2013. márc. 13.

Nem jó nap

Ha nem lenne éppen mától új pápánk, akkor azonnal kikiáltanám ezt a napot szerencsétlen tizenharmadikának, de így ilyet nem mondok rá. És majd remélem, amikor sok év múlva eszembe fog jutni ez a nap, akkor csak az a jóleső érzés lesz bennem, amit az egész jelentett, és majd mindig eszembe jut az is, hogy épp ezen a napon döntött úgy egy kicsi lány, hogy megszületik. Neki ezúton is sok boldogságot kívánok az életéhez, ahogy I. Ferencnek (és magunknak) kívánom, hogy sokáig legyen pápa, és tudjon olyan közel kerülni a hívek szívéhez, mint ahogy annak idején II. János Pál.
De a hosszú bevezető után elárulom, hogy miért nem volt jó. Meg hogy miért alakult úgy, hogy végül mégsem jártam a blogszomszédságokban, legalábbis nem úgy, ahogy én szerettem volna.
Későn lett vége a tegnapi napnak, és nagyon korán kezdődött a mai. A négy óra tizenöt is embertelenül korán van, de a három óra meg annál is sokkal korábban. Három órakor ébredtem arra, hogy Balázs azt mondja, "Roli hányt". Azt sem tudtam hirtelen ki az a Roli, meg hogy egyáltalán hol is vagyok, de azért elég gyorsan összeszedtem magam, és lejöttem feltakarítani. Eddigre Roli már a wc-n ült. Még egy kis időre visszabújtam az ágyba, és aludtam is, de rettenetes volt felkelni ma reggel. Az biztos volt, hogy Roli marad itthon, Balázs és anyám délutánosok, ketten elistápolgatják délelőtt, aztán jön majd a papa, meg Patrik, és majd én is érkezem. Nehéz szívvel indultam, mert tudom, ha beteg, akkor nagyon elesett, és nagyon csendes, és nagyon babusgatásra vágyó, ráadásul azzal is tisztában voltam, hogy nem tudok annyi majd róla, amennyit szeretnék. Sőt, az is úgy tűnt, hogy ma orvoshoz sem jutunk el.
Bent sem volt könnyű nap, meg még ugye a fél szívem itthon is volt, meg baromi álmos is voltam... végül mégis sikerült fél háromkor eljönni, és még az orvoshoz is eljutottunk (vírus). Roli napközben is többször hányt, a hasa nem ment ugyan, de nagy fájdalmai vannak, nem mindig tud kiegyenesedni sem tőlük. Enni egy falatot sem evett, inni is alig.. és annak is a jó részét már estefelé. A hányás késő délutánra megszűnt, a fájdalom maradt. Sápadt, bágyadt, és kedvetlen, csak fekszik.
Én meg olyan vagyok, mint akin nem is egy, hanem két úthenger ment át (oda-vissza), és holnap még ki kell tartanom bent is.
De aztán három nap... bepótolom a pihenést is, meg a házimunkát is, meg minden mást.. ehhez már csak az kell, hogy lehetőleg senki más ne kapja el a vírust.

8 megjegyzés:

  1. Gyors gyógyulást kívánok! Van most egy ilyen vírus, felnőtt ismerőseim vannak/voltak benne, de koplalással és diétával viszonylag hamar meggyógyultak.

    VálaszTörlés
  2. Rolinak gyors jobbulást! Neked gyorsan eltelő mai napot és jó pihenést mindenkinek a három napra!!!

    VálaszTörlés
  3. Nálunk ilyen ez a hét. Hétfőn hányás és hasmenés az oviban. Azóta otthon van, a hányás fél nap után elmaradt, maradt a hasmenés és a görcsös hasfájás. Jobbulást!

    VálaszTörlés
  4. :( Jobbulást, annyira rossz amikor a gyerek beteg.:(:( Szép a blogod! Pihenéssel teli 3 napot kívánok nektek.

    VálaszTörlés
  5. Rolinak jobbulást!
    Sajnos, tényleg van mostanában ez a vírus...
    Közeli ismerőseink között, már többen is átestek rajta!
    :(
    A gyerekeknek az egészben talán nem is a hányás a legrosszabb, hanem ez az erős, görcsös hasfájás...

    VálaszTörlés
  6. Jobbulást! Na ez au a vírus, ami nálunk mindenkin átmegy, hiába minden elővigyázatosság!:-(
    De remélem nálatok nem így lesz! És a hétvégén kipihened magadat!

    VálaszTörlés
  7. Kívánok, gyógyulást mihamarább!

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük mindenkinek, Roli most már jobban van, és eddig (kopp-kopp) senkin nem jelentkeztek a tünetek. Én lettem kicsit náthás, de nem vészes. :)

    VálaszTörlés