2012. nov. 11.

Rejtély

A zoknifaló szörnyek mindenkinél laknak, az köztudott. Azok, akik lenyúlják a fél pár zoknikat, tudjátok. Nekem meggyőződésem amúgy, hogy ezt valami pajkos manók teszik, akik ezekből a zoknikból varrnak maguknak ruhát, ágyneműt, meg mindenfélét ott az ő manóországukban. Na de ez valami mese téma lenne, nem pedig rejtélyes, amire a cím is utal.
De nálunk lakik valamiféle Uri Geller  is, vagy legalábbis neki valami tanítványa. Mert nem csak hogy időről időre elhajlított kanalat találok a fiókban, de valahogy ezek a kanalak hétről hétre kevesebben vannak. Régen annyi volt, hogy alig fért be a helyére a fiókban. Volt egy csomó műanyag kanalunk, amivel a gyerekek ették a joghurtot amíg kicsik voltak. Meg volt egy garnitúra teás kanál, ami a többi evőeszközhöz való, ami ugye hat darab. Volt egy garnitúra kisebb méretű (de nem kávés) kanalunk, szintén hat darab. Meg volt kávés kanálból is ugyanennyi. Most a teás kanálból kettő darab van, a kisebb méretűből három, és a kávésból is három. Sőt, mióta felfedeztem, hogy itt garázdálkodik ez a kanálelhajlító és eltulajdonító rejtélyes lény, már vettem is kiskanalat. Naná, hogy hat darabot. Éééés? Igen, van belőle három. Szóval, ez a lény minden fajtának lenyúlta a felét. A műanyag kanalakból meg hagyott összesen egyet. Szerencséje, hogy épp a kedvencemet hagyta meg, mert marha mérges lettem volna, ha még az is odavész. Az egy helyes kis narancs-és citromsárga pöttyös kanál. Kerestem amúgy ezeket a kanalakat már égre-földre. Fiók mélyén, másik fiókban, zoknis fiókban, játékos dobozok mélyén, és igen, a kukát is mindig figyelem, hátha... De persze nem kerülnek elő. Ez a lény komolyan űzi a mesterséget.
Arra gondoltam, hogy valahol kanál-kiállítást rendez. Úgyhogy ha ilyenről hallotok bárhonnan is, mindenképp szóljatok, mert megyek, és ellenőrzöm a kanalaimat. De ha esetleg valaki hármasával árulja valahol a kanalakat, az is legyen gyanús. Van közte kék nyelű is. A műanyagokat megtarthatja, azok már nemigen kellenének amúgy sem, csak ez a kis pöttyös.
Vagy lehet, hogy a manók dugdossák bele a zoknikba? El sem tudok képzelni mi lehet a rejtély megoldása... mindenesetre veszek megint egy pár kanalat. Hogy legyen mit lenyúlnia.


Ma úgy hallottam, még mindig kicsit nehezen olvasható a blog bejegyzés-része. Félkövérre vettem a betű beállítását, remélem, hogy így most jobban látható, de mégsem túlságosan hivalkodóan erős.

7 megjegyzés:

  1. igen jobban és :-*
    nálunk nem tűnnek el a kanalak, csak elhajolnak.... (de a zoknik eltűnnek)

    VálaszTörlés
  2. a kanalak nálunk is eltűnősek. szerintem egy része a kukába kerül a joghurtospohárral együtt. De elő szoktak kerülni néha az ágy mögül, fotel alól, a játékoskosárból, de ez a ritkább. Legtöbbször csak úgy eltűnnek, se szó se beszéd. De a félpárzoknik ugyanígy. Ezt egyébként sosem fogom felfogni, és megérteni, hogy ha kettesével hordjuk, akkor hová tűnik egy fél pár....

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon aranyos volt, Dius!

    Nem szoktál néha joghurtot csomagolni a fiatalembereknek? Mert akkor ott lehet egy megoldás... Én Imónak szoktam, és volt már úgy, hogy bájosan kuncogva közölte, hogy "Bocsi Anya, de véletlenül kidobtam a kanalat is"....
    Bár a manós megoldás sokkal jópofább!!!

    VálaszTörlés
  4. Nos ... a zokni például a mosógép háza és a dob közt tud remekül megbújni. A kanalak meg a fiókok mögött -hátul kipotyognak-, vagy a mosogatógép, hőtő, szekrények mögött, közt. :)) Nem olvasható nehezen. :))

    VálaszTörlés
  5. Szerintem a manós sztori sokkal helyesebb mint amit ír MJ, bár sokkal élethűbb.:-))))
    Fél pár zoknin én is kiakadok, de volt már rá magyarázat, míg kicsik voltak a homokozóban, igaz is, nem jó zokniban homokozni.:-) Mostanában, ja, hát anya kidobtam a másik felét mert lyukas volt. :-O Nem is bánkódom, mert ezek a mostani pamut zoknik hálósra kopnak pillanat alatt, és nem lehet menteni.
    A kanalakon, villákon is csodálkozom. Mindből van két garnitúra, vagyis volt, de ha egy garnitúra kijön, akkor jó.. Épp gondolkozok újabb szálítmányon. De ígérem, hármasával nem veszek, mert gyanús!:-))))

    VálaszTörlés
  6. hát ha a mosógép dobja mögött bújkálnak, akkor nálunk már tuti meg sem tudna moccanni a dob..

    VálaszTörlés
  7. A mosógép dobja nálunk sem moccanna már, ha ott lennének.
    Az én manós sztorim az igaz... :)
    Joghurtitalt szoktam inkább, előrelátóan, kanál-mentő gondolkodással. :)

    VálaszTörlés