2012. dec. 12.

Valami nem kerek

Ezzel a decemberrel most az idén. Nem nagyon tudom megfogalmazni még magamnak sem, de azért megpróbálom, hátha együtt okosabbak leszünk.
Már az eleje is olyan fura volt. Jött, elseje volt, amit tudtunk, felfogtuk, de mégsem akaródzott elhinni, hogy ez most már tényleg az. Mert pár nappal előtte még azt vártuk, az időjárást tekintve, hogy nemsokára tavaszodik majd. Szinte vártam, hogy akkor lassacskán rügyezni fognak a fák, és előbukkannak a korai tulipánok is. Ehhez képest hirtelen tél lett, és még csak idő sem volt feldolgozni ezt az egészet, máris nyakunkon volt advent első vasárnapja. Aztán a Mikulás... és aztán hipp-hopp mindjárt itt lesz a harmadik vasárnap, az öröm vasárnapja.
Nem csak magamon, de mindenkin azt látom, hogy tétován bolyong, és még mindig nem hiszi el, hogy mindjártkarácsony. Elképzeltem már magamban a jelenetet, ami hasonló ahhoz a filmbélihez, amikor is elhatározza a férj, hogy márpedig náluk az idén nem lesz karácsony, és vesz jegyeket valami tengerpartra, mert a lányuk nem tud hazamenni. Mígnem az utolsó pillanatban telefonál a lány, hogy úton van haza, és a szülők őrült tempóban próbálnak eleget tenni minden karácsonyi hajcihőnek. (sajnos nem jut eszembe a film címe) Szóval, vicces lenne ugyan, de remélem nem úgy lesz, hogy majd a helyi szupermarketben kell megverekednem a vacsorának valóért, mert mindketten az utolsó darabra pályázunk.
Azon túl, hogy a vásárlási kedv erősen megcsappant mindenkiben, a hangulat is a béka feneke alatt van nagy általánosságban (legalábbis itt nálunk). A karácsony említésére mély sóhajok vannak, tanácstalanságok, tipródások.
Az viszont mindenképpen igaz erre a hangulatra, hogy várakozás van. Csak azt nem tudom, mire várakozunk....Tudja valaki?

5 megjegyzés:

  1. Én próbálok készülni, testileg lelkileg csendesen. Hogy auztán mi lesz belőle????

    VálaszTörlés
  2. Olyan jókat írsz mindig. Érdekes ez a hangulat, mert nekem novemberben sokkal nagyobb kedvem és jobb hangulatom volt egy karácsonyhoz, mint most, amikor itt van a nyakunkon. Idén is nyugi lesz nálunk, sajnos férjem nélkül, mert ő máshol karácsonyozik, de én ennek a nyuginak örülök, pihenünk, olvasunk, társasozunk, egy nap moziba megyünk. bezárkózunk a gyerekkel és csendben csak ketten leszünk. legalább két hétig legyen jobb, mint máskor.

    VálaszTörlés
  3. idén engem is inkább borzaszt a karácsony, pedig máskor nagyon szeretem az adventi időszakkal együtt. pedig felül kell emelkedni a mindennapokon. csak mostanában annyira dagonyázunk mi is a ... cuccban. nehéz felfelé nézni.

    VálaszTörlés
  4. Anikó, a készülésből csak jó lehet. :)
    Kovtama, köszi. Érdekes, mert nekem is novemberben könnyebb lett volna ráhangolódni a karácsonyra. :)
    Myway, azért én nem mondanám, hogy borzaszt, csak más, mint eddig. Sajnálom, hogy dagonyáztok, drukkolok, hogy jóra forduljon.

    VálaszTörlés
  5. Valahogy azt érzem, hogy a nagy ünnepi készülődésben én is leeresztettem.
    Igaz, hogy a ház teljes pompájában ragyog, de az ajándékok még mindig nincsenek beszerezve és még a menüt sem tudom...
    Ilyen még nem volt, hogy ennyire ne érdekeljen az ünnep, pedig már csak 10 nap...
    össze kell kapjam magam!
    ;)

    VálaszTörlés