2013. máj. 25.

Szombat esti mesélés

Mit meséljek ma? Meséljem el, hogy megint mennyire elbűvölő volt Hamar Barni az ének iskolájában? Á, nem tudom elmesélni, ha nem láttad. Látni kell. Igazi fazon. :) Azt sem tudom elmesélni, hogy Timinek milyen fantasztikus hangja van, mert az meg hallani kell.
Elmesélhetem, hogy a Bayern München nyerte épp pár perccel ezelőtt a Bajnokok Ligáját, és tulajdonképpen ez egy fontos információ (fiús anyukák, tessék elraktározni az info-t, később lesz ilyen kérdés majd), de túl sokakat nem érdekel azok közül, akik erre járnak. (amúgy én ezt is vártam, hogy ők nyerik)
Meg elmesélhetem azt is, hogy a szánk tátva maradt tegnap Roland fiunk keze munkájától. Megmutatta mit rajzolt, mi meg megnéztük... felkészülve arra, hogy megint valami kis izé.. mert amúgy azt tudjuk, hogy ő valami érdekes csoda folytán tud rajzolni, de nem voltunk felkészülve arra az elsöprő fejlődésre, amit produkált, mióta iskolás. De ezt sem tudom elmesélni.. Viszont.. meg tudom mutatni. :)


A papír egy kicsit gyűrött, mert valahonnan az iskolatáskából került elő. Jó esetben. Rosszabb esetben a zsebéből szokott apróra hajtogatva.. Ha mégsem lenne felismerhető, ez kérem Villám McQueen, lányosított változatban. Mondjuk Vilma McQueen akkor. Nekem nagyon tetszik.
De ugyanez a kiskirályfi (lassan kinövi ezt a nevet) ma délután egy kis guglis segítséggel rajzolt egy kocka palástot, kivágta, és csak a ragasztáshoz kért segítséget. Mondjuk azzal meggyűlt a bajunk, mert a kis füleket nagyon picire hagyta, de minden más úgy volt tökéletes, ahogy volt. Nem semmi..

A legnagyobb, legkiborítóbb és legkamaszabb nagyfiunk egész más helyzetben okozott szájtátós jelenetet. Az hagyján, hogy amúgy is nehezen boldogulunk egymással. Ő is velünk, mi is vele. Ez tiszta sor, most ez a dolga, hogy kicsit távolodjon, kicsit utáljon, keresgélje a helyét a világban, hogy majd évek múlva visszatérjen újra a migyerekünk, immár felnőttként. Semmi gond... (dehogynem, de nincs mit tenni). A kamaszodással együtt jár a szájkarate is. Amiben bizony néha már alulmaradunk. Mint tegnap este.
Megkértem, hogy még ugorjon le a pékségbe. (mondjuk jófej, hogy tényleg megy) Egész nap szakadt nadrág volt rajta, iskolába is abban ment (én meg reggel nem is vettem észre), de most, mielőtt a pékségbe indult volna (biciklivel) elindult kicserélni. Igaz, addigra már kicsit tovább is szakadt az addigiaknál, de (én hülye) én utánaszóltam, hogy "Most már nem jó abban pékségbe menni, ami eddig volt rajtad?"
Mire az én fiam (basszus, most született, és visszabeszél????) csípőből rávágta: "Nekem jó, de akkor kirakom a nyakamba, hogy a Te fiad vagyok."
Na ez a sírjak, vagy nevessek kategória. Mert ezek szerint néha célt értek azok a mondatok, amik úgy hangzottak, hogy "Mit gondolnak majd rólam, ha így nézel ki? Mit gondolnak majd, hogy Neked nincs is anyád," De ezek szerint a fagyi bizony visszanyal időnként már.

És hogy essen szó nagyonmenő cipőnyűvő Erik fiunkról is, hát róla elmesélem, hogy ma kettő pár menő cipő új és boldog tulajdonosa. Kiállt magáért az üzletben, és nem hagyta magát rábeszélni a szerintünk jobbra (szolidabbra), mert neki az kellett, ami.. Megkapta.. mert úgyis egy hónap alatt leszakad a lábáról, meg mert Ő hordja, nem  mi. :)

És most már nem tudok mit mesélni.... meg meg is volt az esti mese. :)


8 megjegyzés:

  1. Na, ezt jól megkaptad!
    :D
    Most is ezen nevetek...
    Apropó, nagyon tetszik az új telefonod, illetve a vele készített képek minősége! Eddig el se tudtam képzelni, hogy ilyen szuper képek készülhetnek "egy" telefonnal!
    Azt hiszem most neked sikerült meggyőznöd, hogy a régi öreg telefonomat egy okosabbra cseréljem le, de tényleg csak a fényképező miatt...
    -mert így akkor nem kell azt a böhöm nagy masinát folyton magammal cipelnem, egy-egy lesi-fotó kedvéért!
    :)))

    VálaszTörlés
  2. Én is mesélek neked :-)
    Születésnapod alkalmából összeszedtem 35 okot, amiért lehet téged szeretni (és egye fene, csapjunk hozzá majd még évenként egyet) A lista semmiféle rangsort nem tükröz, így sikerült összeszedni:-)
    1. őszinteséged
    2. igaz barátságod
    3. érzékenységed
    4. figyelmességed
    5. gondoskodásod, törődésed másokkal
    6. megértő vagy
    7. önzetlenséged
    8. meghallgatni tudásod
    9. mosolyod
    10. megbocsátó vagy
    11. szorgalmad
    12. segítőkész vagy
    13. nyíltságod
    14. értelmes/okos vagy
    15. nagylelkűséged
    16. türelmes vagy
    17. bátor vagy
    18. erős vagy (nagyon)
    19. talpraesett
    20. jó a humorod
    21. idealizmusod(ami néha talán naivság is)
    22. képes vagy az önelemzésre (és a változásra is)
    23. melegszívű vagy
    24. együttérző vagy
    25. szeretetreméltóságod
    26. védelmező vagy
    27. békés lelked
    28. optimizmusod
    29. "anyaoroszlánságod"
    30. írásaid
    31. munkabírásod
    32. hangod (emlékszem még amikor először hallottam a telefonban)
    33. az ahogyan a vélt/valós gyengeségeidet vállalod
    34. finom és gyönyörű tortáid :-)
    35. szolidságod
    Isten éltessen sokáig!

    Ui: Roli rajza gyönyörű

    VálaszTörlés
  3. Boldog születésnapot, Dius!!!

    VálaszTörlés
  4. Eszter, hát rendesen belémfagyasztottad a szót.. ennyi jót összeszedni rólam? Köszönöm szépen. :) (és elárulom, ezúttal Te bőgettél meg engem az írásoddal :P)
    Móni, nem bánnád meg a cserét szerintem. És nem csak a fényképezője miatt. :)
    Dominika, köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  5. Itt is Boldog Születésnapot Kívánok!
    Remélem jól telt a napod. Az rajz meg tényleg nagyon jó lett!

    VálaszTörlés
  6. Köszi Nesreca. Igen, jó volt, köszi. :)

    VálaszTörlés
  7. sejtettem, hogy bőgés lesz :-) de azért remélem inkább örömkönnyek voltak

    VálaszTörlés