2012. dec. 27.

Szerva itt,

csere ott. Három, nem éppen kicsi és nem éppen egyszerű fiúgyerekemet egészen apró akármilyen neműekre cserélném. Lehet olyan opció is, hogy az aprótalpúak többen lesznek, mint ők. És akkor itt és most megválaszolom a nap kérdését is.
Ma voltam bent a boltban aláírni a közös megegyezéssel történő munkaviszony-megszüntetést. Azért így, mert jelentősége nincs a világon semmi, a munkáltatói felmondáshoz valami hülye okot kellett volna gyártania, úgyhogy jobb ez így. Aláírtam, elhoztam a szőnyegemet, és gondolatban vállon veregettem magam, amiért meg sem rázott már a szituáció. Mire az összes papíromért megyek már érdekelni sem fog. :)
Amikor itt végeztem, még elmentem a zöldségeshez, és közben a környéken dolgozókhoz betértem, hogy megkérjem őket, ha bármi munkalehetőségről hallanak, mindenképp szóljanak nekem. Háromból ketten kérdezték meg, hogy akkor miért nem szülök, ha úgysincs munkám? Mondtam, hogy az azért elég fura megoldás lenne, mert azzal ugyan az öröm is megsokszorozódna, de a gond sem lenne kevesebb. Márpedig a bizonytalanságra nem szülök. Se helyünk nincs még egy gyereknek, se anyagi forrásunk, sőt, ahogy a három fiam működik mostanában, már energiánk sem igen. De azért, hogy lássák, a humoromat nem veszítettem el, felajánlottam, hogy ha olyat hallanak, hogy elcserélhető lenne három fura korban lévő fiúgyerek három-négy egészen pici gyerkőcre, akkor is értesítsenek mindenképpen.
Nyilván nem gondolom komolyan a dolgot, de néhanap visszasírom azokat az időket, amikor naphosszat ültünk a szőnyegen, és felváltva utánoztam az állathangokat, meg építettem a garázst a mega blocks építőkockákból. Mindeközben néha kirohantam kicsit tologatni a babakocsit. Egyszerű dolgom volt. Még a legkomolyabb hisztit is könnyebben kezeltem, mint ezt a mostani állapotot. Mert már nem hisztiznek. Lerendezik ők egymás között. Hol odasziszegett válogatott sértésekkel, hol ökölharccal, hol pedig őrült egymásnak eséssel, aminek a vége karmolás, kibőgött szemek, és egymásra mutogatás. Amikor pedig számon kérem rajtuk, akkor mindenki ártatlan, csak a másik hibás, aki csúnyát mondott, aki nem hagyta, aki kezdte... Őrület a köbön. És szörnyű hangerő.
Patrik sunyin flegma, és kihasználja minden agyi kapacitását ahhoz, hogy a két kisebben uralkodjon. Nem tetszik, és nem hagyom. Olyankor meg aztán úgy csinál, ahogy közelítek felé, mintha legalábbis valaha az életben már úgy istenigazából elverte volna valaki, mert behúzza a nyakát, és védi a fejét. Dühösen villogó szemeimre olyan bűntudatosan néz, hogy majdnem mindig beveszem, ahogy mondja, hogy "Bocs, anya!"
Erik alattomos macsó, aki minden pillanatban tettrekész, de soha el nem vállalná a hibáit (az egyetlen mentsége, hogy tényleg hisz is magának, hogy ő aztán nem csinált ilyet). Kekeckedik Patrikkal, majd amikor nem jött be a számítása, akkor azonnal átvedlik kisbabává, aki szájrezegtetve, krokodilkönnyekkel sír, mert bántották. A következő pillanatban meg odasúgott Rolinak valami csúnyát.
Roland pedig a faltörő kos. Aki nekimegy mindennek és mindenkinek a maga igazáért. Mindegy az, hogy az utolsó mandarinról van szó, vagy egy óra számítógépezésről. Ha ő akarja, akkor ott kő kövön nem marad. Nagy harcos amúgy, mert nem fél a nagyobbak testi erejétől, ennek megfelelően jó sokszor sír is, mert alulmarad a küzdelemben.
A csaták mindennaposak. Mert mindenki a főnöki pozícióra törekszik.Mondjuk ha megjelenek, akkor olyasmi lesz a jelenet, mint a walesi bárdban. (körötte csend, amerre ment, és néma tartomány) Nagy szemekkel, szájuk sarkában bujkáló vigyorral kérnek bocsánatot.
Én meg álmodozom azokról az unalomig ismételt állathangokról... és nem, nem szülök még egy gyereket, mert tutira ő is fiú lenne, és akkor alig nyolc év múlva kezdődne minden elölről. Na neeeeem. :)

6 megjegyzés:

  1. Erre mondják, hogy kis gyerek kis gond...?
    Remélem, hamar találsz másik munkát! Lehet, hogy ez kellett ahhoz, hogy összejöjjön valami más, amit szeretni fogsz.
    "egy csendben olvasó"

    VálaszTörlés
  2. Teide, köszönöm, hogy ezúttal nem maradtál csendben. :)
    Igen, azt hiszem, ez a tipikus esete annak a bizonyos mondásnak.
    Meglátjuk mit hoz az élet munka-fronton. :)

    VálaszTörlés
  3. Dius! Nálunk a Lányoknak is volt ilyen időszakuk. Sőt! Ha őszinte akarok lenni akkor bizony Axy néha felszínre robbanó - de alapvetően a mélyben ott szunnyadó- mérhetetlen önzéséből eredően sok a vita, a féltékenységi roham. De ezt többségében már hagyom rendezzék le. Igaz néha belevakkantok, de csak módjával. :D A két kicsi már sokkal idegőrlőbb.... Van hogy még fel sem ébredtek és már piszkálják egymást hangosan és annál is hangosabban veszekednek.. Nah ez mostanában igen csak kiborít..... de azért van benne jó is .. csak most ez egy ilyen nehéz időszak :D Kitartás!!!!

    VálaszTörlés
  4. Kitartás Neked is Fuvalla. :)

    VálaszTörlés
  5. 3 másik fiút tudok felajánlani, de nem biztos hogy jobban jársz:)

    VálaszTörlés
  6. De, jöhetnek. Azt a korosztályt nagyon bírom. :)

    VálaszTörlés