2012. dec. 30.

Fogadalom

Így év végén két fő témája van az embernek. Az egyik, hogy mi minden történt abban az évben, amitől épp elköszönünk, a másik meg, hogy mit fogadunk meg a következőre. 
Szerintem ilyenkor a dohányosok 80 %-a megfogadja, hogy soha többet... és tuti, hogy még éjfélkor az utolsót, aztán rá sem néz... 
Ahogy a túlsúlyosok 80 %-a megfogadja, hogy januártól szigorúan fogyózni fog. Csak még az újévi malac, meg egy kis kocsonya.. meg egy jó nagy tányér lencseleves. 
De biztos vagyok benne, hogy mindenkiben legalább egy gondolat motoszkál, hogy mit fog másképp csinálni az új évben. Amivel amúgy nem lenne semmi baj, mert általában építő jellegűek a fogadalmak, legalábbis olyanról még sosem hallottam, hogy egy nemdohányzó ember azt fogadja meg, hogy január 1-től majd füstöl, mint a gyárkémény.. 
A baj talán ott kezdődik, hogy ilyenkor kicsit emelkedett hangulatban van az ember, feltöltődve a karácsonyi szeretettől, teli energiával azt képzeli, hogy semmiben nincs akadály. Aztán jönnek a szürke, és még szürkébb hétköznapok, amikor az élet egy őrült rohanás, és nem jut idő semmire. Olyankor aztán rutinszerűen megy minden, a kávé mellé a cigi, a pékségből a péksütemény, stb. És ebből rutinszerűen következik a keserű csalódás, és önostorozás, mert naná, hogy a szomszéd (aki ugyanolyan zöld, mint a nője) ezt is kisujjból kirázta, és ő már márciusra nemhogy nem dohányzik, de még fitten integet is futás közben. 
Fentiekből okolva egyetlen fogadalmat teszek csak. Amit talán képes leszek betartani. Szóval, megfogadom, hogy ide sem fogok kevesebb írni, mint az idén, de másoknál is aktívabban fogok megszólalni, és nem csak olvasok mindig. 

És Ti? Ki tesz fogadalmat? És mivel kapcsolatban?

9 megjegyzés:

  1. Békés, boldog új esztendöt kívánok!
    „Kívül, belül maradjon
    Békében az ország;
    A vásárra menőket
    Sehol ki ne fosszák.
    Béke legyen a háznál
    És a szívredőben.
    Adjon Isten, ami nincs,
    Ez uj esztendőben.”
    ( Arany János )
    Batorba - Csilla

    VálaszTörlés
  2. Én már régóta nem teszek fogadalmat! Egyetlen út vezérel, s ez a szeretet!
    Kívánok Nektek sok szeretettel nagyon boldog, egészségben, örömökben gazdag, békés, új esztendőt!

    VálaszTörlés
  3. Azt kívánom neked amit nagyon szeretnél, teljesüljön!
    Boldog új évet!:-)

    VálaszTörlés
  4. Én nem szoktam fogadalmat tenni. Inkább kívánni szoktam erőt, kitartást, türelmet ahhoz, amit szeretnék elérni, megvalósítani.
    Kívánok Neked is, és a az egész családodnak sikeres, boldog új évet!

    És várom a jövő évi írásokat:)

    puszi: Bea

    VálaszTörlés
  5. Fogadom, hogy soha többé nem teszek új évi fogadalmat... :-))))
    Dius, én is most kívánok neked, mert este, amikor írsz, már nem leszek gépnél.
    Szóval nagyon örülök, hogy megismerhettelek, köszönöm a "beszélgetéseinket", a hozzámszólásaidat.
    Két konkrét dolgot kívánok nektek az általános (egészség, boldogság, gazdagság) kívánságokon kívül: az álommunkát, álomfőnökkel, álomkihívásokkal, és/vagy egy copfos, rózsaszínruhás, a fiúkat (apját meg a hármat) a lábukról levevő csodát.
    Boldog új évet, Dius!

    VálaszTörlés
  6. Én azóta teszek fogadalmat, mióta minden évben ugyanazt az évzáró kérdőívet kitöltöm a blogomon, és ebben szerepel ez a kérdés is :) Jövőre egy egyszerűt tűztem ki, ami amúgy is következik a tevékenységeimből, úgyhogy nem lesz nehéz: tavasszal lefutok tíz kilométert. Ezt legalább tuti teljesítem, mert a korábbi fogadalmamat, a fogaim rendbehozatalát évek óta halogatom... Boldog új évet Nektek!

    VálaszTörlés
  7. Én sem teszek fogadalmat már jó ideje. Inkább azt gondolom végig mit is kéne kicsit másképpen .... Van, hogy sikerül, van, hogy nem..... Most viszont kicsi fogadalmat teszek mert teljes odaadással és szívvel várakozunk és fogadjuk az érkezőt!! <3
    Boldog új évet Dius és kívánom teljesüljön mindaz amit csak szeretnél!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Dius! Megint sikerült jól magamba nézni. ha fele ilyen bölcs lennék, mint Te, annyi mindent csinálnék másképp. persze nem ígérek semmit, kimondva, leírva,. de azért jó olvasni a Te fogadalmaidat. abban biztos vagyok, hogy Te megtartod a tieidet!:)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat.
    Dominika és Andicsek, ti teljesen zavarba hoztatok.

    VálaszTörlés