2013. ápr. 3.

Könnyen vagy...

Ez az egyik olyan megjegyzés, amivel elég hamar az agyamra lehet menni. Mert lépten-nyomon megkapom, hogy nekünk milyen jó, hogy három gyerekünk van. Na nem arra gondolnak, amire mondjuk én.. hogy tényleg mennyire jó, hanem mert három gyerek után mennyi a családi pótlék, az adókedvezmény, aztán ott van még az ingyen tankönyv, meg a féláron kajálás a suliban. Ja, és még galád módon pótszabadság is jár utánuk hét nap.
Úgyhogy ezek miatt könnyen vagyunk, mert abból a hihetetlenül sok családi pótlékból és adókedvezményből nyilván mindenre futja. De érdekes, hogy amikor felajánlom, hogy oké, cseréljünk már egy hétre, csak hogy tudd, mit is irigyelsz, meg hátha kedvet kapsz Te is a három gyerekhez, akkor hamar továbbáll mindenki. Nekem ugyan eszem ágában nem lenne senkivel sem cserélni, pont jó ez így nekem, ahogy van, de azért megmutatnám tényleg, mit is irigyel.
Nem panaszkodom sosem arra, hogy mi mennyibe kerül, de ilyenkor elmesélem a nagy irigykedőnek, hogy igen, a tankönyv ingyenes (még), de füzet, ceruza, toll, és egyéb kiegészítő marhaságok mindenkinek kellenek.
A kajáról, meg az egyebekről meg nem is ejtek szót. Mert van, amiből nálunk ipari mennyiség fogy. És ez a helyzet még fokozódni fog, ahogy nőnek..
Nálunk elhangzanak olyan mondatok, hogy "azt hármótoknak vettem, ne edd meg egyedül." Meg olyanok, hogy "osztozzatok meg rajta".
De amúgy tényleg könnyen vagyok ám, és igazuk van azoknak, akik irigyelnek engem. Mert nekem van három fiam, aki ugyan elég sokszor játszik a Három Muskétás c. filmben, de nemsokára ők lesznek a Három testőr. :) Pontosan háromszor annyi szeretés jut nekem, mint azoknak az irigyeknek. És ettől nekem akkor is könnyű, amikor amúgy egyáltalán nem az.


6 megjegyzés:

  1. Dius, ne törődj vele! Én mindig irigykedve nézem a több gyerekes anyukákat, no nem azért, mert több adókedvezmény és csp van, hanem mert nekem egy van. Mert én hülye, igy alakitottam, mert nem volt merszem még vállalni. Nem anyagiak miatt, hanem mert az első szülésem fájdalma kitörölhetetlenül bennem maradt (pedig pszichológus is próbált helyrerakni) és önző módon nem vállaltam többet. Szóval én irigyellek, mert nagyon jó lehet három helyre puszit kapni, 6 kézzel ölelést kapni és 3 nevető szájat látni:) Irigy vagyok, na :) Szép napot!

    VálaszTörlés
  2. Na ja, mi is nagyon gazdagok vagyunk!:-)))))
    Legjobb mondatod, cseréljünk egy hétre, hónapra, hogy abból a rengeteg pénzből mennyire jól élünk...
    És nálunk is naponta elhangzik, mikor esznek valamit,hogy mások ettek már belőle? Mert ki van számolva a joghurt, a nasi.
    De én is könnyen vagyok! Négyükhöz tudok bújni,nap, mint nap...

    VálaszTörlés
  3. kovtama de szépen írtál :-) Nálunk szintén 4x-en könnyű...

    VálaszTörlés
  4. Ne aggódj, mert én meg különösen könnyen vagyok, mert nemhogy 3 gyerekem van, de még otthon is vagyok :) Nekem ugyanis az a kedvencem, hogy "és csak otthon vagy, vagy csinálsz is valamit?"

    VálaszTörlés
  5. Kovtama, tényleg nagyon szépen megfogalmaztad a végén. És nagyon sajnálom, hogy nálad így alakult. De önzőnek nem gondollak miatta egyáltalán..
    Bea, hát igen, ezen én már túl vagyok, de hallgattam ezt is eleget... :D

    VálaszTörlés