2014. jan. 19.

Ez azért..

Nyugodtan lehet engem akármilyen jelzőkkel illetni miatta, bevállalom, hogy mióta elkezdődött a ValóVilág újabb szériája, bele-belenézek a villalakók életébe. Már az előzőkből is nyomon követtem egy-kettőt, egyet azért, mert városunkfiaPéter is versenyben volt, egy másikat meg simán csak kíváncsiságból. De már akkor is néztem ezt olyan szemmel, hogy valójában igen.. komoly tükör ez nekünk, mindenkinek, mert jó sok ember magára ismerhet a karakterekből.
A mostani széria is igazi tükör a társadalmunknak. Nem akarok én ezzel bántani senkit, de elgondolkodtató.. még akkor is, ha emelt díjas sms híján, és beszavazó show híján nyilvánvaló, hogy a legextrémebb karaktereket válogatták össze, hogy legalább a nézettség meglegyen. Nem mesélem el miféle népek élnek ott együtt, aki kíváncsi, majd megnézi.
De.. már valamelyik nap is megütötte a fülemet, hogy "leöregezték" a negyven körüli Lacit. Aztán ma megint csak lestem, hogy ugyanígy emlegetik. Öreg? Én meg kerestem a tekintetemmel, hogy hol van az az öregember, de nem találtam persze sehol. Mert ez a öreg amúgy egy roppant sármos, jól ápolt, jól kinéző ember. És eltartott egy-két percig, hogy korban közel vagyunk egymáshoz. Közelebb, mint a többiekhez. És el is gondolkodtam, hogy húha.. akkor lassan én is öregedő korba lépek? Főleg, ha úgy nézem, hogy a 18 éves Józsinál éppen kétszer vagyok idősebb. Ha nagyon sarkítva nézem, hát a fiam is lehetne..
Amúgy meg annyira tipikus.. hogy azt gondolják 18-20 évesen, hogy csak az övéké a világ, és mindenki öregember, aki már elmúlt harminc, aki bizonyára agyhalott, és béna, és minden.
Mondjuk, ha én lennék a producer, egészen biztosan beköltöztetnék hozzájuk legalább egy hétre egy nyugdíjas nénit. Olyan vidéki-félét.. :) Majd Ő megmutatná nekik milyen a való világ. :D :D Lenne ott nemulass.. :D :D

5 megjegyzés:

  1. Teljesen kimarad a sorozat, nincs RTL II nálunk, de a gyerekek miatt nagyon nem bánom :)

    VálaszTörlés
  2. Igazad van. Szerintem ne nézd. (kár az időért) Én is belegondoltam más kapcsán ebbe amit írtál és rájöttem h annó mi is öregnek láttuk 40 körüli kedvenc tanárainkat. Ma pedig (mert szerencsére még vígan élnek :) ) partnerként beszélgetünk velük ha úgy adódik h találkozunk. Múlt héten a fiatal kollégának (24) leesett az álla hogy nekem 46 éves matuzsálemnek van facebookom és látom miket tesz fel. Ráadásul mondtam neki, hogy a két végzettségem mellé szívesen szereznék egy harmadikat is ha a pici fiam (6 éves) már 8-9 lesz. Ahogy elnéztem azt gondolta h a 3 gyerekemmel, 2 diplomámmal már csak a nyugdíjra várok...

    VálaszTörlés
  3. Dius! Szerintem értékes perceket dobsz el az életedből, ha ilyeneket nézel (habár én meg nem láttam sem ennek, sem az előző szériáknak egyetlen percét sem, hogyanis ítélkezhetek). De szerintem nem lettem ettől "szegényebb". :-) Nekem olyan beteg dolog ez a kukkolás, ez a magamutogatás, ez a harsányság, ez a dekadencia, amit szinte elvárnak a villalakóktól....

    VálaszTörlés
  4. Nem érzem időpazarlásnak, mert épp azért kezdtem nézni (teljesen tudatosan), mert az a napi fél óra pont jó arra, hogy teljesen kikapcsoljon az agyam. És az agykikapcsolás meg nagyon kell. :) Semmi káros hatással nincs rám. ;) (ráadásul még az elveszett szociológus is jól él ilyenkor idebent)

    VálaszTörlés
  5. Dius, ez a vidéki öreg néni beköltöztetése, csúcs ötlet, na akkor még én is nézném :)

    VálaszTörlés