2013. jan. 9.

Uncsi

Ritka unalmas és egyhangú lett az életem. Mióta nem járok dolgozni, nemigen kommunikálok élőben senkivel. Néha ráveszem magam, hogy egyedül is elmenjek a városba, zöldségeshez pl, mert ott egészen biztosan beszélgetni is fogunk. De most, hogy ilyen nemszeretem hideg van még majd ezt sem, mert nincs az a nadrágmennyiség, amiben ne fáznék.
Kiröhögtem ma saját magam, mikor eszembe jutott, hogy mennyire akartam én ilyen egyedül töltött napokat még régebben. Akkor mondjuk nem így gondoltam, csak szimplán szabadságra. Így, hogy ugyan az egyedüllét megvan, de nem szabin vagyok, hanem álláskereső nagyon nem ugyanaz. Mert úgy érzem, nincs jogom heverészni, főleg, hogy azt olvastam egyszer, hogy aki munkanélküli, annak az a munkája, hogy napi nyolc órában munkát keressen. Nos, én meg ehhez tartom magam, és ha nem is nyolc órában, de napi két-három órát eltöltök az ilyen-olyan oldalak hirdetéseit böngészve.
Amúgy minden este eldöntöm, hogy holnap majd tutira átpakolom a fiúk szobájában a szekrényt. Aztán minden reggel eldöntöm az ébredés utáni pillanatban, hogy ma egészen biztosan visszafekszek még legalább egy fél órára. Naná, hogy egyikből sem lesz soha semmi. :D
Még szerencse, hogy tegnap voltam a könyvtárban, így olvasnivalóm van legalább. :) És ott mindig olyan jó hangulat van, hogy oda kéne járnom minden nap. Kedves emberek, tisztaság, és könyvek mindenhol... :))
De holnap tuti, hogy átpakolom a szekrényt. Vagy visszafekszem. :)

5 megjegyzés:

  1. Így járnak a lusták, lesz csomó visszaolvasnivalóm!

    Remélem, hogy megtalálod álmaid munkáját!

    VálaszTörlés
  2. Abban a könyvtárban nincs véletlen valami jó kis munka?

    VálaszTörlés
  3. Ha jól belegondolsz, nem is uncsi. Csak még szokatlan, még keresed ... :)

    VálaszTörlés
  4. Érdekes ez,amikor az ember dolgozik egy szokott idorutinja lesz napjainak. Megcsinálja a dolgokat és halad. Persze van, ami nem fér bele. .. Aztán ahogy nem jár dolgozni, valahogy az a kis idorutin elromlik és vhogy nem halad, tologat dolgokat. Ismerős hihi holnap meglesz az;))
    Kitartás!

    VálaszTörlés
  5. Na, erre mondják, hogy vigyázz, hogy mire vágysz, mert megkapod! Aztán meg már késő bánat: "anyám nem ilyen lovat akartam" . Ennyi frázis mára elég is. Igenis jól pihend ki magad, aztán találj megfelelő munkát, ezt kívánom! :)) Eszter

    VálaszTörlés