2012. szept. 29.

Vásárlások....árukapcsolások

Amikor réges régen, úgy 15 évvel ezelőtt az első hipermarket nyílt kis hazánkban, még arra okították a frissen felvett munkaerőket, hogy a legfontosabb a MOJÓKÖVI (Mosoly,napot kívánok,szönjük,hogy nálunk vásárolt, Viszontlátásra). Azóta ezt már a hipermarketektől mindenki átvette, sőt, többszörösen, sokszorosan túl is szárnyalták.
Szerintem mindenkinek ismerős, hogy akárhol is vásárolunk, megkérdezik, pontgyűjtő kártyája van? Mert már mindenhol van ilyen. Na jó, majdnem mindenhol. De ahol nincs, ott is lesz előbb-utóbb, biztos vagyok benne. Egyébként ezeket a pontgyűjtőket szeretem, bár rendszeresen csak egyet használok, mert egyébként is ott vásárolnék, akkor meg tök jó, hogy még pluszban gyűlnek a pontok a kártyámon, amit akár még pénzre is válthatok. Ezzel a kérdéssel a világon semmi bajom nincs. Sőt, már azzal is egészen megbarátkoztam, hogy ha kártyával fizetek, akkor a pénztáros unott hangon közli velem, hogy "zöld-pin-zöld". Ez a dolga, nyilván ugyanúgy megtanították neki, mint azt a bizonyos Mojókövi-t annak idején (egyébként azóta a viszontlátásra szép napot-ra módosult a legtöbb helyen már).
Amivel viszont nem tudok megbarátkozni, az az, hogy a postán csekkbefizetésnél megkérdezi a hölgy, hogy sorsjegyet, szerencsekket, biztosítást? Sőt, legújabban már csokit, tollat, könyvet, plüssállatot, akármit is vehetnék ott.
A bankban, ha véletlenül valamit befizetek ott, tutira megpróbálnak rám sózni valami biztosítást.
Felhívnak, hogy jár e nekünk a megyei hírlap, mert ha nem, akkor olyan akció van, hogy előfizetek rá, akkor kapok zsírkrétát.... (ezt nagyon nehezen álltam meg röhögés nélkül)
A drogériában a kasszánál megkérdezik, hogy még valamit? Mondom, hogy köszönöm, nem kérek mást, de azért még a biztonság kedvéért megkérdezi, hogy akciós tyúkszemtapaszt esetleg?
Városunkban ezt a legirritálóbban a s...rban csinálja az egyik kasszás fiú. Városunk lakói már mosolyognak, az biztos, mert máris tudják, kiről van szó. Kár, hogy hangsúlyt nem tudok mutatni, mert úgy az igazi. Szóval, ő az, aki biztosan végig szóval tart, amíg lepittyegi az összes árut, és aztán, mikor végzett, elkezdi, hogy "Esetleg akciós levesport, ropit, szotyit, szörpöt,gyerekeknek cukorkát?" Mondom, hogy nem kérek mást, még eszébe jut valami, amit kihagyott a felsorolásból. Mire kijönnék a sodromból, elkezdi a su...op kártyája van szöveget Adom a kártyát, fizetek. Ha készpénzzel, akkor azonnal alkudozik az apróra. Mondjuk az összeg 5715 ft. Először tizenöt forintot kér. Mire elkezdek kotorászni, máris közli, hogy ó, van ott több is, esetleg héttizenöt, vagy kettőtizenöt? Úgyhogy, ha nincs más, és mégis hozzá kell állnom fizetni, akkor kártyával fizetek inkább. És nyomom, hogy "zöld-pin-zöld".
És akkor még nem ejtettem szót a nagyon népszerű matrica-gyűjtögetős dolgokról. Ami mindenhol egyszerre fut, és mindenhol megkérdezik, hogy kérek e matricát. Amit sosem értek, hogy miért kérdezi meg. Adja oda, és kész. Ha nem kérem, ott hagyom. Ha kérem, elviszem. Ennyi.
És erről a matricás dologról jut eszembe, hogy milyen árulkodó is, hogy ki hol vásárol... mert vannak a diadora-táskás gyerekek, akik ugye a sp...ban, és vannak a fila-táskások, akik a t...o-ban. :D Ennyi egyforma hátizsák szerintem az életben nem volt még az iskolában, de talán az országban sem.

Egy élmény az ilyen bevásárlókörút, nem? :D

9 megjegyzés:

  1. És vannak a Kappa hátitáskás felnőttek, akik biztosan a s...ban vásároltak 2-3 évvel ezelőtt, amikor arra lehetett a pontokat gyűjteni. Azóta a fél ország olyat hord. :)
    Viktoron jót nevettem, tényleg pont így mondja, kivétel nélkül mindig. :)))

    VálaszTörlés
  2. :)Örülök, hogy maradtam olvasni.
    Szülővárosomban két másik mellett van egy harmadik ha nem is hiper, de legalábbis elég nagy market:), ahol a pénztárnál minden alkalommal megkérdezik, hogy minden rendben volt-e...És mivel akkor már rég a következő veveőt figyelik, megdöbbenten hallják, amikor férjem elég sűrűn elmondja, hogy nem, nem volt minden rendben, hiszen egész más árat ütöttek be, mint ami a polcon van...Erre jön a csodálkozó tekintet, kis hümmögés, és a válasz: sebaj, az információs irodánál kérjük a különbséget, vagy ha gondoljuk, hagyjuk az árat, és vegyük a teljes összeget. Magyarán, meg sem lepődnek, tudnak a dologról, aztán aki nem veszi észre, azt átverik.
    Nekem nem erősségem a vásárlás: mindig bambulok, és rendszerint elfelejtek csomó mindent, amit meg kellett volna venni:))

    VálaszTörlés
  3. Bocs', nem tudom, mitől lett kettő a kommentemből. :(

    VálaszTörlés
  4. Már régóta és egyre inkább a kisebb helyeken vásárolok,igaz,ahhoz kocsi kell,mert minden messze van tőlünk,tehát mindegyikhez kocsi kell.de azt 1 héten 1x.
    Téged olvasva a darálós fiút csípem, mert van benne lendület.Az unottat sajnálom, mert egész nap ugyanazt..milyen pocsék lehet!

    Köszönöm a gyógyulás kívánást!!!!!Javulok lassan.:)

    VálaszTörlés
  5. na én meg a húsboltot "szeretem", kérek 40 dkg darált húst (fél kg kell az ebédhez, de úgyis többet adnak), erre kapok 64 dkg-ot. Jó elfogy, de akkor is.

    Ildikó

    VálaszTörlés
  6. Ági, töröltem az egyiket. :) És igen, én is a kappa táskás felnőttek táborát gyarapítom. (a gyerekem meg a diadora táskásokhoz tartozik)
    Júlia, én is örülök, hogy maradtál. Ez nagyon érdekes, hogy megkérdezik, minden rendben volt e. Mondjuk az azért elvárható lenne, hogy legalább figyeljenek a válaszra. :)
    MJ, :D :D :D
    Mammka, élőben nem csípnéd annyira. Olyan, mint a legrosszabb kofa... lerázhatatlan. :D Itt is kívánok Neked gyors felépülést (vagy inkább biztosat)
    Ildikó, hát igen. Ez ott bevett szokás. "Kicsit több lett, maradhat?" És majdnem a másfélszerese... :D

    VálaszTörlés
  7. már ott tartunk, hogy nincs "kicsit több lett" ennyi van azt kész. Örüljön a vásárló, hogy kapott amit kért.

    VálaszTörlés
  8. A sparba én azért nem szeretek járni, mert mindig, bármelyik üzletükben elképesztően sokat kell sorba állni...
    A lidl-be szeretünk, viszont ott meg olyan sebességben húzogatja a cuccainkat a pénztáros, hogy nem győzzük pakolni.
    Egyik sem jó, valahol köztájon, normális sebesség lenne jó.

    VálaszTörlés