2013. ápr. 4.

Újracímezve

Tegnap este kigondoltam, hogy a ma esti bejegyzésnek valami nagyon jó kis örülős címet fogok adni, merthogy mától szabin vagyunk. A hab a tortán, hogy mindketten egyszerre. (és azt remélem, hogy ez nem ritka alkalom lesz az életünkben) A munkahelyünk jobban meglesz nélkülünk, mint a gyerekeink voltak az elmúlt pár hétben, úgyhogy én tegnap este, amikor fél tízkor végeztem, majdnem repültem kifelé, hogy véééégre. :) (és nem azért, mert annyira rossz ott dolgozni, sőőőt... de annyira jó itthon lenni)
Persze mióta tudom, hogy tényleg jöhetek én is, azóta háromszázötvenféle dolgot terveztem be az elkövetkező napokra, de szem előtt tartom azt is, hogy elsősorban pihenni kell, és feltöltődni mindenből, hogy aztán legyen erő és energia a továbbiakra is.
Szóval.. fél tízkor végeztem, Balázs jött értem, és mondta, hogy Rolinak hőemelkedése van. Nem vettem túl komolyan, mert mostanában panaszkodott pl. a fogára is, gondoltam lehet, hogy attól, mert még mikor negyed egykor elköszöntünk, semmi baja nem volt.
Ma reggel 38,5 lázzal ébredt. És igen fura zihálással, amiből kruppos roham nem lett, csak köhögött. Nem vészesen, de mélyebbről, mint egy első napos betegségnél megszokott. Kapott lázcsillapítót, amitől a láza le is ment. Orvoshoz most még nem rohantunk, mert fájni nem fáj semmije, jelen pillanatban igazolás sem kell, ahhoz meg most nem volt kedvem, hogy megkapjuk a szokásos "vírusos torok-szopogatós tabletta-sok meleg tea" triós jó tanácsokat. Jobban lett, úgyhogy elmentünk Tatabányára, mert a nyuszi hozott mekis kuponokat is (tudom, tudom... ), mára ütemeztük be, mint jó szabadságindító programot.
És ha már ott jártunk... hát... lett két új okostelefon is a családban. Ezzel aztán az okos készülékek száma jól megszaporodott, lassan simán lehetünk mi magunk buták, mint a föld, mert ezek a kütyük mindent megoldanak. Én nem bánom ezt egyáltalán, én voltam az, aki hetek óta könyörögtem Balázsnak, hogy vegye már meg végre, amikor vágyik rá, szeretné. Végre rászánta magát.. (és látva az örömét, jobban örülök, mint Ő).
 A másik nem az enyém lett... hanem Patriké. Aki ritkán kér bármit is, de nem is olyan régen előállt azzal, hogy ha majd nem kerül túl sokba, és nem okoz túl nagy gondot, akkor esetleg lecserélnénk e a telefonját egy olyanra, amivel lehet internetezni is? Túl sokba sem került, (pontosan semennyibe, csak egy aláírásomba) és túl nagy gondot sem okozott, így aztán ma megkapta. Nem az a fajta gyerek, aki könnyen kimutatja az érzelmeit, főleg most, mióta olyan fura lett saját magának is, mert hirtelen mindenhol keze van és lába, meg még a hangja is mutál, de egész délután vigyorgott, és örült.

Nem két perc volt az ügyintézés, így aztán mire végeztünk, Rolcsikám megint nem volt jól. Látszott a szemein is, hogy valami nem oké, és kezdett gyanúsan hallgatag is lenni, meg úgy egyáltalán. Itthon már újra lázas volt, ami a lázcsillapító ellenére is még feljebb ment. Amikor 39-et mértünk már, akkor fogtam, és a tabletta után még adtam neki egy adag nurofent is, amitől végre elindult lefelé. 
Nyűgösen, de már láztalanul aludt el. Továbbra sem fáj semmije, az orra folyik, mint egy klasszikus kruppos roham után, és amikor köhög (úgy háromóránként egyszer), akkor az jó mélyről jön. Meglátjuk mi lesz... remélem semmi. 
Ettől függetlenül jó itthon lenni. Nem úgy indult, ahogy terveztem, de majd ennél jobb lesz a folytatás. 

8 megjegyzés:

  1. jobbulást a betegnek és gratula a telefonhoz mindenkinek :) JÓÓÓÓ választás volt!

    VálaszTörlés
  2. Jobbulást a betegeskedőnek, ti meg próbáljátok meg minél jobban kihasználni ezt a kis pihenőt!
    A telcsiknek gratula. Az előző telcsim Samsung volt (Corby), nagyon szerettem, soha nem volt vele gond. A mostani Huawei. Őt is nagyon szeretem, bírja a strapát, pedig folyamatosan nyúzom szerencsétlent.

    VálaszTörlés
  3. Dius!
    Jobbulást a fiókának, pihenjetek a hátralevő szabis napokon.

    András menetrend szerint megérkezett a szalaggal együtt. Az európai árvizek meg olvadás a légifolyosókat egyelőre szerencsére nem érintik..... Kértem a Mamám ne késlekedjenek a postával, majd noszogatom. :)

    Szép estét, (Ja, az csak nekünk van.... inkább) Jó reggelt,
    Adri

    VálaszTörlés
  4. Dius, jobbulást Rolinak! És a gyógyítgatás mellett próbáljatok meg pihenni és feltöltődni :)
    Telefonok szuperek :)

    VálaszTörlés
  5. Jobbulást Rolinak! És élvezzétek ki a szabadság minden percét, főleg, hogy tényleg együtt lehettek!

    (Ha szeretnél egyedi tokot -mondjuk lilát- a telefonodnak, írj egy mailt, és elkészítem Neked szívesen.)

    VálaszTörlés
  6. Jó volt olvasni ezt a bejegyzésedet, függetlenül attól, hogy nem teljesen felhőtlen...
    -az azonban átjött, hogy most jól érzed magad. (a bőrödben is)

    Jobbulást Rolinak, remélem már hamarosan eljön a jó-idő és azzal eltűnnek a betegségek is egy időre.

    VálaszTörlés
  7. Remélem, Roli már jobban van, és pihenősebb volt a mai napod.

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük, Roli még mindig betegeskedik, de reméljük már nem sokáig.
    Adri, köszönöm szépen, már előre örülök.:)
    Csipkerózsa (Bettus) az ajánlatoddal élni fogok, amikor nekem is lesz új telefonom, vagy ha nem lesz, hát a mostanihoz. :)
    Móni, ez abszolút így van, hogy most aztán minden jó. :)

    VálaszTörlés