2013. ápr. 11.

Tényleg nem normális

Úgy terveztem, amikor eljöttem szabira, hogy az első pár napban lazítok, aztán ezen a héten kitakarítok mindent. Igen, mindent. Mivel nem túl nagy a lakásunk, sőt, egészen pici, ez olyan vállalható dolognak tűnt.
Az első pár napban tényleg lazítottam. És őszintén szólva, most épp bánom is... :D
Hétfőn nekiálltam takarítani, és ment is, mint a karikacsapás. Aztán kedden lazítottam, mert nem volt kedvem nekiállni semminek, meg mert elmentünk megvenni a szabadidőruhát. Tegnap nekiálltam a konyhának, amiről azt gondoltam, egy fél nap elég lesz.. Nos, vagy én vagyok marha lassú, vagy nem tudom. De nemhogy egy fél nap nem volt elég, de még csak be sem tudtam fejezni. Oké, közben főztem is, meg mostam, meg mindenfélét csináltam, de a konyhatakarítás ma lett csak kész. Délután. (és még felmosva nincs is)
Tulajdonképpen elégedett vagyok magammal, mert végre minden egyes szekrényt kipakoltam, mindenhol alaposan kimostam, mindent átmostam. Nagyon rég nem volt ilyen alaposan kitakarítva, és hát nem is voltam rá büszke, hogy némelyik szekrény milyen rettenetes állapotban volt. Volt, ahol át is kellett pakolnom, mert már rég bebizonyosodott, hogy a gyakorlatban mégsem olyan jó az elrendezés, ahogy elméletben gondoltam. Úgyhogy elszüttyögtem vele rendesen. Izomlázam van a sok guggolástól (az alsó szekrények miatt), és annak ellenére, hogy tetszik a tisztaság és a csillogás, meg hogy ma is mostam közben két adag ágyneműt, meg kiporszívóztam a kocsit, épp kétségbe vagyok esve egy kicsikét, hogy a szobára már mégsem lesz időm. :) Nem mintha nem várna meg akármeddig, de mégis..
Pedig ma találkoztam egy kolléganőmmel, aki mondta, hogy használjam ki még ezt a pár napot, mert odabent nincs lazaság, és móka, hanem kőkemény meló van.. és a jövő hét is hat napos munkahét lesz, úgy néz ki. Úgyhogy a hátralévő három napban leginkább semmit nem kéne csinálnom, azt is megduplázva. Ismerve magam, úgysem nyugszom.. és majd ezerszer megbánom. Ha meg mégis nyugton maradok, akkor majd azt bánom meg. Jó sehogy sem lesz.. de leginkább úgy lesz jó, ahogy lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése