2012. szept. 26.

Már megint...

Egész nap dolgoztam ma. Ez a téma ennyi emlegetést érdemel, egy szóval sem többet.
Ellentétben velem, a tizennégy év alattiaknál azért zajlott az élet. Azt biztos nem hiszitek el, hogy legkisebb királyfi, akinek ugye a mese szerint a legszerencsésebbnek is kéne lennie, ma ismét zakózott egy hatalmasat. Vannak rajta külsérelmi nyomok, egy csini ragtapasz a jobb szemöldöke fölött, egy helyes kis horzsolás a szeme alatt. Nem is tudtam eldönteni, mikor megláttam, hogy sírjak e, vagy nevessek. Mert ez már aztán az a kategória, amitől az ember kínjában csak nevet, és mentegetőzik. Mondjuk eszembe jutott ma, hogy még "jó", hogy mindig az iskolában éri a baleset, mert így legalább afelől nyugodtak lehetünk, hogy nem gondolják, hogy itthon ütjük-vágjuk szegényt.
Azért minden viccessége ellenére elgondolkodtam már a jelenségen. Hogy lehetséges lehet, hogy valaki ennyire béna? Hogy gyakorlatilag már csak félve kutatom, mikor hazaér, van e rajta valami újabb jelölés. Hallottam már egyszer mozgásfejlődési problémákról, és rémlik, hogy az oviban is volt szó erről futólag, mikor tesztgyerek volt egy továbbképzésen. De aztán semmi nem indokolta, hogy utána járjunk, így szépen feledésbe is merült. Nem tudnék kiemelni semmi olyat, ami kirívó lenne nála. Sőt. Tankönyvi eset volt fejlődés terén, kúszott, mászott, ahogy azt kell. Szóval, nem hinném, hogy valami kimaradt, de azt el tudom képzelni, hogy valamiért valami megrekedt egy bizonyos szinten. Addig meg, amíg ez majd kiderül, addig még majd cakkosra aggódom magam, és minden reggel minimum negyvenkétszer fogom a lelkére kötni, hogy nagyon vigyázzon magára.
Patriknak hét órája volt ma, ami kb. egy komoly kínzással érhet fel. Ráadásul az utolsó órában matek szakkör volt, ami még külön agykapacitást igényel.
Erik pedig... hazahozta a szorgalmit, és megcsinálta. Hatalmas nagyfiú lett attól, hogy Rolandot pesztrálgatja, mégis mint egy kisbaba, úgy hisztizett, amiért nem kapott este kakaót.

3 megjegyzés:

  1. Ne kösd a lelkére. Meglehet csak annyi, hogy megpróbál -túlzottan is- vigyázni és emiatt kissé "merev" lett. Naná! Juszt is ... Csak lazán. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem értek hozzá, de nem lehet, hogy Rolinak most változik egy nagyot e teste, a végtagjai, nyúlik, és nem igazán érzi még, hogyan koordinálja magát?

    VálaszTörlés
  3. MJ, ebben van valami. Megpróbálom holnap reggel megállni intelem nélkül. :)
    Dominika, akár még ez is lehet, nekem sincs fogalmam sem erről. :)

    VálaszTörlés