2012. nov. 17.

ÖregSam

Vagy csak túl kevés kávét iszom már? De a jelenség felütötte a fejét nálam is, amiről pedig meg voltam győződve, hogy velem aztán ilyen soha, de soha. És kajánul, arcátlanul és gátlástalanul kiröhögtem mindenkit, aki elaludt a tévén este. És erre hogy járok? Hát ugyanígy. Ráadásul nem csak este. Az a helyzet, hogy a nap bármely szakában, ha öt percnél tovább vízszintes helyzetbe kerülök, akkor kész... csukódik a szemem, és már alszom is. Napközben van olyan, hogy azért hallom a külvilágot, és némi fáziskéséssel ugyan, de még válaszolok is. Estefelé már ez sem.
Múlt héten arra ébredtem, hogy "...és az x-faktortól búcsúzik Fehér Zoltán..." Pedig azt még láttam, hogy ő és Stone fognak párbajozni, aztán onnantól se kép, se hang.
Aztán valamelyik nap, mikor Roland készült a hangját elveszíteni, megkért kilenckor, hogy feküdjek mellé egy kicsit. Tízkor ébredtem.
Tegnap arra ébredtem, hogy Erik jó hangosan suttog mellettem: "Anya, anya.... megvan Caramelnek is az utolsó embere" (ja, igen, a Voice-t is nézem)
És hát igen.... ma is bealudtam az utolsó reklámblokk alatt. És a párbaj-dalokra már megint nem emlékszem.

Úgyhogy ezek után már nem röhögök senkin kajánul. De most akkor ez már így marad? Hogy semmit nem lehet fekve nézni az elalvás veszélye nélkül? Ne már...Vagy lehet, hogy most pihenem ki azt a sok-sok évet, amikor ilyenkor még a gyerekeim aktívan foglalkoztattak?

8 megjegyzés:

  1. Dius, aki ismer engem, tudja, hogy én nagyon nem szeretek aludni és keveset alszom. Viszont az elmúlt két hétben nagyon álmos voltam! Állandóan. Szerintem ez most a levegőben van, fogjuk inkább erre az öregség helyett:-)

    VálaszTörlés
  2. Vagy babát vársz :) (Jó tudom, nem akarom belédbeszélni, csak az akaratlan bealvásokról mindig ez jut eszembe :) )

    VálaszTörlés
  3. Dius, én is erre a megállapításra jutottam, kénytelen vagyok belátni, hogy ez az iskola-utazgatás-vizsgázás dolog már nagyon nehezen megy...
    Én is bármikor el tudok aludni, így aztán csak akkor helyezem magam vízszintesbe, ha tényleg el is aludhatok. Különben nem szabad, csak ülnöm... :-)))

    VálaszTörlés
  4. Nekem is apósom jutott mindig eszembe erről. Feküdt az ágyban, rajta a szemüveg, nézi a tévét, fogja szorosan a távirányítót, hortyog közben. Óvatosan el szeretnénk venni a távírányítót, fölriad...de hát nézem...és ezt vagy 10x eljátszuk.:-)))

    Már én sem röhögök senkin....:-))))

    VálaszTörlés
  5. Őszi fáradtság. Majd kialszod. :)

    VálaszTörlés
  6. vigasztal, hogy én már ülve is képes vagyok elbólintani? gáz....

    VálaszTörlés
  7. SW, hát én kiegyezem ezzel a magyarázattal simán. :)
    Timi, biztosan nem ez áll a háttérben. :) (de ha csak úgy menne, belémbeszélhetnéd)
    Dominika, ó, ilyesmit én be sem mernék vállalni most.
    Anikó, elképzeltem ahogy leírtad apósodat... igen, én is éltem át ilyet másokkal, innen fakadt a kaján röhögés.
    MJ, hát remélem nemsokára kialszom akkor.
    Eszter, nem vigasztal. Főleg, ha elképzelem, hogy esetleg az már a következő lépcső lesz... :) :)

    VálaszTörlés