2013. márc. 4.

Minden sikeres férfi mögött...

..erős bástyaként áll egy nő, aki önbizalmát erősítve, és tanácsokkal ellátva nélkülözhetetlen támaszt nyújt neki a hétköznapok harcaiban. Ugye ismeritek Ti is ezt a mondást? De legalább a rövidebb változatát biztosan. Azt gondolom, ez tényleg így van, és a sikeres férfiak mögött tényleg van valaki, aki biztos támaszt tud nyújtani minden helyzetben. Legyen az jó, vagy rossz, egészen biztos, hogy ott van, stabilan, nem kételkedik, nem von kétségbe semmit, egyszerűen elfogadja az épp aktuális valamit, és mindig kihozza belőle a lehető legpozitívabbat. Igen, a negatívból is.
Na de az erős bástya mitől lesz erős bástya? Mert mindannyian ugyanúgy indulunk neki ennek a világnak, egyenlő esélyekkel, hiszen bárkiből lehet bármi. (a körülmények, és az anyagi vonzatú dolgok ez esetben nem számítanak. Szerintem az erős bástya csak akkor tud erős lenni, és rendíthetetlen bástyaként ott állni, ha szeretik. Azt gondolom, nekünk nőknek a lehető legfontosabb dolog az életünkben, hogy a nap minden percében biztosak lehessünk abban, hogy az a valaki, aki szeret minket, mindennél jobban szeret. Kell az a valaki, aki egy fárasztó és stresszes végűre sikerült nap végén megölel, és azt mondja, semmi baj, megoldódik. És akkor a nap hajszájában megrogyott vállam újra kiegyenesedik, a becsípődött valami sem fáj annyira a lapockám körül, és végre előbuggyanhatnak a könnyek, amik annyira jönni akartak már.
Nincsen semmi baj... az energia buzog, csak kicsit elfáradtam. De mivel van valaki, akiről a nap minden percében biztosan tudom, hogy nagyon szeret engem, így aztán a rendíthetetlen bástya is megmarad. Épp ebben a pillanatban abban is biztos vagyok, hogy örökre.

5 megjegyzés:

  1. Nem vagyok negatív, de ennek a mondásnak van ugye egy másik fele is - " és minden sikeres nő mögött van egy válás". Szomorú, de gyakran így van ez. A férfiak nem tudnak háttérország lenni. Tisztelet a kivételnek.

    VálaszTörlés
  2. Én - bár nem szeretnék vitát nyitni erről - nem hiszem a mondat második felét ( nem is ismertem eddig). És magamról tudom, hogy bár van mögöttem egy válás és nagyon nehéz időszakot kellett át és megélnem elég fiatalon nem éreztem ezáltal sikeresnek magam .... Dius, vigyázd ezt a kapcsolatot, mert most ebben a szakaszában ez így tökéletes :)

    VálaszTörlés
  3. Én sem hallottam még a válásról szóló mondást!
    De az biztos a mai világban nagy kincs az ilyen kapcsolat. Miénk is ilyen, de az biztos ez egy hosszú folyamat, és van benne munka. De van ilyen, és nagyon sajálom azokat a nőket akik ezt nem tudják megélni...mert JÓ!:-)

    VálaszTörlés
  4. Ezt nagyon szépen megfogalmaztad Dius! Őrizd és óvd nagyon ezt a kapcsolatot :)

    VálaszTörlés
  5. A mondat másik fele csak arról szól, hogy azt a támogatást, amit egy sikeres férfi megkap a szerető párjától, aki tényleg biztosítja számára az otthont, szeretetet, biztonságot, fordított esetben ritkán kap meg egy, pl a karierrjét építő nő.

    VálaszTörlés