülök, hogy legalább a fülbevalód hátulja meglett (én egy hónapja hagytam el az enyémet, és nem lett meg többé)
    Dominika, bizony, jó lenne. :)

    VálaszTörlés