2013. okt. 1.

Hogy van ez..

Tegnap megint történt ismerősi körben egy fájdalmas csalódás, ami egész nap nem ment ki a fejemből. Gondolkodtam rajta, hogy mi lehet a levegőben, hogy most ez ennyire "dívik" mifelénk.. történetesen, hogy a feleségek bepasiznak, a férjek meg koppannak egy óriásit.
Nem hiszem, hogy rátaláltam az okra, de azért elmondom, mi jutott eszembe. Előrebocsátom, nem vagyok nőgyűlölő sem, meg férfipárti sem, viszont a feminizmus minden csírája is távol áll tőlem.
Szóval, visszapörgettem magamban az időt jó húsz évvel ezelőttre. Amikor még nem folyt a csapból is az, hogy mi nők vagyunk azok, akiknek minden jár.. akik a legszuperebbek a világon, mert dolgoznak is, meg otthon is helytállnak, és még mindemellett szépek is, meg kívánatosak. Nem tudom hogy mi lehet az oka annak, és mikor indult el ez a nagy "női melldöngetés" kampány, de azt hiszem, ez a legkomolyabb baj, ami csak történhetett velünk. (nyilván a jelenlévők mindig kivételek.. ezt azért leszögezném, amíg még nem késő) Lépten-nyomon minden újságcikkben, tévéműsorban, online hírportálon azt olvashatjuk, hogy az ideális nő csinos, fitt, karcsú, egészségesen étkezik, mindig divatos.. munka mellett tökéletes gyerekei vannak, akikkel a létező legtökéletesebb programokat űzik, és még tornázni is jár, meg fut, meg süt, főz... csupa egészségeset. És a legfontosabb, hogy mindig ki van elégítve minden tekintetben. Már-már agyon van misztifikálva az egész szexuális életünk, és az is elkezd kételkedni abban, hogy valaha is orgazmust ért el, aki addig mindig a legnagyobb élvezettel élte át az összes légyottot. Ez eddig amúgy lehetne szép és jó, mert akár még sarkallhatna is minket arra, hogy mindig jobban csináljuk még egy kicsivel, mert fejlődni mindig van hová.
De ez még túl van ragozva azzal is, hogy ömlik ránk, hogy milyen a tökéletes párkapcsolat. Ahol természetesen a férfi mindig bókol, és mindig elismer, és mindig épp azt teszi, amitől mi jól érezzük magunkat. Hiszen ez jár nekünk, ha már ennyiféle dolgot csinálunk, és mindemellett még szépek és fittek is vagyunk. Amikor a századik ilyet olvassa az ember, akkor már rendesen kételkedik, főleg, ha esetleg nem is nagyon van része bókokban, meg elismerésekben, mert mondjuk az ő párja sosem volt a szavak embere. Amint gondolkodóba esik, már jönnek is a cikkek, sztorik, hogy mennyire "vérpezsdítő" egy titkos randi, mekkora önbizalmat ad egy félrelépés, és mennyi izgalommal is jár. Mint valami rózsaszín köd, úgy telepszik az ember agyára mindez, és máris kételkedik abban, hogy a férjének tényleg ennyit kell dolgoznia, amennyit. Meg hogy minek néz meccset, miért nem sétálnak a romantikus naplementében. Addig-addig morog magában ilyeneken, amíg aztán úgy nem adódik, hogy kipróbálja, milyen is az a vérpezsdítő érzés. És akkor ott a krach kezdete. Mert mi nők nem tudunk (szerintem) úgy tenni, hogy csak szexelünk, nálunk ebben érzelmek is vannak. És ahol érzelem van, ott más is lesz. És egyszeriben olyan unalmas lesz minden, ami hétköznapi.. hogy már nem kell többé. De persze ezt nem lehet egyenesen odamondani. Titokban kell csinálni, hogy meglegyen az izgalom. (ami.. megmondták az újságok.. jár)
Aztán lebukás esetén még csak megbánás sincs már.. és inkább odadob mindent, ami szép és jó az izgalomért.. csak mert attól nőnek érzi magát.
Nem értek ezzel egyet, még akkor sem, ha minden éremnek két oldala van, és minden félrelépésnek legalább annyira részese a megcsalt egyén is, mint a csaló is.. de nem fér a fejembe, hogy tényleg ennyire megvezethetőek vagyunk, és elhisszük a bulvársajtónak, hogy ilyesmiken múlik a boldogság.
Nagyon rosszul látom?

5 megjegyzés:

  1. Hmmm... sok mindent jól látsz. Én személy szerint azt gondolom, hogy egy értelmes nő, aki ráadásul sok fronton is helyt tud állni, pont nem a pasizásban akarja megvalósítani önmagát. Ráadásul szerintem média és agymosás nélkül is felismeri, ha a kapcsolatában valami nincs rendben és igyekszik ezt oldani. Nincs gond a női felzárkózással, a nő és a férfi is egyformák ezer dologban, - többek között abban, hogy értékes, gondolkodó, érző, fejlődni akaró EMBEREK. Akit meg a médiából áramló hülyeségek bozdítanak bármi kalandra, az megtenné azt más impulzus hatására is.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem meg egy nő nem tud mindenhol megfelelni. Míg lépten nyomon azt halljuk legyünk egyenrangúak, a munkában, az életben..otthon, az ágyban, a férfiak nagy többsége, a családban a hagyományos családmodellt szeretné. Ami valljuk be a nő számára nagyon nehéz, sőt lehetetlen feladat, ha mindennel lépést akar tartani. És bár nem ezt kérdezted, hanem a megcsalásról kérdeztél, szerintem ez is a laza kapcsolatokból adódik, Ha nem "pistike", akkor "marcika",....És ez szerintem egy nagyon bonyolult MAI kérdés! Azért bízom benne, hogy a mai generációnak nem ez lesz a célja, igenis lesznek olyan házasságok mint a miénk..

    VálaszTörlés
  3. Sajnos sokakban nincs kitartás és egy új kapcsolattól várják a "csodát".
    Lehet minden szép és jó az új kapcsolatban, de arról sokan elfeledkeznek, hogy viták is lesznek. Akkor megint felállnak és tovább lépnek 4-5 évente? Megéri?
    Az én ismeretségi körömben is van sajnos nem is egy rossz példa, amikor a nő ment félre és borított mindent,
    -normális családi életet, anyagi biztonságot dobott el egy fiatalabb pasiért.
    :(
    Gyerekkel, új pasival albérletbe...
    -hát nem is tudom!

    VálaszTörlés
  4. A házasság, a család, a hűség és az ezekhez kapcsolódó értékek és szerepek elveszőben vannak, a helyükbe az önzés lép. Az, hogy nekem is jár ez meg az, hogy én is boldog akarok lenni és szerelmes megint és főleg szabad, mert nekem az jár, mert mindenkinek jár, mert minden embernek joga van hozzá...
    És ezt bármelyik fél akarhatja, férfi és nő is és ha túlságosan akarja csak a saját személyét előtérbe helyezve, akkor borul a család és sokak élete megy tönkre. Persze rásegít erre a média is, de ez nem mentesít senkit a saját tetteiért való felelősség vállalás alól. persze hibás a világ és az általános értékválság is, de igazából a döntéseiért mindenki a saját maga felel.

    VálaszTörlés
  5. Nem hiszem hogy a bulvársajtó felelőssége a sok válás. Egy dolog ami ránk ömlik és egy másik hogy mit szívunk fel belőle. Nyilván vannak befolyásolhatóbb tipusok, de a felelősség azé aki megcselekszi. Gyakran hallottam gyerekkoromban "És ha azt mondják ugorj a kútba, beleugrasz? " Így tanítottak arra, hogy meg kell szűrni az inputokat. Az ember gyarló, hibázik. Ki ebben, ki abban. A sok válás az én olvasatomban hajaz a mai "vedd meg - használd - dobd el - vegyél újat" fogyasztási magatartásra. Régen ha valami elromlott, megjavították vagy újrahasznosították. Most egyszerűen lecserélik. Az értékek átértékelődtek. Sajnos.

    VálaszTörlés