2013. jan. 26.

Urbanlegend.. és játék

Mindenkinek van olyan ismerőse, aki ismer valakit, aki már beszélt olyannal, akinek az ismerősével történt valami hátborzongató, vagy szörnyű, vagy csak nagyon szomorú. És mindenki átélte már azt is, hogy mire ez a történet eljut a száznyolcvanadik címzetthez, addigra már csak nyomokban tartalmazza az igazságot.
Így jártunk mi is. Volt egy alapsztori, miszerint a szomszéd faluban egy kissrácnak a szakadó esőben megállt egy munkásokkal teli autó, és megkérdezték, elvigyék a suliig. A fiú elmesélte otthon, az anyja kiírta a facebook-ra, hogy milyen jó fej emberek is vannak. Gondolom puszta jóindulat vezérelte, mert persze hogy hálás tud lenni az ember, ha a gyerekének segítő kezet nyújtanak.
Nem kellett sok az idő, és elkezdett terjedni a hír, hogy el akarták rabolni. Fekete autó, ami egyik nap BMW volt, másik nap Mercedes. Két férfiről szólt a hír, akik leszólítják a gyerekeket. Az ezután következő héten már osztogatta boldog-boldogtalan a facebook-on ezer felkiáltójellel, hogy vigyázzunk a gyerekeinkre. Kezdettől fogva urban legendnek gondoltam, és nem is szóltam én a gyerekeimnek egy szót sem erről.
Aztán elszabadult a pokol.. valami nagyon hülye kitalálta, hogy a s..r parkolóból elvittek egy kislányt. Ezután tömegével osztogatták, mire végre nyilatkozott a rendőrkapitány is. Persze nem igaz, nincs fekete autó, meg öltönyös fickó, és hála az égnek nem is tűnt el senki.
De mire idáig eljutottunk természetesen már az iskolában "felvilágosították" Eriket is, aki onnantól kezdve félt a "zsákos embertől". Már azt sem hitte el, amit a rendőrkapitány nyilatkozott... Ma már nem emlegette, remélem el is csitul a dolog...
Veszélyesen hülyék tudnak lenni az emberek...

Na és még valami.. Ha van kedvetek játszani, akkor most játszunk olyat, hogy írtok nekem egy címet (akár alcímmel együtt) Amihez egyszer szülessen valami.Történet, mese, vagy ki tudja mi? Ha lesz tizenkettő, akkor lesz havi egy. (és a januárira alig marad pár napom) Ha nem lesz annyi, akkor meg majd valahogy elosztom. És igen, ez az urban legendről jutott eszembe. Mert azok is valahogy így születnek. Valaki kitalál valamit, és a másik továbbgondolja. Ez esetben én lesz, aki gondol... De csak mert itt mindig én vagyok az, aki gondol.. :P

15 megjegyzés:

  1. Csak, mert pont tegnap adták ezt is a Tv-ben...
    -egy bolond százat csinál!
    :)

    A játékra pedig:
    Egyik kutya másik eb, na -erre varrjál gombot!
    :)))

    VálaszTörlés
  2. Cím: Az Eiffel torony tetején

    VálaszTörlés
  3. a har igaz, csak nem Budapesten, hanem Moszkvában, nem mercedes, hanem zsigulit, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.


    cím: Az emberek szeretnék egymást, de nem tudják, hogyan

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is van hasonló sztori...:-)

    Cím: Volt egy lány, nő lett, majd asszony!

    VálaszTörlés
  5. Bocsánat, hogy ismeretlenül és zugolvasóként beleszólok...
    Két kisgyerekem van, egyik ovis, másik kisiskolás.
    Minden héten legalább egyszer átbeszéljük, tudatosítom bennük, elismétlik, hogy "soha, de soha, semmilyen körülmények között, szakadó esőben sem és zuhogó hóban sem, és akkor sem, ha azt ígérik, hogy a szülei kérték meg az illetőt,
    SOHA nem ülünk be idegen autóba!!!!!"
    Lehet, hogy ebben az esetben ez tényleg segítő szándék volt, nem vonom kétségbe, de ez sajnos már nem az a világ ,amelyik a mi gyerekkorunkban volt.
    Bocsánat, még egyszer, szép napot mindenkinek.
    Margó

    VálaszTörlés
  6. Én csak leendő címet írok : A CSODA :)

    VálaszTörlés
  7. Még Tápióbicskén volt hasonló pánik két éve. Na meg a facebook-on röppen fel időről-időre a hír. Úgy vagyok vele, amíg nincs rendőrségi felhívás addig nyugodt vagyok. Persze amennyire egyedül közlekedő gyerekek anyja nyugodt lehet.:)


    A cím: Anyaságom históriája

    VálaszTörlés
  8. Na csak hogy ne legyen könnyű dolgod :) (Bruhaha). Cím, kissé hosszú alcímmel:

    Az ezredik nyár

    - Valahol fönn az égen, egy ártatlan lány szenved magányosan. De talán eljön egyszer az idő, amikor ismét szabadon szárnyalhat, és nem lesz többé egyedül...

    VálaszTörlés
  9. Szia!

    Kinéztem az ablakon, szürke ég, sár, úgyhogy a cím csakazértis az legyen, hogy:

    " A felhők fölött mindig kék az ég"

    Zsuzsi

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a címeket.

    Margó, Köszi, hogy Te is elmondtad ami eszedbe jutott. Igazad van abban, amit írtál. :)

    VálaszTörlés
  11. "Úton a forrás felé"

    Remélem még nem késtem el...

    VálaszTörlés
  12. (bocsi, ahogy olvasom a címeket, olyan lélekbúvár mind!:-)))))Jó ötlet nagyon!)

    VálaszTörlés
  13. Jaj, én ebből majdnem kimaradtam!!! Lehet még?

    "A magyar ember meg a luxus"

    VálaszTörlés
  14. Persze, lehet még. Köszi.

    VálaszTörlés