2012. dec. 24.

Karácsony 2012

Még ma reggel is úgy keltem, hogy valamit még s.o.s ki kellene találnom, mert 
-nem fognak igazán örülni annak, amit kapnak
-kevés az az ajándék, ami a fa alatt lesz
-Balázsnak nincs meglepi a fa alá
De persze sem az idő nem volt ehhez már megfelelő, főleg, hogy mozdulni sem nagyon lehetett a jégtől, ami körbevett, sem pedig az energiám nem volt ehhez elég. Amúgy is maradt ötletem talonban (jövőre eltéve), ami már későn jutott eszembe, vagy ami végül elmaradt. Volt, ami önhibámon kívül, volt, ami a saját bizonytalanságomból fakadóan. Mindegy már. 
Arra nem volt időm ma, hogy túl sokat agyaljak azon, ami még reggel problémát okozott, mert délelőtt még mostam, hajat vágtam a fiúknak, aztán elpakoltam vagy négy adag már megszáradt ruhát, felmostam, ilyenek... Ehhez a háttérműsort Erik nevű fiam szolgáltatta, aki percenként nyihogott azon, hogy ő tudja, hogy egészen biztosan nem fog kapni most sem bayblade-et sem, meg trollface-es pulcsit sem. Azért, mert ő nem volt elég jó sem, meg mert a pulcsi csak három napja jutott eszébe. (ha nem lennék egészen biztos abban, hogy nem kutathatta ki, akkor gyanakodtam volna, de az ajándék, ami már egy hete itt van, nem is volt a lakásban sem) Szóval, ez ment non-stop ma. Hogy ő biztos nem... 
Háromkor nekiálltam becsomagolni az ajándékokat, az én abszolút nulla kézügyességemmel ez egy egész órát vett igénybe. Aztán fél ötkor már be is toppant hozzánk Jézuska az ajándékokkal, amíg a férfiszakasz kutyát sétáltatott, én pedig anyámnál voltam segíteni neki. 
A tv-s örömködésen már tegnapelőtt túl voltunk, amikor felkerült a helyére az új tévé, és az új helyére az eggyel régebbi. Az is hatalmas öröm volt a fiúk mindháromjának, hogy youtube-ozni is lehet a tv-n, azóta használják nagy örömmel. 
Mára tehát maradtak az apróságok. A Mennyből az angyalt még a két kutyánk is meglehetős áhítattal hallgatta végig, legalábbis arra az időre nem szaglászták veszett módon az ajándékokat sem, meg a fát sem. A gyerekek igen hamar felfedezték, hogy minden képeslap hátulján egy név van, az ajándék tulajdonosának neve. Szétosztották, és máris bontották. Erik először a bayblade-et fedezte fel (amit ugye biztos nem kap), és majdnem a plafonig ugrott örömében. Aztán kibontotta a másik csomagot. Benne a trollface-pulcsival. Azt az örömöt nehéz elmesélnem. Majdnem sírva fakadt. :) Én meg nem csak majdnem. Azt remélem, amellett, hogy nagyon boldog vagyok az ő boldogságát látva, hogy most egy kicsit visszakapta a hitet magában, hogy ő azért jó gyerek. :) A többiek is nagyon örültek, Roli is kapott bayblade-et, és trollface sálat, Patrik pedig szintén egy trollface pulcsit (like a boss), meg egy meme tolltartót. És mindenkinek van egy Derp-es bögréje is. Sőt, hogy mi, a két felnőtt se maradjunk ki a jóból, nekünk is van Derp-es zoknink. :) (sajnos kutyanyakörvet nem gyártanak, pedig most az is lenne akkor). 
A vacsora is finom lett, degeszre ettük magunkat. Még voltunk anyáméknál, húgoméknál. Ezzel aztán vége is az ajándékozásnak, vendégeskedésnek.

És még azt elmesélem, hogy az idén először Patrik vett nekünk ajándékot. Még eddig sosem, mert mindig készítettek valamit a suliban, amit elrakott, hogy majd a fa alatt átadja. Most azonban a Luca napi vásárra kapott pénzét arra költötte, hogy nekünk ajándékot vegyen. Balázs kapott egy nagyon szép homokórát. Én pedig egy kis angyal-medált. Megláttam, és naná, hogy elsírtam magam. 

Úgy lett minden, ahogy terveztük. Együtt, örömmel, szeretetben. :) 

4 megjegyzés:

  1. De jó :) Boldog karácsonyt Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Jó ezt olvasni, Dius!!! Boldog évvégét és újévet!!!
    Puszi,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy ilyen jól alakult minden. További jó együttlétet!

    VálaszTörlés