2013. jan. 5.

Amiben jó vagyok

Hahaha.. most, hogy a cím íródott előbb, nem a bejegyzés, így máris jót röhögtem magamon. :) Én, a kishitű most majd ülhetek itt, mire írok egy ilyet.
De megfogadom Mágika tanácsát, és leírom, hogy mi az, amire alkalmas lennék szerintem.
Annak idején nem véletlenül választottam a közgazdasági irányvonalat, bár bevallom, első körben sokkal jobban szerettem volna a Posta és Bankforgalmi Szakközépiskola bankforgalmi szakára járni, de oda nem vettek fel. Ezután szerkesztőségi ügyintéző szakon tanultam, ami igazából az én asztalom lenne teljesen. Ha az élet nem szól közbe, és nem kell egy évet halasztanom, akkor most már egészen biztosan valamelyik újság újságírója lennék. De közbeszólt, és akkor még hittem abban, hogy semmi nem történik véletlenül, és amikor a váltást tanácsolták, akkor jó gondolatnak éreztem. Így kerültem arra a szakra, ahol végeztem. Nem bántam meg, mert igen hamar bebizonyosodott, hogy a könyvelés az igazán nekem való. A számok lenyűgöztek egészen kicsi gyerekkorom óta, a könyvelésben rejlő rend és fegyelem pedig igazán passzoltak hozzám. Az pedig, hogy a rend és fegyelem közepette egy csomó érdekes dolog van, az meg még hab a tortán. Imádtam azt a tantárgyat, és később élőben is nagyon szerettem csinálni. Amikor tudja az ember, hogy egy pénztári kifizetés nem csak annyi, hogy odaadjuk a delikvensnek az összeget, hanem utána szép szabályosan több tételben rögzítjük is, hogy majd akár évek múlva is úgy álljon ott, hogy abban hiba ne legyen. Szóval, ebben jó voltam.
De azóta, hogy én ezt a gyakorlatban csináltam sok-sok év telt el. Nem annyi, mint amennyi idős Patrik, mert még csináltam itthon a férjem és a sógorom könyvelését is, úgyhogy pár évvel később kezdtem csak teljesen kiesni a szakmából. De a mai napig is nagyon könnyen megmaradnak a fejemben az ilyen-olyan szabályozások, jogszabályok, rendeletek, bár az utóbbi időben sokkal inkább a hr-es témájúak, mint az adóváltozások. (azért kontírozni még tudnék)
Az erős oldalam mégsem ez. Inkább olyan igazi háttérembernek lennék jó, aki dokumentumokkal foglalkozik, levelet ír, tárgyalást készít elő, esetleg kimutatásokat, statisztikákat készít. Meg még ezen a vonalon egy csomó mindent el tudok képzelni. Mondjuk el tudnám képzelni magam kormányablakos ügyintézőnek is, mert szerintem minden meg van bennem, ami kellhet. Tudok kommunikálni az emberekkel, képes vagyok toleránsan és kedvesen viselkedni bármilyen helyzetben, vakon gépelek tíz ujjal, és még a tetejébe érdekelne is a dolog. De el tudnám képzelni magam egy nagy cégnél mondjuk diszponensként, vagy logisztikai asszisztensként, mert ők is olyan feladatokat látnak el, ami nekem is jól menne.
Amikor nagyon jó passzban vagyok, akkor elhiszem magamról, hogy jól tudok írni, és olyankor el tudom képzelni azt is, hogy újságíró is lehetnék. Sőt, a nagyképűbb napjaimon szoktam mondani, hogy bármelyik bulvársajtós újságírónál különb cikket írnék. (na persze ehhez kell a nagyarcúság épp akkor, mert korántsem biztos ez)
Igazi alkalmazott-beállítottságú vagyok, aki képes és hajlandó együttműködni bármikor bárkivel. Sosem törekedtem vezető beosztásra, mert irányítónak nem vagyok elég határozott, de vagyok annyira "alázatos", hogy jó munkaerő lehessek bárhol.
Megtanultam már, hogy a munka az munka, a magánélet meg magánélet, és nem keverném a kettőt soha össze. Nem hoznám haza a munkámat, és nem vinném magammal az itthoni gondjaimat oda.
Na és egyszer csináltam egy ilyen személyiségtesztet is, ami nagyon találó volt. Itt megtalálható.
Ja, és azt hiszem, szervezési feladatokban is jó lennék. Mondjuk az egyfajta irányítás, de pl. el tudnám képzelni magam valami hr-es asszisztensként is, aki mondjuk az állásinterjúkat koordinálja, meg intézi a beléptetést, kiléptetést, számon tartanám a szülési szabadságon lévőket (és tutira tartanám velük a kapcsolatot, mert nincs annál rosszabb, mint mikor láthatatlanná válik az ember csak mert született egy gyereke).
Na ilyenek. Magatokba ne tartsátok, ha valami nekem való helyen dolgoztok, és épp felvétel van. :)

7 megjegyzés:

  1. Szia

    Tavaly a barátnőm keresett állást, bement a postára, elmondta, keressék meg, ha van hely.
    Szerencséje volt négyen mentek el nyugdíjba abban az évben felvették.

    A köztisztviselői állásokra pályázni kell, az oldalukon megtalálod, hogy hogyan és hol van hely.

    Egyébként én is APEH-nél dolgoztam beküldtem az önéletrajzot felvettek.

    Igaz azóta eltelt jó néhány év, de csak ezt tudom javasolni, küldd el az önéletrajzodat minél több helyre motivíációs levéllel.

    Addig meg élvezd, hogy van időd magadra, lesz ez még ígyse.

    Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Szerintem ez igen jó és nagy lépés, hogy így átgondoltad az erősségeidet (én képtelen lennék egy ilyet összetenni). REmélem olvassa olyan is, akinek pont Te kellesz, mert igen jól fog veled járni :-)

    VálaszTörlés
  3. Akkor ehhez kívánok neked: sikereket, eredményeket és boldog új esztendőt! :)

    VálaszTörlés
  4. http://gyermelyi.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=16&Itemid=83

    bár nem tudom bp-i vagy-e?

    Ildikó

    VálaszTörlés
  5. Drukkolok! Megcsináltam én is azt a tesztet, tényleg meglepően találó! És ráadásul ennek köszönhetően most megtaláltam, hogy még júliusban kaptam Tőled egy játékot, amit most pótolok :)

    VálaszTörlés
  6. Ildikó, köszi a tippeket, így csinálom most én is. Itt helyben már mindenhol ott van az önéletrajzom, a többit meg figyelem. Közigállást, állásportálokat.
    A linkelt hirdetést is láttam, de nekem nincs jogsim.
    Eszter, ó, dehogynem tudnál írni ilyet. De ha mégis úgy hozza a szükség, csak szólj, és megírom Neked is.
    MJ, köszönöm szépen.
    Timi, ugye milyen találó? A játékot meg hát jobb későn, mint soha.. :))

    VálaszTörlés
  7. Ügyes kislány :) Az összes iskolába is küldjél, szerintem az iskolatitkár is bejönne neked... Bár ott pont most megy át a dolog önkormányzat-állam kavarásba... Ha van felsőoktatási intézmény a közelben oda is küldjél minden intézetbe külön, mert bár meg kell pályáztatni az állásokat, azért előbb a fiókban nézünk körül :) És menj el a zöldségeshez és beszélgess, mert lesznek ott mások is. Ja és mindenképp rakj rendet a kölyköknél, mert egyszer csak azon kapod magad, hogy melózni kell menned és nem csináltál otthon semmit meg :)

    VálaszTörlés