2013. jan. 23.

Két kérdés csak

Volt ma egy nagyon jó kis gondolatom, amiről írni akartam. De mostanra elvitte a fejfájás minden kedvemet, gondolatomat és ihletemet. Erőlködtem itt, hogy majd olvasgatok, rákönyökölve az asztalra (nem a kocsmában vagy, édes lányom), amivel ugye támasztom a fejemet is, és akkor majd jobb lesz, de az az igazság, hogy kár ezt ma erőltetni. Már Hofi is megmondta, hogy ami nem megy....
Jelen pillanatban nem merem megmozdítani a fejem, mert annyira fáj, hogy már a füleim is hasogatnak. Amit nem értek, mert eddig ilyen a legrosszabb és legrémesebb migrénes rohamnál sem jelentkezett. Márpedig egészen tutira migrén, mert a fény és a szagok szörnyen zavarnak. Hú, ilyenkor hogy irigylem azokat, akik hírből sem ismerik a fejfájást, vagy maximum annyira fáj, hogy egy algopyrintől fél óra alatt jobban lesznek.
Mindegy, ez a ma este már ilyen.. úgyhogy elmegyek fürdeni, és lefekszem, remélem elmúlik reggelre.

De azért még azt meg akarom kérdezni, ami napok óta motoszkál a fejemben. Kettő kérdésem is van, és légyzi válaszoljatok rá, akik tudtok.
Ti, akik bibliai idézeteket szoktatok a bejegyzéseitekben szerepeltetni ezeket fejből tudjátok? Mármint úgy, hogy tényleg pontosan azt is, hogy pl. Példabeszédek x,y?
És Ti, akik olyan jó kis fotókat használtok nap mint nap hogy csináljátok? Mindig a kezetek ügyében van a gép, vagy előre eldöntitek, hogy most ezt lefotózom, mert kelleni fog nekem egy bejegyzéshez?

A kérdések bugyuták, de nézzétek el nekem....


















10 megjegyzés:

  1. Bibliai idézet: Vagy fejből tudom, vagy nem... De leginkább szívből... :-))) Na jó, komolyan: Ritkán használom a blogon, általában tudom, hogy miről szól az a vers, ami nagyon a bejegyzéshez illik, és akkor kikeresem, hogy pontosan tudjam idézni. Aztán bepötyögöm, és odabiggyesztem a pontos helyét is. A korrektség miatt.
    Képek: Sajátot ebből is ritkán használok. Szeretem dokumentálni a családunk történéseit, és ha valamiből bejegyzés lesz, és van hozzá illő kép, akkor azt is beteszem a blogba.
    Tudod, én gyűjtöm, böngészem is a képeket. Azokat meg csak úgy, ahogy jönnek, amelyik tetszik, elmentem magamnak a pontos forrásával, és ha alakul egy téma, ami köré lehet csoportosítani őket, akkor előveszem a forrás megjelölésével.
    Külön a blognak nem szoktam fotózni, legalábbis most nem emlékszem ilyenre. Mindig magunknak fotózok, és mivel a blog is már a "magunk" része, néha felbukkannak ott is a képek.
    Hát, ennyi. Nagyjából.

    VálaszTörlés
  2. Majd' elfelejtettem a legfontosabbat: Jobbulást!!!

    VálaszTörlés
  3. vegyük úgy, hogy a ti-ben benne vagyok:)
    Szerintem nem idéztem, bár lehet...tudok igéket, nem sokat fejből, sosem voltam jó verstanulás terén, inkább értelmeztem:), de ha megteszem, akkor mindig kinézem, addig is kezemben a biblia...most, hogy írom, tehetném gyakrabban is.
    Olyan rég nem tettem képet a bejegyzéshez, hogy szerintem lassan mér senki nem is olvassa- egyre hosszabbak, képtelenebbek-akarom mondani képnélküliek...A kézimunkát azt hiszem, lefényképezem, hogy meg tudjam mutatni- egyebet nem azért, de időnként ha van, megmutatom.
    A fejfájás gonosz. Az MR azt mondta múlt héten, az agyamon semmi:), még szerencse, egy-két egyéb ok is kizárva, nem migrén...és gyötör a kíváncsiság, hogy miért belém költözött ez a fájdalom- szóval értelek. Ha tudod, hogy migrén, az elején gyorsan vedd be a Sumatriptant vagy valami hasonlót, sötét szobába vonulj, vagy végy hideg-meleg zuhanyt.
    Ó, mi nők....látod, két egyszerű kérdés, és itt egy jó beszélgetés:)( vegyük úgy, hogy voltunk talán hárman is jelen:) )
    Gyógyulást!És türelmet...tudom, miről van szó:)

    VálaszTörlés
  4. Jobbulást, megértelek, sorstárs!:-( Remélem reggelre már örülsz annak, hogy elmúlt, vagy múlóban. Milyen mámoros érzés is az...
    Két kérdésed, nem nekem szólt, így nem tudok válaszólni rá!:-)
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  5. Dius, nagyon remélem, mára már elmúlt a fejfájásod.
    Ami a kérdéseidet illeti, bibliai idézeteket nem szoktam a blogba tenni, de ha tennék, biztosan utána kéne néznem a pontos szövegnek.
    Fotózni pedig csak a mobilommal tudok, ami mindig nálam van és amikor lekapok valamit, azt általában kifejezetten azzal a gondolattal teszem, hogy majd berakom a blogba. :)

    VálaszTörlés
  6. Diusom jobbulást!!!!!! A fejfájás rém az nekem mindennapos, most, hogy megszabadított vagyok meg szinte folyamatos... :( A két kérdésből egyre tudok válaszolni, bár biztos nem az én blogomra gondolva tetted fel a kérdést.. Én nagyjából tudom miről írok pár sort és ahhoz próbálok képet keresni.... Családi fotó ritkán van....

    VálaszTörlés
  7. Mindenkire vonatkozott a kérdés, természetesen, és tök jó, hogy ennyien válaszoltatok is. :)
    Dominika, nagyon tetszett, ahogy azt írtad, leginkább szívből jön... :)
    Júlia, természetesen benne vagy a Ti-ben. Ez alap. A fejfájásra vonatkozó tippet köszi. (meg a választ is)
    A fájás nem múlt el reggelre, még most is megvan, bár lényegesen jobb már, úgyhogy biztosan nem vágom le most sem.

    VálaszTörlés
  8. Hát én a bibliából nem szoktam idézni, talán pont azért nem, mert nem tudok fejből egy igét sem. Kikeresni meg nekem nagy macera lenne egy pont passzolót.
    A képek nálam többnyire a gyerekekről készülnek. Sokszor csak úgy. Aztán már az elkattintás után tudom, hogy erről majd fogok írni. szóval teljesen változó.

    VálaszTörlés
  9. Egy-egy számomra megkapó vagy vicces képet fotózok, aztán vagy születik hozz bejegyzés is vagy nem, telefonnal fotózok, az meg ugye mindig kéznél van :)

    VálaszTörlés