2012. nov. 15.

Nagy baj lesz...

... ha ez így folytatódik tovább. Amióta csak megnyitott a lidl péksége, azóta mindennapos vendégem a nugátos croissant. Egyszerűen képtelen vagyok neki ellenállni. Valami fantasztikusan finom a mogyorókrém benne, és pont úgy van elosztva is, hogy minden falatba jut. Hmmmm....
És akkor még én hülye megkóstoltam mellé a csokis rudat is. Amiben két csokirúd is van. Elég finom fajtából. És hát az is abbahagyhatatlan.
Szörnyű. Mert ha ez így megy sokáig, akkor tél végére én biztosan gurulni fogok csak. Mondjuk lejtős út megy a lidl felé, úgyhogy majd a végén megállok biztosan. Na de komolyan. Annyit azért teszek az ügyért, hogy legalább minden nap gyalog megyünk vásárolni. Szóval az ezerpárszáz kalória, ami lehet egy ilyen mennyei mogyorókrémes péksütiben mondjuk csak ezer, mert sétáltam mellé. De akkor nem számolhatjuk bele azt a pár kanálkányi nutellát, ami néha elpárolog. Szigorúan el kell tekinteni tőle. Jó, hát ez önmagam átverése...
Az az igazság, hogy már csak abban reménykedem, hogy lesz egy pont, amikor soha többé nem tudok majd ránézni sem a nugátosomra. Vagy legalább csak hetente háromszor nézek rá.

7 megjegyzés:

  1. Vam egy szilvalekváros finomságuk is, én azt szeretem:-)

    VálaszTörlés
  2. Én téged nem féltelek!:-) Ha én enném minden nap....

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is folyton eltűnik a nutella fele legalább! Hová is lehet?:))

    VálaszTörlés
  4. hát ezért nincs itthon Nutella.

    Ha nagyon muszáj házi mogyorókrém.

    Egy időben én is ettem croissant, aztán belegondoltam mit is tesznek bele (adalékanyagok), hogy gyorsan, olcsón sok elkészülhessen.Azóta köszönöm nem.

    Ildikó

    VálaszTörlés
  5. Jaj, de jókat mosolyogtam, míg ezt olvastam.
    Én erőszakkal szoktam magam elvonszolni a friss pékáruktól a lidl-ben. Nem és nem, mondom magamnak. Eddig még szót fogadtam... :-)))

    VálaszTörlés
  6. Én a fornettiárus bodegákkal vagyok így, erővel kell kényszerítenem magam, hogy ne vegyek valami sósat-sajtosat. :) Amikor aztán nem sikerül, és ez ismétlődik heteken át, na abból tényleg baj szokott lenni, már ami a kilókat illeti.

    VálaszTörlés
  7. SW, szilvalekváros? Itt olyan nincs.. Pedig a lipóti pékségben a fitness croissant volt a kedvencem, abban is szilvalekvár van. (de azt bezárták)
    Anikó, na azért nálam is megárt ám a jóból a sok.
    Erika, az nem én voltam. Eskü...:)))
    Ildikó, én nem görcsölök ezen, hogy miben milyen adalékanyag van. (egyébként megnéztem, teljesen normális összetevői vannak)
    Dominika, Te nagyon erős vagy. :) Én még nem bírok ellenállni. Várom az undorodást. :D :D
    Ági, a fornettinél is tuti lenne kedvencem nekem is. Még jó, hogy itt az nincs. :D :D

    VálaszTörlés