2013. ápr. 21.

Az ének iskolája

Nem sokáig maradtam a szombat estékre énekelős műsor nélkül. Ami nekem szerencse. Másoknak nem feltétlenül, de hát nyilván ők nem is nézik ezeket. Egy pár hete láttam a műsor beharangozóját, és már akkor tetszett.. Aztán tegnap este a kellően zombi hangulatomban lefeküdtem a tévé elé, hogy megnézzem.
Miután tudok valakiről (akit nem ismerek), akinek "köze van" az egészhez, jó sokszor jutott eszembe, miközben néztem. Az egész koncepció úgy, ahogy van, tetszik. Friderikusz Sándorból végre visszajött valami, amit én régen olyan nagyon szerettem benne, még akkor, amikor voltak azok a beszélgetős műsorai péntek késő esténként (ott volt pl. nála az a fiatal srác, aki meggazdagodott abból, hogy behozott mindenfélét, és eladta.. emlékeztek?), meg a Friderikusz show-k elején. Mint osztályfőnök, abszolút a helyzet magaslatán áll, és mivel gyerekekről van szó, abszolút jól áll hozzájuk.
A gyerekek pedig.. hát.. mit mondjak, lenyűgöztek. Mindenki a maga módján azonnal a kedvencem lett, és amikor a negyedik olyan gyerek jelent meg, aki azonnal szimpatikus volt, akkor máris azon kezdtem el aggódni, hogy jajj, ennyi kis helyes közül hogy lehet majd egyet kiválasztani?
Nagyon-nagyon tetszett, hogy semmivel sem volt több annál, amit bármelyik gyerek el nem bír, viszont pont annyival volt több, amitől mégis különlegesek lesznek.
Miközben néztem, és hallgattam őket, jó sokszor gondoltam a saját gyerekeimre. Most épp abból a szemszögből, hogy milyen büszkék is lehetnek ezek a szülők most. Néha felnőtteket megszégyenítő módon énekeltek ők tegnap este, még az én botfülem is érzékelte, hogy bizony, vannak itt egészen különleges hangi adottságokkal rendelkező gyerekek is.
És még eszembe jutott, hogy milyen üdítő változatosság is lesz szombat esténként belecsöppenni ebbe a világba, ahol ennyi kedves és tehetséges gyerek van, akik őszinték, és szívből, érzéssel énekelnek. Pont jó kikapcsolódás ebből a szörnyen romlott világból, ahol mindenki a szomszéd nője a zöldebb. :)
Ja, és most szólok.. hogy a Fölszállott a páva is lesz megint.. azoknak, akik a másik stílustól hidegrázást kapnak. :)
De azért, ha lesz egy szabad fél órátok jövő szombat este, nézzetek be ebbe az iskolába Ti is. Nem fogjátok megbánni.

5 megjegyzés:

  1. Magát a műsort nem láttam, csak a dalokat néztem meg a tv2 honlapján, így arról nem tudok nyilatkozni. Egyet remélek, hogy a bulvármagazinok nem szállnak rá a gyerekekre...

    VálaszTörlés
  2. Dius... :-)
    Zoli (a férjem, és egyben a műsor egyik producere)éppen tegnap mesélte el, hogy milyen óvintézkedéset tettek a bulvár visszafogására. Ami nyilván nem garancia, de legalább valami.
    Üdv,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  3. Nem láttam a fent említett műsort, de meghoztad hozzá a kedvem. Majd biztos belelesek.

    Friderikuszt régen nagyon szerettem. A beszélgetős műsora nagyon jó volt régen, bár nem igazán emlékszem már rá, csak az érzésre. Az utána levő gyerekműsora is tetszett, de mostanra elég ellenszenvessé vált számomra mint ember.

    VálaszTörlés
  4. Kriszti, egyszer érdemes lesz a műsort is úgy egyben.
    Szilvi, remélem, hogy az óvintézkedések elegek lesznek. :)
    Nesreca, nézd csak meg, jó kis kikapcsolódás lesz Neked is.

    VálaszTörlés
  5. Néztük és valóban nagyon megindító jelenetek voltak benne...

    Eriknek utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok, megkésve de annál nagyobb szeretettel...
    (a 8 napba még benne vagyok)
    :)))

    VálaszTörlés