2013. márc. 8.

Nőnap

Amit én eddig nem tartottam, merthogy minek? Soha nem éreztem magam különbnek a férfiaknál, simán csak úgy vagyok én ezzel a dologgal, hogy kellenek nők is, férfiak is a világba, és egyik sem lenne senki a másik nélkül. Ma sem gondoltam túl nagy jelentőséget tulajdonítani ennek.
Aztán az utcán délelőtt több férfiismerősöm is köszönés után mosolyogva utánam szólt, hogy "Boldog Nőnapot!" Aztán jött a sógorom, hogy adjon nőnap alkalmából két puszit. :) Aztán nőnap alkalmából még dolgozni is bevitt. :)
Na és ott... Egyszer csak megjelent a két főnökünk (a közvetlen főnök, és aki még neki is a főnöke), és szóltak, hogy a délutános lányok jöjjenek. Elég hülye érzés volt, mert mindannyian arra gondoltunk, hogy kapunk valamiért a fejünkre. De nem... Nőnap alkalmából köszöntöttek bennünket a cégvezetés nevében, megköszönték a munkánkat, és átadtak egy-egy doboz raffaello-t mindenkinek.
A cégvezető egy levelet is írt nekünk, amit muszáj megmutatnom (a cég nevét természetesen töröltem), mert többen is megkönnyeztük, miután elolvastuk.

"Kedves Kolléganőnk!


Március 8. minden évben az a nap, melyen a szokásosnál nagyobb figyelem irányul a hölgyekre, szerepükre a család, a munkahelyek, és a társadalmi közösségek életében. Tudjuk, hogy ez nem szorítkozhat csak az év egyetlen napjára, mégis lényegesnek tartom, mert e nap alkalmat kínál néhány olyan jó szó kimondásához, melyekre a mindennapok teendői, gondjai között sajnos nem mindig jut idő.

A .... Kft. vezetőjeként különösen fontosnak érzem e lehetőséget, hiszen Önnel együtt mintegy 9500 a női munkatársak száma, ami cégünk összes dolgozóinak közel 80 %-át jelenti. Ilyen sokan vannak, akik nap, mint nap, a ... különféle munkaterületein végzik lelkiismeretes szakmai munkájukat, hozzájárulva ezzel cégünk eredményes működéséhez. Meggyőződésem, hogy Önök között sokan még felelősségteljesebb szakmai feladatok elvégzésére is alkalmasak. A jövőben azon munkálkodom, hogy a karrierépítésnél a .... minden szintjén csak a rátermettség számítson.

A munkavégzésen túl Önökre nőkre, köztük Önre is hárul a család-összetartás - ahol gyermek van - a nevelés, a háztartás és sok más terület nagy fizikai és lelki energiákat kívánó teendőinek oroszlánrésze is. Mindezt tudjuk és értékeljük, még ha ennek a kívánatosnál talán ritkábban adunk is hangot.

Ezért engedje meg, hogy a nőnap kínálta alkalmat használjam fel, hogy köszöntsem Önt, kifejezve megbecsülésemet helytállásáért és kívánjak Önnek magánéletében jó egészséget, sok boldogságot, a ... család tagjaként pedig további sikeres munkavégzést. "

És itt még nem volt vége.. mert nem egészen fél óra múlva beviharzott a karbantartás vezetője, aki mindenkinek hozott egy-egy szál tulipánt (és bezsebelte érte a puszikat).
Itt már azért az állaink rendesen leestek.. és nem győztük felkötni.. de még a mi férfi kollégánk is tartogatott nekünk meglepetést. A délelőttösöknek ugyan csak úgy tudta átadni az ajándékot, hogy az őrökre bízta, és elmondta nekik, hogy mindenképp vegyenek el egyet a valamiből. Nekünk, akik vele együtt dolgoztunk egész délután, az ebédlőben adta át. Egy-egy doboz nutellás bonbont kaptunk.
És nőnap alkalmából (na nem ám, hanem csak mert megérdemlem) még saját sofőröm is volt ma este, és nem kellett busszal jönnöm. :)

Még nem teljesen tértem magamhoz az egészből, mert mit ne mondjak, azért jólesett, na. És persze itthon is bezsebeltem a nőnapi puszijaimat (majd holnap meg kikönyörgök egy nőnapi whoppert is mellé), szóval.. mondhatjuk, hogy ma is nagyon jó volt nekem. :)
És még péntek is van... Mi kellhet még?

4 megjegyzés:

  1. Én szeretem a nőnapot, ha szerény. Nincs bokréta, csak kis tulipán, egy szál rózsa, kis csoki. Semmi extra felhahtás, csak olyan lightosan, finoman, tavaszosan.
    És az 5 éves mininőnk is olyan büszke, amiért ő is kap virágot és csokit is:-)

    VálaszTörlés
  2. Igen, én is elvagyok vele. A régi munkahelyemen sokkal több férfi dolgozott és emlékszem hogy mennyire készültek a nőnapra. Volt olyan, hogy kis műsort adtak elő nagyon jó volt! Szerintem ennyit megérdemlünk, még ha valakinél csak egy napra szól ez az egész.

    VálaszTörlés
  3. tele vagy energiával, jókedvvel, pozitív energiával... jó helyre kerültél :-)

    VálaszTörlés
  4. Ezek után? Kellemes hétvége kell! :))

    VálaszTörlés