2013. máj. 3.

Emberek

Szerintem egyáltalán nem normális ez a világ, amiben élünk. Vagyis pontosítok: az emberek nem normálisak. Jó, hát én sem vagyok az, de ha nagyon muszáj, akkor én tudok erről papírt mutatni is. Vajon a többieknek mi a mentségük?
Hogy mire gondolok? Van ez a roppant öntudatos, roppant felvilágosult és mindentudó nemzedék. Ami a mienk. Mert mi aztán "odaverünk" mindenkinek mindenben, mert minden információ pillanatok alatt elérhető, és már az sem okoz gondot, hogy egy pillanat alatt a másik orra alá toljuk a bizonyítékot az okostelefonunkon (az enyém még ennyire nem okos). De ennek- én azt látom- végzetes következményei lesznek. Pont ez a rengeteg információ lesz a baj, mert vannak egy csomóan, akik összeolvasnak hetet-havat, és aztán valamit összeraknak belőle, és elkezdik terjeszteni. Most mindegy, hogy milyen témában.. de ezek a dolgok terjednek, mint valami vírus, és az ember csak kapkodja a fejét.
Én jelen pillanatban ott tartok, hogy
-nem iszom vizet
-nem kenekedek
-nem járok boltba
(ezek nem igazak, de tarthatnék itt)
De ott is tartok, hogy az összes gyerekemet rettenetesen rosszul nevelem, mert néha bizony eljárt a kezem, vagy rájuk kiabáltam, emiatt aztán kitettem őket mindenféle terrornak. De egy másik vélemény szerint meg nem kaptak eleget, mert csak abból tanul, ami fáj. Van olyan vélemény is, hogy egészen tuti, hogy minden gyerek rákos lesz az oltásoktól, amiket kaptak. De olyan is, hogy akik nem kapták meg, azok meg majd összeszednek valahonnan valami gyermekbénulást.
Mindemellett rettenetesen slampos nő vagyok, mert nem cserélem le minden szezonváltáskor a ruháimat, cipőimet, nem sminkelek, és még narancsbőröm is akad. Ja, és nem is sportolok semmit. És még be is vallom mindezeket, így aztán halmozottan hátrányos helyzetbe sodrom magam, mert már mindenki tudja is.

Nem értem amúgy.. hogy mire jó ez. A sok sallang között egészen biztosan elvész a lényeg. És itt állunk tökhülyén, mert fogalmunk sincs, hogy most akkor mi van, és mire letennénk a voksunkat valami mellett, már jön a következő horda, aki megint csak terjeszti a magáét. Ördögi kör...
Szóval, kedves emberek.. mi lenne,ha mindenki aszerint járna el, hogy suszter a kaptafánál?

6 megjegyzés:

  1. Megmosolyogtam a soraidat, mert megint - bár ez már egyáltalán nem meglepő - minden sorát igaznak érzem . Az is eszembe jutott, hogy kihasználom a helyzeti előnyöm és átszaladok hétfőn a másik épületbe és kérek egy igazolást a "nem vagyok normális" címhez :) Mert én sem vagyok.... nem trendi az 5. gyereket tervezve várni, nem trendi nem össze-vissza vásárolni a várandóság alatt, sőt még nem hogy 150, de még 50 ezer forintos babakocsink sem lesz .... de jobbat mondok, a mai nő - mondta egyszer nekem egy nagyon NŐ- 35 éve felett minimum felvarratja a ciciket, de a legjobb ha méretre nagyítja és rendszeresen karbantartja.. nos.. ebben sem vagyok elég trendi.... Tv-t meg gyakran nézek ugyan, de a minimaxról képtelenség elkapcsolni az adást gy a képzésem abból van.. nah de az lassan felsőfokú ;) Szép hétvégét Dius!

    VálaszTörlés
  2. ... és még a Burger Kingbe is jársz ...

    VálaszTörlés
  3. Jót derültem én is :)
    Sokszor én is totál ki vagyok egyes emberek - és sajnos a szűk környezetemben élők között is van ilyen - által osztott észtől, meg az elméleteiktől, meg attól, hogy mi mindent elhisznek és készpénznek vesznek, nulla hozzáértés nélkül, és csak azért mert ők ezt így olvasták a neten.

    VálaszTörlés
  4. Fuvalla, ne használd ki. :) Trendi, nem trendi, hát van, aki nem tud így változni a világgal. :) A minimaxos kiképzés nálunk is játszott.. évekig dúdolgattam magamban Bibi Bloxberg főcímdalát. :D :D :D Meg a varázslatos iskolabuszt.
    SW, hát igen.. micsoda egy felelőtlen némber vagyok. :D
    Adrienn, észosztók mindig többen vannak. :) De már rájöttem ma, miért jó ez.. van miről blogolni. :D :D

    VálaszTörlés
  5. Az a baj, hogy az ember - vagy csak én? - nem tudja függetleníteni magát ezektől, és hol abban bizonytalanodom el, hogy nem kéne-e egy ágyban aludnom a 10 hónapos picifiammal, mint a trendi kötődő mamik, hol meg abban, hogy tényleg ragaszkodjak-e a cukormentességéhez, vagy engedjek a nagymamáknak. És még ezer más dologban. Akkor nyugszom meg, amikor rájövök, hogy nem ezen múlik, ráadásul akármennyire jól akarom csinálni, mindenképpen el fogok rontani egy csomó mindent. Mert hát emberből vagyok.

    VálaszTörlés
  6. Engem kifejezetten bosszant ez a beleszólás, hogy mindig jön valaki, aki megmondja a tutit. Azok, akik pedig nem is saját tapasztalatból, hanem neten meg szóbeszéddel terjedő baromságokat adnak tovább (mint a fiam allergiájára a parlagfűtea), legszívesebben megütném. :)

    Egyszerűen nem értem, hogy olyan dolgok, amiket elvileg középiskolában, de olykor általánosban is tanultunk, és amelyek azonnal cáfolják a nevetséges elméleteketet, miért nem jutnak az eszükbe.

    VálaszTörlés