2012. dec. 18.

Rendelőből jelentem

Nem lógtam el a vizsgálatokat. Pedig tegnap reggel nagyon erős volt a kísértés, hogy telefonálok, hogy én inkább kihagynám ezt az EEG-t, mert nem csak a torkom fájt, hanem az orrom is rettenetesen el volt már dugulva, amitől aztán az egész fejem sajgott, a szemem mögött fájt. De -nemcsak azért, mert Balázs nem engedte volna lemondani- azért mentem. Vagyis vittek. :) A vizsgálat a szokásos módon zajlott, a fejemre rakták a szerkentyűt, szépen feküdtem, mélyeket sóhajtoztam, amikor kellett, kinyitottam a szememet, amikor az volt a feladat, és még az idegesítő villogó fények sem idegesítettek annyira, mint szoktak. Röpke húsz perc, és már meg is voltunk. Eredményre nem kellett várni, mert úgyis következett a második felvonás ma. Az volt a jó abban a rettenetes torokfájásban, ami egyébként délutánra már komoly nyaki fájdalmakká változott át a nyirokcsomó duzzanat miatt, hogy elterelte a figyelmemet az eeg tényéről. Mert az mindig idegesít, amikor ilyen vizsgálaton vagyok. Rejtélyes dolog az ember agya, és én folyton szorongok, hogy fény derül még másra is.
Aztán ma várt engem az orvosom is háromnegyed kettőre. Ezt is szívesen ellógtam volna, mert amúgy tök jól vagyok így rohammentesen, de gondoltam, essünk túl ezen is. Itt kiemelném, hogy az egyetlen rendelés, ahol mindig betartják az időpontot, és behívnak akkor, amikorra hívtak. Doki nem kért memóriafrissítést, mert emlékezett rám. Megkérdezte, hogy vagyok, hogy van a család, férjem munkahelye még mindig ugyanaz e mint mikor legutóbb találkoztunk. Kaptam gyógyszerfelíráshoz javaslatot. Kérdezte, kell a jogsihoz is? És csodálkozott, hogy nincs jogsim. Elmagyarázta, hogyan lehetne, és elmesélem, hátha valakinek hasznos lesz. Szóval, egy év tünetmentesség után egy évre kaphatok jogsit. Aztán két évet, és így tovább. Van olyan opció is, sok-sok év elteltével, hogy hosszabb ideig is érvényes legyen. Erről ő kiállít egy igazolásfélét (a rohammentességről), és azzal mehetek a háziorvoshoz, aki ugye intézi a továbbiakat. Nos, már ezt is tudom, de jogsim nem lesz. Én kérem, úrinő vagyok, saját, személyi sofőrrel. Végül pedig egy egész évnyi kimenővel kellemes ünnepeket kívántam, és már készen is voltam. :)


5 megjegyzés:

  1. Gyógyulj meg ebből a köhögős nyavalyából! :) És örülök, hogy amúgy meg minden rendben. :)

    VálaszTörlés
  2. Úgy örültem a bejegyzés heppiendjének, hogy majdnem elfelejtettem, hogy amúgy beteg vagy. Úgyhogy: hurrá!... és jobbulást!

    VálaszTörlés
  3. Ne is kelljen soha sűrűbben menni, legfeljebb ha évente. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, sokkal jobban vagyok nátha és torokfájás ügyileg. Kicsit a gyomromra ment rá, vagy ez a nyavalya, vagy az antibiotikum, de majd ez is elmúlik.
    Ezzel az évenkénti kontrollal én is kiegyeznék. :)

    VálaszTörlés