2013. szept. 14.

Közhelyes

Vannak ezek az értelmetlen, bugyuta közhelyek, amikkel nap mint nap találkozni szoktunk. Biztos más is, nem csak én, és van, ami fel sem tűnik már.. de igenis van pár, amitől falnak megyek. Múltkor is emlegettem itt egyet, a hogy is néz ki egy háromgyerekes anyuka kapcsán, mert ez is évek óta ilyen közhelyesen hülye téma. Vannak varációk, de a lényege ugyanaz.. mindenki beskatulyáz valahova, és ha kilógok ebből a skatulyából, akkor az máris fura.
Na de ami viszi a prímet, főleg mióta egy helyen dolgozunk... Amikor vannak olyan hetek, hogy váltjuk egymást, akkor minden nap többször is megkapom, hogy "Na de ez a hosszú házasság titka" Amellett, hogy mindig csekkolják, (mindenki) hogy együtt jövünk e, vagy melyikünk melyik szakba jött, még ez is. Mert ők aztán tudják. Sőt, jobban mint mi.
Nem magyarázom el senkinek, mert úgysem értenék, hogy nincs ilyen, hogy titok. Egy csomó minden kell ahhoz, hogy az ember hosszú évtizedeket éljen le valaki mellett A legkevésbé sem az, hogy keveset találkozzunk. Nekünk legalábbis. Ráadásul van abban valami plusz, ha napközben van lehetőségünk összemosolyogni valahol menet közben, vagy esetleg meginni együtt egy kávét.
Néha az is jó, ha váltjuk egymást, mert olyankor meg biztosak lehetünk abban, hogy a gyerekek körül minden rendben van. :)
Úgyhogy igazából mindig épp úgy jó, ahogy van. :)

3 megjegyzés:

  1. Akik ezeket a megjegyzéseket teszik, valószínűleg nem tudják, mi a titok... ;-)

    VálaszTörlés
  2. Mi is a dolgoztunk együtt, akkor még gyerekek nélkül, de nagyon- nagyon szerettem:) A titok az elfogadás, az alkalmazkodás és a tér meghagyása, amit nem nehéz megadni annak, akit szeretünk- tehát a titok a szeretet.

    VálaszTörlés
  3. A kedvenc közhelyeim: 4 gyerek?! - 1. /és ugyanattól az apától?
    2./ Hú, de bátrak vagytok!
    Amúgy meg nem bátrak voltunk, hanem vakmerők:) - ezt már én is tudom azóta:)

    VálaszTörlés