2013. máj. 22.

Megint egy kérdés....

Ezúttal Adrienntől, aki arra kíváncsi, hogy "Ha újra kezdhetnéd, mit csinálnál másképp?"

Körülbelül egy órája olvastam a kérdését, és azóta peregnek vissza az emlékképek bennem, keresem-kutatom azt a pontot, amit meg tudnék ragadni, és azt mondani, hogy Na, ezt másképp csinálnám. De nem találok ilyet. Annak ellenére sem, hogy egy csomó minden nagyon nehéz volt. Egy másik csomó minden meg nagyon is egyszerű. Vannak olyan történések, amik a mai napig befolyásolják az életemet, és vannak, amiken már rég túl vagyok. Így, vagy úgy, minden csatából és apró kis ütközetből felálltam a végén, vesztesen is pont úgy, mint amikor én voltam a nyertes.
Őszintén hiszem azt, hogy ha másik utat jártam volna, nem ugyanez az ember lennék. Ebben a pakliban az is benne van, hogy akár jobb is lehetnék. De ugyanúgy az is, hogy rosszabb. Nem tudom. De mivel éppenséggel szeretem én magamat így, ahogy vagyok, így azt hiszem, ez az út volt a lehető legjobb.

Viszont... ezzel a tapasztalattal, ami már van nekem, lehet, hogy a gyerekeimet egy kicsit másképp nevelném már kezdettől fogva. Mondjuk következetesebb és karakánabb lehettem volna velük már a kezdet kezdetétől. Vagy lehettem volna egy sokkal játékosabb anya. De szerencsére nincs ilyen, hogy visszamenőleg változtatunk, mert azt hiszem, mégiscsak ennek is így kellett lennie. Nincsenek tökéletes gyerekeim, de nem is vágytam én erre sosem. Én sem vagyok tökéletes anya, de ilyen amúgy sincs szerintem.

Szóval, tőlem minden maradhat így, ahogy van. Ellenben ha valaki feltalálná a jövőbelátó képességet, azt elsőként sajátítanám el. Pusztán kíváncsiságból. :)

Jelen pillanatban úgy gondolom, már nem adnám tovább újabb négy embernek egy újabb kérdéssel. De ez változhat, és ez esetben a változtatás jogát fenntartom. :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése