2014. jan. 2.

Lujzi komolyan gondolja, és társa is van

De nem ám akármennyire komolyan, hanem úgy, ahogy azt csak lehet. Már tudjuk, mi történt vele, meg is nézhettem, ahogy Lujziban egy IC (ami ez esetben nem az InterCity rövidítése) szó szerint felrobbant. Annak nem tudom, hogy örül e Lujzi, hogy amikor ezt megláttam, az én ic-m is felrobbant egy pillanat alatt. Főleg, amikor az is kiderült, hogy Lujzi igen fifikás fajta.. és nem hagyja magát csak úgy akármivel kezelni.. neki csak és kizárólag a saját ic-je lesz jó. Amit nem is olyan könnyű megszerezni, mert szükség van hozzá a szériaszámra. Lehet röhögni, de felkutattam szó szerint a padláson az összes dobozt, a lakásban minden mappát, dobozt, és mindent megtaláltam, de Lujzi papírjai közül csak a használati utasítás került elő, amin természetesen ez a szám nincs rajta. Amúgy minden megvan, még a rég tönkrement etetőszék használati utasítása is, csak épp ez nincs. Szerepel még ez a szám az ajtón is. Belül. Ahonnan nyolc év vizes használat után annak rendje-módja szerint lekopott. Elhúztuk többször, hátha valahol mégis fel van tüntetve még, de nincs. Kezdett reménytelenné válni a dolog, de aztán (hála Neked Internet) találtunk egy ilyen szériaszámot, amire ráfogtuk, hogy jó lesz ez is nekünk. Szépen leadtuk a szerelőnek, hogy akkor rendelje meg az alkatrészt, és mi meg buzgón imádkozunk, és bízunk a csodában. Ma aztán szembesültünk vele, hogy Lujzi komolyan gondolja ezt az egészet, mert NEM lehet hozzá alkatrészt kapni. Nyolc éves gépről beszélünk.. és igazából magamban ki is kérem magamnak, hogy egy ilyen kis körömnyi bigyó miatt dobjam ki a gépet, ahogy van. Mérgemben majdnem megkérdeztem a szerelőt, hogy és akkor Te mégis minek is vagy, ha most azt tanácsolod, hogy "kuka?". Ennyire könnyen azért nem adjuk magunkat, szerdán megnézi még valaki.. bár már a telefonban sem volt valami bizakodó ő sem.
(minden Indesit gép tulajdonosnak mondom: MOST rendeljetek kis bigyókat a nyolc évnél fiatalabb gépeitekhez, mert később hátha nem lesz kapható)
Amúgy, ha nem úgy állna a helyzet, hogy Lujzival egyszerre sztrájkolna Citri is, akkor most egy percig sem haboznék már, és azt mondanám, hogy én bizony let...om, és nem költök húszezret egy kis bigyóra, ami majd vagy jó lesz, vagy nem, vegyünk egy újat, és Lujzinak fel is út, meg le is út, majd rájön, hogy pótolható, és még visszasírja a jó dolgát nálunk. De Citri is szórakozik velünk. Elkezdte melegíteni a vizet, de úgy nemnormális módon. Túlságosan is. Pedig mondtuk, hogy a levest nem neki kell főznie, főleg nem azon az áron, hogy miközben főzi, elmegy a fűtés. Nem hallgatott ránk, így gondoltuk, na, majd móresre tanítjuk, és kicseréltettük benne a termosztátot. Úgy volt, hogy akkor most majd megtanulja, hogy semmi főzés, csak működjön szépen normálisan, ahogy azt kell, pillanatok alatt jól melegítse be az autót nekem hajnalban, hogy ne fagyjak meg benne munkába menet. Ment is ez kis ideig, aztán megint csinálta. A kis alattomos dög mindig a legváratlanabb pillanatokban jött elő ezzel a művelettel, húzva ezzel Balázs idegeit. Előfordult, hogy bevásárlási körút közben az út szélére kényszerített bennünket, mert nagy, piros betűkkel kiírta, hogy STOP. Szerintem ezt nagyon bírta, hogy ilyenkor ő volt a főnök, mert azonnal meg is álltunk, ahogy ő jelezte. Amint kielégítettük ezt a vágyát, pár perc alatt megnyugodott, és mehettünk is tovább. Igenám.. de ez mégsem normális viselkedés, úgyhogy őt is visszavittük a szerelőhöz. Aki lelégtelenítette, és mondta, hogy most majd jó lesz, ha meg mégsem, majd vigyük vissza. Hát a mégsem jött be.. és addig-addig, amíg most kiderült, hogy igazából a hengerfejjel van baj.. úgyhogy most Citri is parkolópályán van, és várja a január hatodikát, hogy a szerelőhöz kerüljön.
Szóval, ha Citri nem igényelne olyan félszázezres beruházást, akkor most én igényelnék magamnak Lujzi helyett egy vadiúj akármilyen nevűt.
De majd valahogy úgyis lesz..
Akár Vele is helyettesíthetném...

Ő lenne a Csúcsbefutó. :)

Kicsit szögletes, de azért jöhetne..

És őt is elkerülgetném itt..

8 megjegyzés:

  1. Óh, ezek soha nem jó dolgok, főleg, ha egyszerre jönnek... :-(
    (Nekünk a kocsink nem indult be a hosszas állás után, de "szerencsére" csak az akkumulátorral van baj...)

    VálaszTörlés
  2. Utólsót ne vegyél, három év és kuka, nálunk most az ment tönkre egy hónapja, Kuka, én az elsőt venném, de nem veszem, mert már beszereltünk egy mosogatótálcát, és nem fér így be.
    Most komolyan ennyire átok van a gépeken? Nálunk is várja a kocsi 6.-át, mert elromlott..:-( És ki tudja mennyi lesz???:-(
    A gázkazánt tegnap megszereltem, kitakarítottam, most imádkozom, kibírja egy ideig még!

    VálaszTörlés
  3. Jobbulást minden szerkentyűnek! Nálunk is! :)

    VálaszTörlés
  4. Mi a hűtőnkkel jártunk úgy 2 éve, mi ti Lujzival, hogy kukára ítélték, ráadásul a szerelő azt mondta, hogy az újtól ne is várjunk 8-10 évet, mert manapság már jó ha 5-t kibírnak, de inkább 3-at, mert úgy csinálják őket.
    Az autót remélem sikerül minél hamarabb és minél olcsóbban megcsinálni.

    Ennél már csak jobb lehet, szóval boldogabb új évet kívánok!!!!

    VálaszTörlés
  5. Akkor én most lekopogom, hogy "műkszik" minden, megy az autó, mos a mosógép, mosogat, a mosogató, fűt a bojler, szív a porszívó. (Bár az autót néhány hete javították, és nem örültem a végösszegnek karácsony előtt...) És szerencsére van egy jó "szakink", aki minden géphez ért, szépen beszél velük, és olyan kütyüket, izéket is beszerel, amik a szakszervíz szerint nem is kaphatók.:-)
    Kölcsönadjuk szívesen, ha gondolod...:-)))

    VálaszTörlés
  6. Nem vigasz, hogy nem vagyunk egyedül a kütyü-bajokkal. Remélem mindenkinél minél hamarabb megoldódik. :)
    Csipkerózsa, lehet, hogy kölcsönveszem a szakitokat. :)
    Bea, ezt azért remélem nem igaz. A háztartási gépeink zöme nyolc-tíz éves. :( Majd mostantól nagyon szépen beszélek velük, hogy működjenek még.
    Anikó, remélem a kocsitoknak nincs nagy baja.

    VálaszTörlés
  7. Diusom, dobnál nekem egy típust? Hátha van a Jóuramnak itthon :)

    VálaszTörlés
  8. Hencsi, írtam FB-on. :) Köszi. :)

    VálaszTörlés