2013. nov. 4.

Woooow


Amikor annak idején Patrikról egészen véletlenül kiderült, hogy szemüvegre van szüksége, ráadásul az utolsó pillanatban derült csak ki, hogy nem csak egészen komoly erősségű szemüvege lesz, de már kezdett tompalátó is lenni, akkor egyúttal arra is berendezkedtünk, hogy ő valószínűleg egész életében szemüveges lesz. :) Igazából nem gondoltuk ezt akkora bajnak, mert a mi családunkban szemüvegesnek lenni egészen természetes állapot. :) És amúgy is, kezdettől fogva szerette, és olyan jól is állt neki mindig, hogy sem ő, sem mi nem éreztük nyűgnek. Jó, hát az ára az néha komoly érvágást jelentett a családi kasszán, na de mindig megoldódott valahogy. :)
Annak idején azt is elmondták, hogy majd amikor már kezdi "kinőni" ezt a dioptriát (öt éves korában került rá a +4, +3,25-ös szemüveg, ami igazából 2,5 másfeles cilinderrel és 1,75 másfeles cilinderrel... a cilinderezés a tompalátás miatt kellett, a kancsalságot volt hivatott megelőzni, ha jól emlékszem), akkor majd már nem lát jól benne. Évekig vártam, hogy mikor lesz már ez.. de aztán, ahogy sikerült mindig egy kicsit még vékonyíttatni a lencsén, meg ahogy nőtt a feje, és már elég normális méretű szemüvegei voltak, amibe könnyedén bele lehetett csiszolni a lencséjét, már nem is éreztem olyan tragikusnak a vastagságát. :) És hát mondom, olyan nagyon jól nézett ki mindig szemüvegben. :)
Na de... mikor már majdnem elfelejtettem azt a sztorit, hogy "ha majd kinövi, panaszkodni fog, hogy nem lát jól a szemüvegben, amikor a közelmúltban ez bekövetkezett. Egyszer azzal állított haza a suliból, hogy képzeljem el, ha a szemüvege fölött (!!!) néz ki, akkor sokkal jobban lát távolra, mint a szemüvegen keresztül. Első körben a tíz körméről kaptam le, hogy mi az hogy a szemüveg fölött? Mikor már öt éves korában is tudta, hogy szigorúan tilos, mert a szemüvegen keresztül kell nézni, nem fölötte, és alatta. Aztán leesett, hogy nahát.. lehet, hogy tényleg így van, és lehet, hogy így, hogy nőtt, talán változik a dioptria is?
Bejelentkeztünk hát a doktornőhöz, aki ötéves kora óta vizsgálja. Ma került sor a vizsgálatra. És láss csodát.. tényleg javult. :) Nem is kicsit. Az egyik szemén másfél dioptriát, a másikon egyet. :) Őrület. :)
Amikor meghallottam, még az az őrült fáradtságom is, amit egész nap éreztem, egy időre elmúlt.. :)
Most már nincs más hátra, mint kiválasztani a megfelelő keretet, és megcsodálni majd, milyen jól néz ki benne újfent.:)

Amúgy meg.. hát.. felnőtt keretek között kell válogatnunk. Nahát. :D



























3 megjegyzés:

  1. de jó képek (és jó hír) Patrikban minden képen mást látok: Balázst, Rolit, Eriket, sőt a pillantásában még téged is

    VálaszTörlés
  2. mindegyik képek Patrik van? Nekem is néha olyan Erikes, néha olyan Rolis. És igen, Téged is látlak benne én is.
    Amúgy tényleg jól áll neki a szemüveg, ráadásul most divatos is szemüvegesnek lenni. Persze az tök jó hír, hogy javul a szeme, hosszútávon ez az elsődleges szempont.

    VálaszTörlés
  3. Igen, ez mind-mind Patrikról készült fotó. :) Van egy fotó, amin én is gondolkodtam, hogy húha, biztos nem Erik van rajta.. de persze nem, de én is sok hasonlóságot felfedeztem a gyerekek között. :)

    VálaszTörlés