2013. jan. 25.

Magyarország Hangja

Aki gondolta ma, hogy erről fogok írni, az most nyugtázhatja, hogy igaza lett. :) Mert ki nem hagytam volna ma este a döntőt, és milyen jól tettem, hogy nem hagytam ki. Az összes adás közül a legjobb volt. :) Pedig két hete még dohogtam rajta egy kicsit, hogy micsoda hülyeség ez, hogy négyesével esnek ki, és sitty-sutty vége is lesz az egésznek. De lehet, hogy jobb volt ez a koncepció, mert nem lett unalmas a végére senki. Igaz, ebben az is benne van, hogy volt, akit nem volt idő megismerni sem igazán. De mindegy már, mert ma eldőlt.
Nagyon biztos voltam benne már vagy három hete, hogy itt egyetlen nyertes lehet csak, az pedig Dénes. Minden adott volt hozzá kezdettől fogva. Sármos fiatalember, szerény és alázatos viselkedéssel. Nem mellesleg valami nagyon kellemesen simogató mély hangon is tud énekelni, ahogy kevesen. Szóval nagy összegben fogadtam volna bárkivel, hogy itt ma este a nyertes Pál Dénes lesz.
Aztán a műsor közben néha elbizonytalanodtam, mert ma este valahogy Bálint is nagyon-nagyon jól énekelt, meg Viktor is, meg Dávid is. Még mindig ott volt Dénesben az a plusz valami, amit talán Mező Misi fogalmazott meg a legjobban. "Mire van szükségük az embereknek ebben a kegyetlen világban? Valakire, aki törődik velük. És Ő törődik velük." A szeméből sugárzik ez a törődés, mert amellett, hogy nagyon különleges színe is van a szemének, még van valami nagyon érdekes a pillantásában is, amitől, miközben énekel tényleg elfelejti az ember arra az időre mindent gondját-baját.
Aztán amikor láttam a százalékos végeredményeket, már a fantomképekkel, akkor újra nagyon biztos voltam benne, hogy az, aki a szavazatok 55 %-át kapta, az egészen biztosan Dénes. És igazam lett.
Ma este pedig el is döntöttem, hogy azért jók ezek a tehetségkutatók, mert különben ezek a fiatalemberek sosem kerülnének elő. És mondhat akárki akármit, tényleg nagy szükség van most rájuk. Hogy énekeljenek, szórakoztassanak, feledtessenek mindent, amit néha muszáj egy kicsit elfelejteni.
Kívánom nekik és magunknak, hogy sokáig maradjanak ilyenek, mint most.
És akkor hajrá az Eurovíziós Dalfesztiválra... ott is a top 3-ban van nálam a duettük Szilvivel. :)

6 megjegyzés:

  1. nekem hosszú évek óta ez volt az első döntő, amit élőben néztem meg, sőt, néztem is, nem csak valamit csináltam, és közben hallgattam. Pedig minden ilyen énekes tehetségkutatót figyelemmel kísértem, de felvételről. Nekem Viktoron kívül bármelyikük győzhetett volna, bár Bálintnak szurkoltam :) Nekem az a Skyfall elvitte az egészet :)
    Gergő ma reggel mesélt egy elég érdekes kritikát a műsorról, amit olvasott, a hibáit sorakoztatta, hát, én pont ezek miatt a hibák miatt szerettem annyira ezt a műsort. Ettől volt nekem érdekes és szerethető. Hogy pl. a rövidsége miatt nem volt idő bábukat csinálni ezekből a jó énekesekből, tönkretenni az egyéniségüket és a saját hangjukat. A hiba bennem van, úgy tűnik :) És éljen Dénes! Megérdemelte!

    VálaszTörlés
  2. Elejétől fogva Dénesnek szurkoltam és nemcsak a szeme miatt:)A hangja valami fantasztikus,imádom!!!Minden egyes alkalommal ha énekelt felállt a szőr a kezemen és kirázott a hideg(jó értelemben) és simogatott a hangjával.Úgy érzem megérdemelte és aki a szemével volt állandóan elfoglalva az csak irigységből.
    Viszont Bálint is egy kivételes tehetség és megérdemli a vastapsot.Nagyon klassz amit Ő képvisel.Remélem megállja majd Ő is a helyét az igazi zenei életben!!!
    Engem sem zavart,hogy ilyen rövid volt ez a műsor,mert így legalább nem unjuk meg a szereplőket,és magát a műsort sem.

    VálaszTörlés
  3. Ahogy este néztem, Te jutottál eszembe, hogy ki a Te favoritod és bíztam benne, hogy Téged is megérintett ez az érzékeny fiú. Én már a legelső válogatón sejtettem, hogy megnyeri, ahogy az x-et Gergő, mert azt gondolom, hogy itt nem a hang nyer, hanem, hogy ki mennyire szerethető és Dénes nagyon az, büszke vagyok rá, hogy hazámfia és hiszem, hogy Misi segít abban, hogy ne kerüljön bele a darálóba.

    VálaszTörlés
  4. Képzeld, Dius, Zita kint volt a döntőn (konkrétan ott állt a színpadnál) egy barátnőjével - Zoli vittel el őket. És noha ma volt egy versenye, ahol megint remekül teljesített, folyton csak azt ismételgeti: "bárcsak tegnap lenne". Imádta. Nekem is tetszett, Dénest nagyon kedveltem főleg a vak kislánnyal előadott száma óta/miatt, bár a Skyfall nálam is "betett" (jó értelemben) Bálintnál, illetve nagyon örültem, hogy Caramellel az aktuális kedvencemet énekelték (én kész vagyok ettől a számtól, annyi minden van benne).
    Nos, Dius, azt elárulhatom, hogy a tv2 nem marad híján ilyen érdekes és szerethető műsornak, és ebben nagy-nagy szerepe van Zolinak. Ha eljön az ideje, megsúgom miről is van szó.. Hamarosan...
    Puszi,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  5. Kikocs, szerintem olvastam azt a cikket, amiről Gergő mesélt neked. De én is úgy voltam vele, hogy na nehogy már ez is baj legyen. Bálint azt hiszem, mindenkivel a Skyfall-lal szerettette meg magát.. velem is. Megkockáztatom, neki jobban állt,mint Adele-nek (nagyon szeretem Adele hangját, de a Skyfall-tól eret vágnék magamon az ő előadásában)
    Kata, hát meg nem untuk őket, az biztos. Nekem hiányzott, hogy kicsit jobban megismerjem, és megszeressem őket.
    Lili, de aranyos vagy, hogy rám gondoltál. Igen, Dénes az elején megszerettette magát velem is. Az pedig, hogy Misi volt a mestere, még hab volt a tortán.
    Szilvi, hú, de jó lehetett Zitának. :) Caramel Jelenés-ét én is nagyon szeretem (meg a Víziót is), és tetszett ahogy együtt énekelték Bálinttal. Zolinak pedig adj át a nevemben egy nagy köszönöm-puszit, amiért benne van a keze, hogy még láthassak ilyeneket. (de jó lehet ilyen dolgokkal foglalkozni). Nagyon kíváncsi lettem... :)

    VálaszTörlés
  6. Nálam is Dénes, és Bálint volt a nyertes, bár nagyon még a saját gyerekeimnek se mertem kimondani, mert rendszerint azok idő előtt kipotyogtak...
    Ezért van az, hogy "babonából" csak a műsor elején (kezdetén) beszélünk a favoritokról, utána már nem...
    Mondjuk Gergőnél csak félve mertem jelezni tetszésemet, illetve, kivételes tehetségét, ami szerencsére nem volt számára rossz ómen, mint az előző években az összes tehetségkutató lehetséges győztesénél...

    VálaszTörlés