2012. nov. 6.

Hát akkor beszéljünk róla...

... csak már legyen ennek is a végén pont. Na persze fogalmatok sincs róla, hogy mire is gondolok, de majd mindjárt megtudjátok.
Napok óta el-elcsípek részleteket a híradóból. Ugye a kisfiú eltűnése-megölése vezető hír volt mindenhol, de ezen kívül még másik emberölés, gázolás, baleset, halálos baleset, rossz idő. Rossz hír, borzasztó hír, sokkoló hír. Komolyan az ember fellélegzik, ha csak áremelést jelentenek be. De lehet, hogy épp ez a cél. Hogy az ilyenek már fel se tűnjenek, vagy ha feltűnik, akkor is gyorsan szégyelljem el magam miatta, hogy engem ez zavar, mikor másnak meg most ölték meg a gyerekét/szomszédját/munkatársát.
Fb-on boldog-boldogtalan osztogatja a gyertyát, és a részvétnyilvánító képet ezért a kissrácért. Ami szép, szép, de őszinte leszek, nekem már taszító, mert nem érzem őszintének. Természetesen engem is, mint mindenki mást, akinek érzelmei vannak, felháborított, sokkolt, megdöbbentett, és ledermesztett a hír, amikor kiderült, hogy mi is történt vele. Sajnáltam őt azért, amit át kellett élnie, mert biztosan félt. Megrendültem, mert szinte egyidős az én fiammal. De ez minden. Nem tudok részvétet nyilvánítani, mert nem ismerem őket, így nem tehetem meg. De nem vagyok hajlandó az ő halálából mém-et gyártani a facebook-on, és napjában ötvenszer megosztani. (még mielőtt bárki megsértődne, nem rátok gondolok, akik olvasnak)
Sok minden másra sem vagyok hajlandó, ilyen például a halálbüntetésért tüntetés. Tudván, hogy az Unióban tilos. Tehát ez megint csak egy hülyeség.
Szóval, rossz hírek. Ömlik ránk mindenhonnan. És csodálkozunk, ha a gyerekeinkből eltorzult személyiségű emberek lesznek? A mindennapjaik részét képezik azok a szavak, hogy "megölte", "szabályosan kivégezte", "korrumpálható", "szabadlábon", meg még egy csomó minden. Amiket amúgy nem is kéne ismerniük, hiszen állítólag a 21. századi civilizációban élünk. De olyanok vagyunk, mint az állatok. Vagy rosszabbak.
Most egy darabig megint nem nézek majd híradót. Az biztos.



És legyen: annyira rendes vagyok, hogy bejelentkeztem az orvosomhoz. December 17-én megyek EEG-re, és másnap pedig az epilepszia rendelésre. Ez így azért rendben van, ugye?

13 megjegyzés:

  1. Igen, rendben van, hogy törődsz magaddal.
    A többiben pedig teljesen egyetértek. Én már több, mint két éve nem nézek híradót, és még így eljutnak hozzám a hírek, több is, mint kéne. :( Legfeljebb nem ismerem a politikusok nevét, de nem is hiányzik.

    VálaszTörlés
  2. Igen, rendben van!:-)
    Amúgy ez a hiradó nagyon dühít. SEHOL, nincs normális híradó. Mikor nagy néha megy nálunk, én kardozok a távirányítóval, hogy mikor olyan, (tehát mindig), téma van, ami a gyerekeket nem túlzottan kell, hogy érdekelje, átkapcsoljam.
    Jött haza hétfő délután Dávid a suliból, első mondata, mindeki a kisfiúról beszélt a suliban, meg az X Fatorról.Szomorú, hogy nem az őszi szünetben való programjaikról.:-(
    Eszembe jutottál a minap, mi is néztük az elmúlt két adást, még véleményünk is volt róla, így visszavonom az elején határozott nememet,az x faktor nézéséről!:-))))

    VálaszTörlés
  3. Az orvos rendben van nagyon is! :-))
    Híradót néha a férjem kapcsol be, de pont úgy, mint Anikóéknál, nekünk is kézben van a távirányító, és folyamatosan kapcsoljuk el. Inkább neten olvassuk.
    A kisfiút nagyon sajnálom.

    VálaszTörlés
  4. Rendben vagy. :)
    Mi már jó ideje nem nézünk kereskedelmi tv-s Híradót, mert egyszerűen nem gyerekfülnek, - szemnek való műsor. Leszúrták, megölték, autóbaleset érte, szakadékba zuhant, felrobbant, összedőlt, árvíz, földrengés, járvány, tömegkatasztrófa....ebből áll az egész.
    Volt egy tervezet, hogy a hírműsoron belül az ilyesmi beszámolók százalékos arányát korlátozták volna, de akkor meg bizonyos rétegek sajtószabadság után nyarvíkoltak.
    Egyébként vannak jó Híradók (vagy közepesek,na), meg kell őket találni.

    VálaszTörlés
  5. anno az egyszeri embernek az volt a sokk, ha fagyott, esett, áradott. És valszeg ez kb. az elviselhető mérték. Sajnálom szegény fiúcskát, de nem kérem az életembe. És nem érdekel az afrikai éhezés, az amerikai természeti csapás sem. Azaz érdekel, csak igyekszem elzárkózn, . Van itt elég, tán még sok(k) is egy embernek.

    VálaszTörlés
  6. Úgy látom, nem vagyok egyedül ezzel a rosszhír utálattal. Egészen meg tudom érteni azt is, hogy régen a rossz hír hozóját büntették. Bevezetném.. :D :D

    A magammal törődés... ha őszinte akarok lenni, akkor nem erről szól. Oda amúgy is muszáj mennem kontrollra, és legalább orvos.. mindenki elégedett lesz.:) Addig meg még kedvet is kaphatok egy nyomozáshoz is, és kiderítettem vele, mi is van.

    VálaszTörlés
  7. Szia Dius!

    Egy időben annyira kiakasztott az, hogy a hírolvasó a Kék fényt idézte óránként (én tévés híradót egyáltalán nem nézek, de rádiót hallgatok, ahogy furikázok a városban), hogy azt javasoltam Zolinak, hogy hozzunk létre egy "johir.hu" portált, ahol csak örvendetes dolgokat sorolunk fel. Az én szkeptikus Uram meg azt mondta, hogy a kutya nem nézné, mert az nem érdekelné az embereket.
    Lám-lám, lehet, hogy mégsem neki van igaza...
    Az orvoshoz meg menjél csak! Eszembe juttattad a restanciáimat!!!
    Puszi,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  8. Nem tudom, mi történt a kisfiúval. Én pár éve eljutottam addig, hogy nem, nem és nem vagyok hajlandó ezt a sok szörnyűséget beengedni az életembe. Nem hallgatok rádiót, nem nézek tévét, nem olvasok híreket. esetleg gazdaságit. Ami fontos, az úgyis eljut hozzám, lehet, hogy középkori tempóban (nem, mert a férjem viszont mindig átnézi a híreket), de így sokkal szebbnek tudom látni a világot, és tudok hinni benne, hogy szebbé is tudom tenni. És így sikerül is. Szívből ajánlom mindenkinek Böjte Csaba írását a félelemmel teli világról. http://szentkoronaradio.com/hit-vallas/2012_10_27_bojte-csaba-megmaradunk
    Aki nem hívő, egyszerűen ugorja át a vonatkozó részt, vagy gondolja oda, azokat a szavakat, amik a világnézetéhez illenek. De az igazságnak, amit megfogalmaz, ereje van, és eszerint kellene mindenkinek élni. Függetlenül attól, hogy miben hisz. Na, szóltam. :) Sokat, ha már úgyis ritkán ugatok bele Dius életébe :)

    Szitya, te meg, ha megcsináljátok a jóhír.hu-t, szólj, dolgozok nektek önkéntesként és ingyen! És ez komoly, számonkérhető rajtam.

    VálaszTörlés
  9. Szilvi, emlékszem a felvetésedre a jóhíres portál ügyében. És múltkorában valahol ráakadtam egy hasonlóra, azt hittem,a tietek.

    Kikocs, el fogom olvasni az ajánlásodat mindenképpen. Azt viszont nem hiszem, hogy elég lenne, ha sem tévét sem rádiót nem hallgatnék. Az emberek is teljesen őrültek mostanában. :) Gyere gyakrabban... :)

    VálaszTörlés
  10. Jövök én, ha tudok, csak nem kommentelek :)
    Valószínűleg, ha G. nem lenne ennyire tájékozott, és nem jutnának el hozzám a valóban lényeges hírek, biztos én is nyitott lennék, így viszont nagyon kényelmes, hogy van egy jó kis szűrőm :) Még nem maradtam le semmi fontosról.

    VálaszTörlés
  11. A facebook legidegesítőbb tevékenységei közé tartoznak a hasonló pótcselekvések: a virtuális gyertyagyújtás egy ismeretlenért már tényleg túlzás, de én azt se szeretem, amikor az állatvédő barátaim teleszórják a falat elveszett kutyákkal. Mit érdekel engem egy Mátészalkán elveszett kutya? Esélyem sincs megtalálni, ráadásul nem is érdekel. Na, meg az ellopott autók. Kíváncsi lennék, hogy hány ember/állat/ingóság kerül meg ilyen módon. Ami meg érdekelne: a barátaim valódi státuszfrissítései, abból semmi se valósul meg, helyette láthatom, hogy melyik játékkal játszott, milyen giccses idézetet tart gyönyörűnek vagy éppen viccesnek. :o/ Ha nem lennének jó kis horgolós csoportok, szerintem sose néznék be. :oD

    VálaszTörlés