2014. jan. 7.

Fejfájásos

Ma "rajtakapott" a kolléganőm, hogy masszírozom a nyakam, és megkérdezte, hogy "megint fáj a fejed?" Mikor bólintottam, sóhajtott, majd azt mondta, hogy ő biztosan nem tudna így élni, mint én. Hirtelen gondolkodóba kellett esnem, hogy na most meg vajon mi baja van az én életemmel, mire rájöttem, hogy hát igen, megint egy olyan időszakot élek, amikor a fejfájások mindennaposak. (és ebben a telefonomon lévő alkalmazás is megerősített)
Nem nagyon tűnik ez fel nekem, mert tényleg a mindennapjaim része, és gyógyszert sem mindig veszek be rá, mondván úgysem fog hatni, akkor meg minek is? Elviselem inkább, és mindig próbálkozom, hogy majd ettől jobb lesz, aztán ha nem, akkor úgy marad.
Ennek ellenére én úgy érzem, hogy semmivel sem rosszabb nekem, mint másoknak, mert én ugyanúgy dolgozom, teszek-veszek, mint mások. Szerintem nem is tűnik fel senkinek, hogy nekem már megint a fejem fáj, hacsak rajta nem kapnak, hogy épp masszírozok, vagy épp mégis beveszek egy fájdalomcsillapítót.
Szerencsére azért az utóbbi időben nem volt túl gyakori az az igazán elharapózós migrénes akármi, amikor másra nem vagyok képes, csak feküdni mozdulatlanul. Van ez a tompa, néha kicsit erősebb állandósult fájdalom, és kész.
Mondjuk az utóbbi hetekben én is gondolkodóba estem, hogy talán mégis el kéne járnom valahova masszíroztatni, mert simán lehet, hogy a rossz tartásom is befolyásolja az egészet. Mert van, amikor érzem, hogy az egész a nyakamból ered. Valamikor biztosan lesz is belőle valami, csak még magamban kell kidolgoznom a részleteket. (meg megbeszélni magammal, hogy el tudom viselni)
Amúgy meg szerintem egyszer ennek is vége szakad. Mármint ennek a fejfájás-dolognak. Csak az kéne hozzám, hogy megfejtsem, honnan is ered ez az egész.
Addig meg majd kevesebbet masszírozok, és többet mosolygok. :)

6 megjegyzés:

  1. Én migrénes vagyok, de nekem nagyon sokszor a gyomrom váltotta ki a fejfájást. Most már igyekszem figyelni erre is, azóta jobb a helyzet.A gerinc, nyak ugyanígy okozhatja.

    VálaszTörlés
  2. A frontok sajnos nagyon számítanak, én is migrénes vagyok és még azt vetem észre, hogy amióta NEM szedek fogamzásgátlót azóta kevesebbet fáj a fejem és persze inni is kell ehhez jó sokat, ha arra és a mozgásra odafigyelek, akkor nincs gond,elviselhető a dolog.

    VálaszTörlés
  3. ...sajnos én nem vagyok migrénes, bármilyen furán is hangzik- hiszen bár lennék, akkor talán kezelnék is. Egyelőre azt kizárták, és nem tudni, hol a gond a folyamatos és sokszor elviselhetetlen fejfájások terén.
    Az ünnepeket intravénás injekcióval éltem át-meg-túl...nem jó ez, valóban jól jönne egy kis változás.
    S minthogy ettől nem lesz neked könnyebb, kívánom, hogy ott is kiderüljön, mi a gond, hiszen miért kellene így éni?, főleg, ha van rá megoldás...

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom a többiekhez....A kolleganődhöz még ennyit,hogy én elismerést és együttérzést érzek ki a szavaiból,persze nem ismerem.
    Én 12 éves korom óta vagyok migrénes. A hormonok és a frontok összecsengése vált ki erős migrént és azon túl vannak a síma fejfájások.::)
    Évekig próbáltam hol ezt,hol azt, ezt az orvost,azt....rengeteg oka lehet a migrénnek,ez egy sötét folt az orvosoknak is.
    Ennyi idősen én most már a nyakam, gerincem állapotát is okolhatom,ez már biztos.Van egy nyaki torna,amit néha csinálok,a gyógytornász ajánlotta.Aztán maradnak a gyógyszerek is,mert én bizony inkább beszedem,mint szenvedjek és ne tudjak működni.

    VálaszTörlés
  5. Jobbulást! És teljes gyógyulást!
    Én gyerekkoromban voltam kivizsgálva, akkor nem találtak semmit. Egy-egy durva fejfájásnál elgondolkodom, hogy talán újra meg kéne nézetni magam, de én sem tudtam magam rávenni...
    Júlia, erről nem is tudtam, jobbulást neked is!!!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek, és mindenkinek viszont is kívánom a jobbulást kívánságokat.
    Én is próbálom kiszűrni hogy mikor mi hozza elő, de csak gyűlik a lista.. talán sosem telik be.

    VálaszTörlés