2013. okt. 4.

Mázli...

Igazából tök nagy mázlista vagyok ám. És erre ma jöttem rá.
Mindenem meg van ahhoz, amitől boldog lehetek. Mindenem. És ez mekkora dolog.. :) Ugye?
Az meg a másik, amire rájöttem, hogy igen, mindent ugyanígy csinálnék újra és újra. Mert ez így pont jó. Éppen akkor szültem, amikor itt volt az ideje, éppen annyit voltam itthon, amennyi szükséges volt, és most éppen jókor van egy tök jó munkahelyem, ahonnan majd egyszer nyugdíjba megyek (már csak harminc év...), és majd az éppen aktuális utódom fogja nekem összekészíteni a nyugdíjas búcsúztatómra az ajándékot. (remélem az a csúnya váza addigra már eltűnik onnan.. azt nem szeretném.. nagyon nem..)
És az is nagyon jó nekem, hogy egy munkahelyen dolgozunk Balázzsal, mert attól, hogy láthatom azt a dolgozós énjét, egy csomó mindent megértettem, hogy miért ilyen vagy olyan itthon. Ha lehet, még jobban  szeretem azóta, mióta látom ezeket a dolgait. És nagyon hálás vagyok érte, hogy láthatom.. sosem tudnám ezt különben.. és mennyivel szegényebb lennék enélkül a tapasztalás nélkül.
Ma is azon tűnődtem, miközben még bent összefutottunk (és még egy kívánságomat is teljesítette), hogy mennyire más itt. És mégis ugyanaz az ember, látom a szemében, hogy tudja, hogy tudom mire gondol. Siet, intézkedik, telefonál, megold, csinálja.. és soha nem hagyja ott félben csak azért, mert már lejárt a munkaidő. Amit elkezd, azt befejezi, tart, ameddig tart. :) És közben ott állnak sorban, és várják a mindenféle problémákkal, és őt akarják, hogy megoldja, hogy segítsen, hogy nézze meg.. :) Tudom, hogy roppant fárasztó ez, és tudom, hogy ezer fokon ég minden ilyen munkanapon. És mióta látom, azóta tudom, hogy nem is könnyű ebből kikapcsolni.
Nekem sem, aki csak hatszáz fokon égek.. mert folyton eszembe jut valami,amit csináltam,vagy amit majd hétfőn fogok.
Ugyanakkor mindketten alig várjuk mindig a szabadnapokat.
Mert igazából mindketten mázlisták vagyunk szerintem. Minden szempontból. :)
Az pedig a létező legjobb dolog lenne a világon, ha ez a közös mázli még kitartana az idők végezetéig. Csak mert megérdemeljük. :)

3 megjegyzés:

  1. Hej, de jó volt ezt olvasni! A helyeden vagy! :-))))

    VálaszTörlés
  2. Szerencséje bárkinek lehet, de nem mindenki tud élni vele. A szerencse nem elég ahhoz hogy ilyen szép élete legyen valakinek, vannak más szerencsés emberek is, akik eltékozolják a szerencséjüket. A sikeretek és a boldogságotok elsősorban a sok munka, türelem, energia, figyelem, stb. eredménye amivel kihozzátok a lehetőségeitekből a maximumot. A boldogságotok a Ti érdemetek, nem Fortunáé. :)

    VálaszTörlés
  3. Teide, így bizony, a létező legjobb helyen. :)
    Szilvi, igazad van, csak én magamat hajlamos vagyok leértékelni, és nem látni mást, csak a hihetetlen szerencsét. De legalább azért nagyon hálás vagyok. :) :)

    VálaszTörlés