2013. ápr. 17.

Megint egy évvel öregebb

Eriknek ma születésnapja volt. Éppen tizenegy éve, hogy megérkezett közénk, nem kis riadalmat keltve a maga kis megviselt állapotában. A kapocs, ami akkor bezárult kettőnk között, azóta is ugyanolyan szoros és stabil, mint akkor volt. (és ez így marad amíg csak világ a világ)
A legkülönlegesebb fiam kétségkívül Erik. Mindenképpen kilóg a sormintából, mert az egyetlen sötétbarna hajú és barna szemű közöttük. De nem ettől különleges. Hanem saját magától. Mert olyan, amilyen. Tudom, hogy mindenki egyedi és megismételhetetlen, de Erik szerintem még erre is rátett egy lapáttal.. mert különben hogy lehetne olyan valaki, akire úgy haragszol, hogy legszívesebben soha többet hozzá sem szólnál, mégis inkább kedvesen megöleled?
A legtöbbet tőle tanultunk/tanultam szülőségből. De ezt már sokszor mondtam. Neki van a legnagyobb szerepe abban, hogy olyan anyjuk vagyok, amilyen.
11 évesen már roppant komoly dolgai vannak, ugyanakkor még mindig egy hatalmasra nőtt csecsemő. Nagyon szeretne menő lenni, és Nokia Lumia 810-essel nyomulni a neten, ugyanakkor hihetetlen türelemmel bíbelődik a matricákkal, amiket mostanában megint gyűjt. Egy élmény figyelni, ahogy évről évre változik, ahogy levetkőzött magáról már egy csomó frusztráltságot és keserűséget.
De attól is különleges Ő, hogy nem lehet őt besorolni sehova. Nem illik egyetlen skatulyába sem, mert igazából amilyen hangulata van, aszerint rangsorolja a dolgait. Vannak állandó nemfontos dolgok, amiket majd később még meg fog bánni egészen biztosan, de hagyom, hadd járja a maga útját (majd amikor kell, úgyis közbeavatkozom).
De leginkább attól különleges, hogy Ő a mi fiunk. És annyira boldogok vagyunk attól, hogy Ő is a mi fiunk lett... már tizenegy éve. :)

14 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog szülinapot kívánok Eriknek! Milyen nagy fiú:)És ezen a képen a két kutyával nagyon MENŐ!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Isten Életsse, a nagyfiút!:-)

    VálaszTörlés
  3. :) Isten éltessen mindannyiatokat.

    VálaszTörlés
  4. Isten éltesse! És nem is kell a skatulya, jó, hogy ilyen rugalmas, mindenhol megállja majd a helyét!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon Boldog SZülinapot neki! Nem csak értem, egy kicsit érzem is amiről írtál :)

    VálaszTörlés
  6. Boldog születésnapot a nagylegénynek!

    VálaszTörlés
  7. Boldog születésnapot Neki itt is! :-))

    VálaszTörlés
  8. Boldog születésnapot és sok vidámságot :)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm szépen Erik nevében is. :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon Boldog Születésnapot kívánok a fiatal Úrnak! :D

    VálaszTörlés
  11. Isten éltesse sokáig, boldog születésnapot neki! ♥

    VálaszTörlés