2012. dec. 7.

Nem beszélek, gondolkodom

Ritkán, de velem is előfordul, hogy nincs mondanivalóm. Ami ugye nem azt jelenti, hogy épp semmire sem gondolok, és semmin nem gondolkodom. Gondolkodom a karácsonyon, hogy lesz, mint lesz. A legfontosabb az ajándék-kérdés. Mert olyan lenne jó, aminek nagyon örülnének. De-  hogy jó, vagy nem jó azt nem tudom- nincsenek vágyaik. Patrikot ma megkérdeztem, mit szeretne karácsonyra. "Egy jó vacsorát"- válaszolta. Hát persze, szívmelengető az egyszerűsége, de néha olyan jó lenne, ha mondjuk konkrétan azt mondaná, hogy kérem ezt és ezt a könyvet. Mert akkor tudnám, hogy azon kell már csak gondolkodnom, hogy mikor és hol veszem meg. És ha minden kötél szakadna azzal kapcsolatban, hogy nincs idő elmenni, akkor megrendelhetném az internetről is.
De így van ezzel Erik és Roland is. Ők ugyan mondogatják, hogy bayblade-et, vagy lego ninjago-t kérnek, de ez is ennyi csak. Nincs más vágy. Pedig úgy szeretném őket meglepni valamivel, aminek nagyon-nagyon örülnek. De ezen gondolkodnom kell még.
Balázs sem egyszerű eset. Meglepni meg aztán...
De ezen túl még az is roppant bonyolultnak tűnik, mit hogyan fogok megcsinálni, elintézni, eljutni. És már nem izgat, hogy nem lesz patyolat tisztaság a lakásban. Sőt, örülni fogok, ha épp sikerül majd felporszívózni is, meg felmosni is.
Na de majd lesz ám, ahogy lesz, mint mindig.

3 megjegyzés:

  1. Nekem is jár az agyam, bár helyzeti előnyben vagyok, itt vannak célok, csak sakkoznom kell a pénzzel. Év közben semmit nem kapnak, csak szülinapra, ilyenkor próbálunk kitenni magunkért, csakhát....

    Akartam írni már, jól emlékszem, tavaly is ez volt a háttered decemberben? Mert úgy rémlik.:-)

    Nagyon szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  2. Szia Dius!
    Bér nem tanácsot kértél, de emlékszem mennyire örültek a fiúk, amikor pancsolni voltatok....Hmmmm, van ám fedett is...:)Esetleg biankók, amit be lehet váltani, mozi, meki, meg ami nekik extra :)

    Nálunk is nagy a tanácstalanság, főleg, hogy Szonja most éppen robotházat akar távirányítóval, kérdeztem hol látta, háááát ő találta ki :D

    VálaszTörlés
  3. Anikó, jól emlékszel. :) És most, hangozzék bármilyen hülyén, örülnék, ha a pénzzel sakkoznék végre már...

    Lili, felmerült ez is. De nem vagyok benne biztos, hogy nem hiányozna e a kézzelfogható valami, amire rá lehet mutatni, hogy "ezt kaptam karácsonyra". Érthető ez így?
    Szonja fantáziája határtalan... :))

    VálaszTörlés