2013. febr. 21.

Para(m)Para(m)

Te atyaég, hogy én milyen beszari vagyok, el sem hiszitek. :D A gyomrom egy csomóban, és mindenféle mókás és kevésbé mókás gondolataim vannak a holnapi nappal kapcsolatban. Elképzeltem, ahogy majd azt sem tudom hirtelen, hol is jöttem be, és hol is megyek ki majd...Legjobb lenne, ha reggel dehoppanálhatnék itthonról, mint Harry Potter (a monogramom stimmelni fog egészen biztos holnap vele... csak rám majd azt mondjuk, hogy Hisztis P..a), és pont oda pottyannék le, ahova kell. Semmi folyosón mászkálás, meg itt ajtó, ott ajtó, lépcső, mittudoménmicsoda. Simán kiállnék az ajtónk elé, és a következő pillanatban már ott is teremnék, ahol lennem kell. Na de ilyen nincs, úgyhogy majd szépen végigcsinálom a kötelező mindenféléket,és egy hét múlva jókat fogok röhögni magamon, hogy ettől féltem így? Na de ahhoz majd egy héttel öregebbnek kell lenni, én meg sosem szerettem az időt siettetni, öregedni meg még annyira sem.
Nem könnyít a helyzeten egy kicsit sem, hogy Roland nevű szuperszenzitív gyermekem ma már nem volt a legjobban. Igazából tegnap sem volt már csúcsformában, de ma úgy jött haza a suliból, hogy ő 13-szor volt wc-n, és még a buszt is majdnem lekésték, mert vissza kellett mennie még. Nem mondhatnám, hogy megy a hasa, mert ez nem igaz, de tény, hogy itthon is még ment egy párszor, és fájlalja a hasát. (mondjuk épp tegnap hallottam, hogy ez most egy ilyen vírus, hogy nincs hányás, és hasmenés, cserében őrületes görcsök napokig) Így aztán nincs mit tenni, ő holnap itthon marad, mi meg rögtön "szervezésből jelessel" kezdjük az én munkás létemet, mert délelőtt az apja lesz itthon vele, aztán a nevelőapám átveszi majd melegváltásban, és végül majd négy után jövök én. Patrik is, Erik is aranyos volt, mert mindketten megígérték, hogy majd nagyon sietnek haza a suliból, hogy Rolival tudjanak lenni. Ez azért is aranyos tőlük, mert Patrik holnap magyarversenyre megy, Eriknek meg fix a busz érkezése, úgyhogy maximum egy fél órával fog előttem hazaérni.
Azért minden beszariságom és aggodalmaskodó lényem ellenére ezt, hogy Roli nincs jól (amúgy naná,hogy az idei tanévben most először.. és pont most), és itthon kell maradnia, én meg nem tudok vele itthon lenni tök jól kezelem. Nem mondom, hogy nem fogok rá gondolni ezerszer, de tudom, hogy meg fogják oldani nélkülem is. Erre azért jó volt az elmúlt időszak, hogy leckét kaptunk abból, hogy mindent meg tudunk oldani, ha kell. És én is tudom, hogy nem dől össze nélkülem a világ. (pedig mennyire azt hittem annak idején)
És ma tényleg lógtam itthon, pedig elgondolkodtam reggel, hogy mégis takarítsam ki inkább a konyhát? De nem, nem álltam neki. A gyerekszobában a szekrény készen van, egy egész polc lett üres az iskolatáskáknak (ilyen sem volt már ezer éve), kétszer raktam tele a kukát papírfecnikkel, és ceruzadarabokkal, meg ezerféle felesleges/törött/tönkrement izével.
És még azt így most, az első munkanapom előtt elmesélem, hogy mióta munkát kerestem ezerféle hullámvasúton ültem. Reménykedtem, csalódtam, örültem, drukkoltam, sírtam, és dühöngtem. Most is valami ilyesmi van bennem. Reménykedem benne, hogy tényleg kitartó leszek, és nem lesz igazuk azoknak, akik azzal szívják a vérem, hogy nem fogom bírni, és sok lesz. Örülök, mert nemsokára öt éve lesz már, hogy vissza akarok oda kerülni. Bármi áron. Drukkolok, hogy minden úgy alakuljon, ahogy én azt magamban elterveztem mindenféle tekintetben. Sírok, mert egy kicsit meg vagyok ijedve, és kétségbe vagyok esve, hogy vajon hogy fogom bírni, és vajon mennyire lesz nehéz. És dühöngök, amiért vagyok annyira gyenge, hogy hagyom, hogy sírjak, amikor inkább örülnöm kéne.
Nehéz lesz a holnapi napom, de minden kezdet nehéz. Egy hét múlva meg majd együtt nevetünk ezen a ma esti bejegyzésen, jó?
"Holnaptól más lesz már... sorsom most változásra vár.."

11 megjegyzés:

  1. Ismeretlenül és zugolvasóként drukkolok.

    VálaszTörlés
  2. Gondolni fogok rád, sok sikert kívánok neked :-)

    VálaszTörlés
  3. Jaj Dius! Nagyon sokat gondolok ma majd Rád! Nagyon remek Csaj vagy, nem lesz semmi gond... szerintem már ma este is mosolyogni fogsz ezeken a gondolatokon!
    Rolinak gyors jobbulást!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsian várom a beszámolódat a mai napról!:)

    VálaszTörlés
  5. Igen, én is nagyon várom a ma esti bejegyzést!!! :-)))
    Egyébként meg szerintem teljesen normálisan érezted magad tegnap. Rolinak jobbulást!!!

    VálaszTörlés
  6. Tudom, hogy ma este is már csak nevetsz majd ezen a poston :) Ügyi vagy te, no para!!!

    VálaszTörlés
  7. Ügyes vagy, jó leszel, hajrááá! :)

    VálaszTörlés
  8. Rolival minden rendben lesz, a két kicsin nálunk is végigment ez az egynapos vírus vagy mi.

    És veled is minden rendben lesz, mert ügyes vagy. A munkahelyre belépéskor pedig olajozottan mennek a dolgok; időd se lesz, hogy azon agyalj, hogy hova mész és mit fogsz csinálni.

    VálaszTörlés
  9. Nahát, pedig egyszer már írtam ide megjegyzést ma... Hova lett?
    Szóval szerintem teljesen azokat érezted még tegnap, amiket ilyenkor szokott az ember. És nagyon várom én is a mai posztot.
    Rolinak jobbulást!

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a rám gondolásokat. :) Éreztem ám. :)

    VálaszTörlés