2012. nov. 3.

Játsszuk azt,

hogy megállsz egy pillanatra, elcsendesedsz, és hagyod megszületni..... a gondolatot, vagy az érzést, vagy akármit. Mindegy mi az. Engem érdekel, mi lesz belőle, ha most itt ülve becsukod a szemed, és megvárod, hogy minden kiürüljön a fejedből. Ne gondolj azokra a dolgokra, amiket olvastál itt-ott, mielőtt hozzám érkeztél, ne gondolj arra, hogy mi mindent kell még megcsinálnod ma, ne gondolj semmire.
Nem is olyan könnyű, igaz? Mert folyton bedübörög valami kis apró gondolat. Amikor már nagyon erősen koncentrálsz a semmire, akkor is jön valami kis banális gondolat, és már visz is.
De egy idő után sikerül. Tudom. Mert még én is képes vagyok rá. Pedig én aztán tényleg folyton agyalok.
Nekem megvan a magam gondolata, érzése. Meglepett.
Majd ha Ti eláruljátok, hogy mi született, akkor én is. :) Mert ez egy ilyen játék. :)

10 megjegyzés:

  1. Vágyódás,és egy rossz érzés megfejtése, amit még nem tudok megfogalmazni...állandóan elhesegetem a gondolatot, de mindig visszatér.Emberi kapcsolatok, barátságok a téma. Mostanában ez foglalkoztat nagyon üres óráimban, (perceimben):-)

    VálaszTörlés
  2. Azon gondolkodom, hogy kellenek-e a külsőségek. Tesznek-e hozzá a lényeghez? A lényeg van legbelül, és arra, mint különböző rétegek jönnek a külsőségek?
    Ha van lényeg, jó a külsőség is. Ha nincs lényeg, mindegy teljesen a külsőség, üres, semmi az egész.
    Valami ilyesmi.
    Ja, igen. és ha meg van a lényeg, lehet-e, kell-e vágyódni a külsőségekre? Vagy az majd jön magától?
    Inkább legyen lényeg, külsőségek nélkül, mint üresség csupa külsőséggel.
    Na, ezt hámozd ki! :-)

    VálaszTörlés
  3. Egy reggel ugrik be. A domb tetején találtunk egy letérőt, ott aludtunk, Reggel fantasztikus kilátás tárult elénk. A völgy még ködbe volt burkolózva, nagyon sok szélmalom álldogált unalmasan. Este mikor megálltunk, fogalmunk se volt merre járunk. Kilométereken keresztül egy kamiont követtünk, iszonyatos ködben.

    VálaszTörlés
  4. Dius, épp az imént posztoltam le magamnál a választ még mielőtt olvastam volna a "játékodat" :)

    VálaszTörlés
  5. Anikó, a vágyódás a szorosabban kapcsolódik az emberi kapcsolatokhoz, barátságokhoz, mint a rossz érzéshez, ugye jól sejtem? Vagy ez így együtt? Megbántott valaki?
    Dominika, kihámoztam. És szerintem a lényeghez hozzá nem tesznek a külsőségek, viszont el sem vesznek belőle, inkább kiemeli. Vágyódni pedig miért is ne lehetne rá? De igen, inkább legyen lényeg...
    Agyrágó Bogár, elég ijesztő este lehetett, de a reggel kárpótolt akkor.

    Köszönöm, hogy válaszoltatok.
    És akkor, ha már megígértem, az én szavam, ami azóta is motoszkál, és még nem fejtettem meg mélyebben az az Újrakezdés. :)

    VálaszTörlés
  6. Lili, és én már el is olvastam. <3

    VálaszTörlés
  7. Dius, ez így együtt. Vágyódás,egy normális emberi kapcsolatra. De ez így marad szerintem, megbántani nem bántott meg senki, de nem először érzem ezt és ezért bánt a dolog. Holott biztos van magyarázat rá. Csak én képzelem másképp a dolgokat. Barátságról van szó, nem családon belüli kapcsolatról.

    VálaszTörlés
  8. Anikó, valami ilyesmire gondoltam. És szívesen segítenék kibogozni a gondolataidat, csak sajnos messze vagy. Pedig ehhez élőszó lenne jó. :)

    VálaszTörlés
  9. Köszi Dius!:-) Próbálom megfejteni, ezért is jár rajta az agyam. De rá kell jönnöm, ez nem csak rajtam múlik. És nincsenek véletlenek, el kell fogadnom, hogy ez ilyen, ennyi, és nem lesz több. Ilyenkor jön ki belőlem az optimista, előre nézni,annak örülni ami van!:-) Például leírni ezt ide, és tudom megértesz!:-)
    Szép napot neked, itt süt a napocska..

    VálaszTörlés